Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam Poszukuję kół. Kół gotowych, lub podpowiedzi elementów składowych. Podobają mi sie kola Braci Crank ... Ale wiem że z jakością ichnich wyrobów to różnie bywa, stad nie koniecznie bym je chciał. Szukam czegoś podobnego, nie identycznego ale coś w ten deseń. Kola do agresywnego XC. Jestem lekki, wiec i kola wiele dźwigać nie muszą. Póki co nie mam ramy ani ... tak właściwie to niczego nie mam, mam tylko koncepcję, ale od czegoś trzeba zacząć czy to będzie 26 czy 27.5 to sie okaże. Limitu cenowego nie ma, ale propozycje raczej w granicy rozsądku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapek67 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 a dlaczego nie koła z CB ? Właśnie dzisiaj je testowałem (26'') na Beskidzkich szlakach a do najłatwiejszych one nie należą, duże kamienie , błoto po ośki i tak na zmianę, nie żadne tam szutrowe bulwarowe traski. Koła dostały konkretny wycisk i lało jak z cebra w dodatku a część trasy trzeba było pokonać korytem rzeki (potoku ) w dół osobiście brak zastrzeżeń do kół . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Ja tez do nich nic nie mam, ale wiem ze wszelakie komponenty z tej firmy sa ... na średnim poziome. A i o kołach słyszałem podobnie, wiec jestem ostrożny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapek67 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 E tam ... Jazda na góralu w górach to nie melanż w fotelu bujanym w którym marzy się i liczy na to, że nic nie pierdyknie. Wcześniej czy póżniej sprzęt nawet z górnej półki podda się. Kwestia tylko czasu i przypadku, że w coś się pierdyknie,urwie i połamie. Myśl przewodnia < ja słyszałem> w wyborze sprzętu jakoś do mnie nie przemawia .Ale masz rację ostrożności nigdy za wiele ..zwłaszcza przy zjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 O kołach słyszałem, na serwisie macałem rozsypane cranki, np pedały. Poza tym zanim wydam tyle kasy sprawdzę wszystko kilka razy Widziałem kiedyś piastę tylną z pająkiem, na szprychy ... takim czerwonym, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy, jak by ktoś wiedział niech podrzuci, Bo znaleźć jej nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Powitoł Pisząc "pająk" masz na mysli coś jak w poniższym linku www.nimble.net/subpages/wirerearhub.html czy "gwiazdę" jak w piastach na szprychy straight pull www.wheelbuilder.com/dt-swiss-240s-straight-pull-rear-road-hub.html DT swiss robi takie czerwone. Wiem bo mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapek67 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 A mavic crossmax? trochę podobne do CB. Z kolei ja słyszałem o crossmaxach niepochlebne opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Szukam raczej czegoś bardziej nie typowego jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Czy te niepochlebne opinie to padający wolnobieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapek67 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Szukam raczej czegoś bardziej nie typowego jednak to bardziej charakterystycznego jak CB nima Co do servisu,; dzwoniłem do dystrybutora CB - części wszelakich od nypli po szprychy od licha, do wyboru do koloru.Zastanawiam się czy do swoich kół jakiś kolorów innych nie wprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Mamy koła spinergy, mamy Industry Nine, mamy też jakieś małe manufaktury. Jednak żadne aż tak wizualnie fajnie nie wypadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.