Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Niby to treking, a nie MTB, ale duża rama może się okazać pewną przeszkodą dla Twojego krocza ( zakładając, że faktycznie przy wzroście 186 cm masz tylko 82 cm przekroku ). Zanim cokolwiek kupisz, to radzę się przymierzyć i przejechać choćby kawałek. EDIT Jaki masz rozmiar tego Cube Teoretycznie, to według wzrostu coś w okolicach 54-56 cm ( może poza Cube'em, bo on ma zawyżoną rozmiarówkę ) powinno być OK, ale jest jeszcze kwestia dość skromnego przekroku, więc przymiarki będą konieczne. O tej 60 -tce zapomnij, chyba że jesteś masochistą... Edytowane 28 Listopada 2017 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newcastle26 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Nie wiem jaki mam rozmiar roweru, nie wiem nawet gdzie ti sprawdzić Ale może podam kilka wymiarów tego Kiba z allegro i mojego Cuba: Od środka suportu do końca rury podsiodłowej: 60cm (mój 54)Od środka sztycy do środka steru: 59.5cm (mój 57)Przekrok od ziemi do górnej rury: 86cm (mój 76) - nie wiem o jaka rurę chodziło, moje 76 to wymiar od ziemi do ramy.Od osi przedniego koła do osi tylnego: 112.5cm (mój 106) W moim rowerze siodełko ma na wysokości 99 cm od ziemi. Najbardziej przeszkadza mi długość mojej ramy (za krótka) i pozycja siedzenie. Zastanawiałem się nawet nad wymianą mostka i podniesieniem kierownicy, ale nie wiem czy przy moim rowerze nie będzie to komicznie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Skoro górna rura jest na wysokości 86 cm, a Ty masz przekrok 82 cm, to nie sądzisz, że coś jest nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newcastle26 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 (edytowane) No w sumie masz racje. To nie wiem jak ja sie mierzyłem Ale w sumie to w moim jest na wysokości 76 cm. 86 jest w tym z allegro. Ale z tego wszystkiego zmierzyłem sie jeszcze raz. Mam 84 cm i ani jednego wiecej No ale oczywiście 86 odpada. Edytowane 29 Listopada 2017 przez newcastle26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierappek Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Witajcie, Nie chciałem zakładać nowego temat, a mam takie oto pytanie. Jestem na kupnie roweru Merida crossway 500. Moje pytanie jest takie, czy można tam zmieścić opony o szerokości 1,95 ? 1,6 to dla mnie za mało. Myślałem, że rowery krosowe mają szersze koła, a nie tak wąskie. Jeszcze na asfalt może być, ale w teren to kicha na maxa. Prosiłbym o odpowiedź fachowca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newcastle26 Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam po raz kolejny Mam do Was kolejne pytanie. Trochę nie w temacie tytułu wątku ale nie chce zaśmiecać forum. W końcu znalazłem rower dla siebie. Nie w ciemno ale po kilku przymiarkach. I pasuje mi w nim przede wszystkim wielkość i sposób siedzenia (mój kręgosłup nie pozwala na żaden inny). Możecie zerknąć na niego: https://www.olx.pl/oferta/rower-bergamont-28-alu-deore-hydraulika-CID767-IDtckIr.html#d7ab298329 A teraz pytanie: Jedną z rzeczy która mnie martwi przy tym rowerze to przednie przerzutki. Altus. Czy byłby problem przy wymianie na Deore? Czy jest wogóle sens je zmieniać. Wiem że to trochę inna klasa sprzętu, ale czy faktycznie odczuję wymianę? I jeszcze jedno. Co sądzicie o takich hamulcach. Nie hamują tak dobrze jak V braki w moim Cubie, ale pewnie po serwisie będą (mam taka nadzieje :). Jak drogo może kosztować mnie doprowadzenie ich do porządku? Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez newcastle26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Fajna kobza. Nie wiem po co by jej była lepsza przerzutka z przodu. A co do hampli, to wyglądają na Magury HS 11. Coś o tym internety piszą; https://www.google.pl/search?q=Hamulec+MAGURA+HS11+forum&oq=Hamulec+MAGURA+HS11+forum&aqs=chrome..69i57.7692j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newcastle26 Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Myślisz że ta przerzutka wystarczy. W swoim starym rowerze mam z przodu Deore i powiem że pięknie to wszystko chodzi. Żal będzie rozstawać się z tym rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi