Skocz do zawartości

Rama [19 & 21]

Kacama93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Mam problem z wyborem roweru. Mam 182cm wzrostu i około 86cm w rozkroku. Zastanawiam się która rama będzie najbardziej odpowiednia, 19 cali czy 21. 
Spodobał mi się rower eries eveo, niestety w moim zakresie cenowym jest dostępna jedynie w ramie 19 cali i obawiam się ze będzie za mała, tez tak myslicie? Jak tak, to będę brał pod uwagę innego crossa lazaro integral v2 w ramie 21.. Pytałem się sprzedawcy lazaro która rama będzie bardziej odpowiednia to odpowiedział ze 21 cali..  
Przy okazji uważacie że to dobry wybór crossa w zakresie cenowym 1000-1200 zł , na eries eveo wyjątkowo dorzuciłbym te 200zł..

Napisano

Ostatnio zakładałem podobny temat ale dotyczący innej ramy. Mam 179 cm i 85 cm wew długość nogi. Mój dylemat był M czy L, 17 czy 19 cali, bo jestem na granicy tych przedziałów. Wybór padł na 19 i Tobie bym to samo polecił. Dużo zależy od tego do jakiej jazdy Ci to potrzebne.

Napisano

Nie rozumiem? zastanawiam sie nad lazaro 21 cali za 1200 albo eries eveo 19,5 cali za 1400
Eries eveo ma tez 20.5 cali z hydraulicznymi hamulcami za 1600zl ale to juz poza moim zasiegiem. 
A ten eries ktory podales to ma raczej duzo slabszy osprzet od tych pozostalych

Napisano

Ze eries z twojego linku ma slabszy osprzet od pozostałych eries..

Nie porownywalem twojego eries z lazaro v2 :)

A wracając do pytania z mojego tematu? Hmm

Napisano

O ile przy integralu byłbym raczej skłonny cię wsadzić na 19" (choć i na 21" dramatu by pewnie nie było) , to na eriesa z ramą większą, bo jest krótszy ...

Napisano

to dla mnie lazaro 19 a eries 20+? własnie wcześniej czytałem ze eries ma krótsza ramę.. kurde, najchętniej wziąłbym http://allegro.pl/cross-disc-eries-eveo-alivio-2015-9-x-3-20-5-i5847119945.html  lepszego nie widziałem w tej cenie, tylko że szkoda mi tylu pieniędzy na rower. Na wstępie powiedziałem sobie ze do 1000zł bo i tak tylko dojazdy do pracy dla amatora. 
Dlatego chyba kupie lazaro v2 hmm... boo żadnych innych propozycji pewnie tu nie znajdę? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...