Rutek Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Mam taki problem, niedawno zakupiłem nowy rower i mam w nim zbyt wysoko kierownicę (są 3 podkładki, które można by wyjąć), z tym że niechcę ich przekładać nad mostek, ale kompletnie wywalić, można tak? (jeżeli tak to proszę o wyjaśnienie). Dzięki.
GZA20 Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Możesz wywalic ale wtedy musisz przyciac rure sterową. Także z reguly stosuje sie podkladki zeby gdyby co miec pole manewru naprzyklad przy zmianie ramy na nową.
Rutek Napisano 1 Września 2006 Autor Napisano 1 Września 2006 niepowiem że mi to trochę somplikowało sprawę, ciąć w nowym rowerze? jakoś mi się to nie uśmiecha, w końcu gwarancję mam i niechce jej stracic.
GZA20 Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Gwary nie stracisz na bank . A jak się obawiasz ze stracisz to idz do sklepu w ktorym kupiłes i popors o skrocenie rury sterowej bo chcesz obnizyc kierownice troszke. Ale uwazam ze powinienes jednak przełozyc podkladki..bo pozniej jak bys chciał podniesc kierownice to juz nie bedziesz mogł.
Rutek Napisano 1 Września 2006 Autor Napisano 1 Września 2006 a żeby przełożyć podkładki muszę odkręcić tylko tego górnego ampula, tak?
Rutek Napisano 1 Września 2006 Autor Napisano 1 Września 2006 no w sumie jakieś rozwiązanie, dzięki za zainteresowanie tematem.
Mody Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Ja mam mostek na minus i jeszcze teraz niedawno dalem sobie 2 podkladki na mostek Mnie sie to podoba ,ale to niz znaczy ,ze kazdemu musi Jesli nie chcesz podkladek to idz do tego sklepu rowerowego i powiedz im ,zeby ci przycieli ta rure
Gość BikerFG Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 w poprzednim garym pierwsze co to obnizylem mostek (przelozylem podkladki), bez ciecia rury:
karrol Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 pozwolicie że podepne się pod temat. mam dość odwrotny problem, chcialbym podnieść sobie kierownice o jakies 2 cm, mostek mam na minus, jak dam na plus to podnosze kierownice o ponad 5-6 cm a to za dużo. Jest jakiś inny sposób na podniesienie jej?
GZA20 Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 pozwolicie że podepne się pod temat. mam dość odwrotny problem, chcialbym podnieść sobie kierownice o jakies 2 cm, mostek mam na minus, jak dam na plus to podnosze kierownice o ponad 5-6 cm a to za dużo. Jest jakiś inny sposób na podniesienie jej? Jeżeli nie masz wystarczająco długiej rury sterowej to nie mozesz..mozesz co najwyzej kupic inny mostek
wookie Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 No raczej trudno cos innego w tym temacie zrobic A obciecie rury sterowej na pewno nie spowoduje utrate gwarancji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.