pl_mimi Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam serdecznie odrazu zaznacze ze jestem czystym lajkonikiem[emoji14]mam pytanie mianowicie czy amortyzator przedni powinien " rzygać " smarem jak na zdjęciu? https://zapodaj.net/2d82e7bd50c42.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 To jakiś syf a nie smar... Ciekawe co jest w środku... Kiedy był ostatni raz serwisowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pl_mimi Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Otóż nigdy. Dostałem rower za darmo i teraz musze wykonać w poszczególnych elementach jakąś konserwacje, regulacje czy drobne zabiegi. Chciałem się dowiedzieć czy amortyzatorem też sie zająć. Jakiś smar polecacie od siebie? Cena w granicach rozsądku. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Do amortyzatora to silikonowy, ale sądząc po zdjęciach to uszczelki kurzowe umarły i wszystko przez nie leci w obie strony. Rozbierz go, umyj i nasmaruj nawet zwykłym smarem ŁT-43. Znasz model tego amortyzatora? Jeśli to jakiś sprężynowy uginacz to nic więcej niż mycie i smarowanie nie ma mu sensu robić - wymiana części i tak nic nie da w dłuższej perspektywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pl_mimi Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Amortyzator zwykły Suntour Nex 63 skok. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Do amortyzatora to silikonowy, ale sądząc po zdjęciach to uszczelki kurzowe umarły i wszystko przez nie leci w obie strony. Rozbierz go, umyj i nasmaruj nawet zwykłym smarem ŁT-43. Znasz model tego amortyzatora? Jeśli to jakiś sprężynowy uginacz to nic więcej niż mycie i smarowanie nie ma mu sensu robić - wymiana części i tak nic nie da w dłuższej perspektywie. Mam jeszcze lepszy smar niż silikonowy. Udało mi się sprowadzić 20kg z Holandii. Gdyby ktoś tam chcial Do amortyzatora to silikonowy, ale sądząc po zdjęciach to uszczelki kurzowe umarły i wszystko przez nie leci w obie strony. Rozbierz go, umyj i nasmaruj nawet zwykłym smarem ŁT-43. Znasz model tego amortyzatora? Jeśli to jakiś sprężynowy uginacz to nic więcej niż mycie i smarowanie nie ma mu sensu robić - wymiana części i tak nic nie da w dłuższej perspektywie. Mam jeszcze lepszy smar niż silikonowy. Udało mi się sprowadzić 20kg z Holandii. Gdyby ktoś tam chciał to pisać Kolega musi sprawdzić czy wogóle jest go warto serwisowac. Niech ściągnie dólne lagi i zobaczy czy jest rdza na rurach goleniowych. Jeśli nie ma to amorek do uratowania zaś jesli są to w amorka nie ma sensu naprawiać wydając kasę na części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 @Activia Gdzie ten smar z Holandii dać i w jakiej cenie z przesyłka. Chce trochę polebszyc działanie amora spinner u mojego dziecka w rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 @Activia Gdzie ten smar z Holandii dać i w jakiej cenie z przesyłka. Chce trochę polebszyc działanie amora spinner u mojego dziecka w rowerze Akurat daje małe próbki gratis, to jak chcesz się załapać to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pl_mimi Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam ponownie, spędziłem trochę czasu na konserwacji całego roweru i oto jakie mam wnioski jeżeli chodzi o amortyzator po wyczyszczeniu chodzi lepiej ale wyczuwalne są luzy i wymiana nie konieczna ale nie zaszkodzi stąd moje pytanie, jakiś uginacz do 300 zł? nie potrzebuje amorka za 1000 zł na pewno będzie on lżejszy i jego praca będzie lepsza ale, skoro jestem zadowolony z tego a to jest zwykły sprężynowy ala amortyzator to i nie bede tu wydziwiał Koła 28" Hamulce V-Brake Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Proponuje NCX DLO za 320zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomTom70 Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Podłączę się pod temat, mój syn posiada rower Scott Scale 970 model z roku 2015 - http://www.scott.pl/produkt/157/455/rower-scale-970/. Jest tam zamontowany amortyzator jak w opisie Suntour XCR RL-R Coil Spring 1 1/8” Steerer ze zdalna blokadą i skokiem 100 mm. W chwili obecnej chcę wymienić ten amortyzator na amortyzator Suntour XCR RLR 29 Cali AIR Dysk Biały 2016 o skoku 120 mm lub 100 mm. W związku z tym moje pytanie jest takie czy nie ma przeciwwskazań na taką wymianę i czy nowy amortyzator będzie pasował do tego roweru. Przepraszam jestem początkujący w tych tematach i muszę się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) . Jest tam zamontowany amortyzator jak w opisie Suntour XCR RL-R Coil Spring 1 1/8” Steerer ze zdalna blokadą i skokiem 100 mm. W chwili obecnej chcę wymienić ten amortyzator na amortyzator Suntour XCR RLR 29 Cali AIR Dysk Biały 2016 o skoku 120 mm lub 100 mm. Jeśli jest zamontowany 100mm to nie kombinuj i kup 100mm Będzie pasował. Edytowane 1 Maja 2016 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Jaki sens ma ta zmiana ?? Według mnie żadnego no chyba, że jest w super cenie ~100 PLN. Lepiej dołóż do RAIDON-a. Reszta tak jak pisali koledzy czyli skok bez zmian i odpowiednia sterówka. Popatrz na główke roweru., Jak poszerza się ku dołowi to zakup amora tapper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomTom70 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Rozumiem, co do główki to poszerza się ku dołowi, cena promocyjna 599 zł, więc się zastanawiam właśnie na Suntour XCR 29 cali air. Co do Raidona to, który model z 29 calowych polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 (edytowane) Raidon 29" wersji LO-R lub RL-R z kolekcji 2016 LO-R - blokada na dole przy koronie RL-R - blokada na manetce przy kierownicy Edytowane 2 Maja 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomTom70 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Dzięki serdeczne za szybką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi