kers Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam Szukam roweru w granicach 3000zł. zależy mi na jak największej ramie ( 2m wzrost ) dlatego patrzę na rozmiar "top tube lenhgt ( horizontal ) -czyli odległość siodła od kierownicy Moje typy to: -trek x caliber x8 2015 -specialized rockhopper comp 29 Rozważałem jeszcze scotta aspect 930 lub scale 970 ale ich największe ramy są o rozmiar mniejsze od największych modeli treka i speca. Pytanie czy tak naprawdę ten rozmiar na który patrzę mówi o wielkości roweru? Niestety przejażdżka pod salonem rowerowym dużo nie daje gdyż rozmiar czy jego niedopasowanie poczuje np. po godzinie jazdy. Tak czy inaczej co myślicie o tych dwóch typach? Z góry dzięki za informacje J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablo_94 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Jeżeli masz możliwość nadciągnięcia budżetu to dołóż lepiej do Trek x-caliber 9, jeżeli już zastanawiasz się nad serią x-caliber'a. A to m.in. dlatego, że 9 ma powietrzny amortyzator a 8ka niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Albo kup - 8kę i wymień amortyzator na powietrzny jeśli będzie CI przeszkadzała "praca" standardowego uginacza. Tak czy inaczej, nie będziesz wyglądał jak na psie na Treku Sam mam 198 cm i Xcalibra w rozmiarze 23. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kers Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 A co sądzicie o Specu? gorszy od treka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 W salonie speca słyszałem opinie że jeśli spec, to minimum crave. Zamiast rockhoppera polecieli mi unibike'a. Trek na żywo gdy go oglądałem nie zrobił dobrego wrażenia. 9tka z przodu, zwykła główka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Trek na żywo gdy go oglądałem nie zrobił dobrego wrażenia. 9tka z przodu, zwykła główka. Na żywo może i nie ale w trasie to może już co innego. Nie wiem, jak sprawują się rowery na grubszych osiach ale mi niczego nie brakuje w 9 mm. Zwykła główka, czy to aż taki minus? Trek jest dłuższy (rozstaw osi) "tylko" o 2 cm od Speca. Może w tym przypadku powinien się kierować jedynie gustem, który rower bardziej się podoba?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi