Skocz do zawartości

[26 lub 27.5] Kola podobne do Crank Brothers Cobalt

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam

Poszukuję kół. Kół gotowych, lub podpowiedzi elementów składowych. Podobają mi sie kola Braci Crank ... Ale wiem że z jakością ichnich wyrobów to różnie bywa, stad nie koniecznie bym je chciał.

Szukam czegoś podobnego, nie identycznego ale coś w ten deseń. Kola do agresywnego XC. Jestem lekki, wiec i kola wiele dźwigać nie muszą.

Póki co nie mam ramy ani ... tak właściwie to niczego nie mam, mam tylko koncepcję, ale od czegoś trzeba zacząć :P czy to będzie 26 czy 27.5  to sie okaże.

Limitu cenowego nie ma, ale propozycje raczej w granicy rozsądku :P

a dlaczego nie koła z  CB ? Właśnie dzisiaj je testowałem (26'') na Beskidzkich szlakach a do najłatwiejszych one nie należą, duże kamienie , błoto po ośki i tak na zmianę, nie żadne tam szutrowe bulwarowe traski.

Koła dostały konkretny  wycisk i lało jak z cebra w dodatku a  część trasy trzeba było pokonać korytem rzeki (potoku ) w dół  

osobiście  brak zastrzeżeń do kół .

E tam ... Jazda na góralu w górach to nie melanż w  fotelu bujanym w którym  marzy się i liczy na to, że nic nie pierdyknie. Wcześniej czy póżniej sprzęt nawet z górnej półki podda się. Kwestia tylko czasu i przypadku, że w coś się pierdyknie,urwie i połamie.

Myśl przewodnia < ja słyszałem> w wyborze sprzętu jakoś do mnie nie przemawia .Ale masz rację ostrożności nigdy za wiele ..zwłaszcza przy zjazdach  :icon_cool:

• Mod Team

O kołach słyszałem, na serwisie macałem rozsypane cranki, np pedały. Poza tym zanim wydam tyle kasy sprawdzę wszystko kilka razy :P

Widziałem kiedyś piastę tylną z pająkiem, na szprychy ... takim czerwonym, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy, jak by ktoś wiedział niech podrzuci, Bo znaleźć jej nie mogę.

Powitoł

Pisząc "pająk" masz na mysli coś jak w poniższym linku

www.nimble.net/subpages/wirerearhub.html

czy "gwiazdę" jak w piastach na szprychy straight pull

www.wheelbuilder.com/dt-swiss-240s-straight-pull-rear-road-hub.html

DT swiss robi takie czerwone. Wiem bo mam ;)

Szukam raczej czegoś bardziej nie typowego jednak :P

to bardziej charakterystycznego jak CB nima  :P

Co do servisu,; dzwoniłem do dystrybutora CB - części wszelakich od nypli po szprychy od licha, do wyboru do koloru.Zastanawiam się czy do swoich kół jakiś kolorów innych nie wprowadzić  :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...