Skocz do zawartości

[śląsk]nowy towarzysz

nina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc,

Jest moze ktos kto jezdzi czasem na trasach dla niezbyt wymagających? :(

Jesli tak chetnie sie przyłacze, sama nie mam konkretnego planu, nie wiemn czy taką jazde rekreacyjną bierzecie w ogóle pod uwage.. Jakas chętna/y? To czekam na odzew :). Pozdrawiam

Napisano

No ja jezdze w okolicach katowic, ale moim zdaniem nie ma zadnej ciekawej trasy w tych terenach ja sam juz sie zanudzam na smierc. Ale mozemy sie kiedys gdzies wybrac :)

Napisano

Jestem z Katowic, wiec jezdze troche po okolicach blizszych i dalszych czesto lasy murckowskie, panewnickie, jak cos to kontakt na gg numer 4939684

Napisano

Chlopcy ta Pani ma dopiero 2 posty na forum...

Zaopatrzcie sie w dobry sprzęt do walki w miejscu spotkania :D

Moze byc nieciekawie,ale tylko moze byc, bo nie mówie,ze ta pani nie chce jezdzić.

Napisano

No ja jezdze w okolicach katowic, ale moim zdaniem nie ma zadnej ciekawej trasy w tych terenach ja sam juz sie zanudzam na smierc.

Żartujesz? Jeśli chodzi o trasy takie bardziej rekreacyjne to akurat nie ma co narzekać. Akurat u nas z każdej strony mapy Katowic coś ciekawego jest i do jazdy nawet po 80km w niewymagającym terenie w zupełności wystarcza :D Górki, wzgórza, hołdy oczywiście też się znajdą :)

Napisano

dayus co to ma do rzeczy ze mam 2 posty? Spoko, juz czuje sie gorsza bo dopiero zaczynam tu pisac..

Sory za zwłoke ale 2 tyg byłam daleko i bez neta, a chęci dalej są tylko niech sie troszke podkuruje.. zaliczylam bolesny upadek 3 dni temu nic nie złamane ale m.in. zwichnięty nadgarstek

Jestem z Rudy Śl.

wolfik na pewno sie odezwe :(

Napisano

Kamilos, to chyba źle szukałeś bo w k-ce i okolicach są bardzo fajne trasy!

Nino, polecam fajną trasę nad Pogorię, niezbyt długa, płaska i na końcu jeziorko z licznymi knajpkami ;)

Napisano

ooo... kolezanka z Rudy Slaskiej. jaka dzielnica jesli mozna spytac? :)

jak cos to dosc czesto jezdze w tygodniu po 16.00-17.00 glownie po lasach w trojkacie Zabrze - Mikolow - Katowice. w weekendy to zwykle gdzies dalej. jesli nie jezdzisz ze srednia max 10km/h to mozna gdzies skoczyc czasem :)

Napisano

Trasa na Pogorię by Witcher ;)

Ja zaczynam trasę w K-ce Bogucice, potem śmigam przez Dąbrówkę Małą do Sosnowca, a potem Będzin. Ten fragment jest niestety przez miasto, ale innej drogi chyba nie ma. Można by było spróbować przez Czeladź (tak jak autobus 61), ale tej trasy w ogóle nie znam :) W Będzinie jest już lepiej (no i zamek jest) bo się od razu odbija na Łagisza, a z tamtąd już widać Pogorię 3 ;)

Szczerze mówiąc, trudno mi jest tą trasę opisać tak dokładnnie, gdzie i kiedy skręcić, ale możemy się wybrać np. w sobotę na wspólnego TRIPA na Pogorię z Katowic, oczywiście z innych miast mogą się dołączyć gdzieś po drodze i w tedy zobaczycie trasę. ;) Co Wy na to?

Napisano

Ja jestem z Dąbrowy i tereny wokół pogorii znam dość dobrze, także jak coś to mogę zapodać jakąś fajną traskę. Moglibyśmy umówić się np. w centrum Dąbrowy pod pomnikiem Hendrixa i zrobić pętlę przez pogorie III i IV, przeczyce, buczyny, czy coś podobnego.

Napisano

Ja zawsze śmigałem własnie od Katowic to przez Szopienice chyba, potem Sosnowiec centrum-> zagórze -> i chyba odrazu juz Dąbrowa Gornicza, a potem na Pogoria 1 i na miejscu jestem ;D

Wybrac w trase bym się wybrał ale ten tydzień odpada jak dla mnie ...:/

Napisano

Ja zawsze śmigałem własnie od Katowic to przez Szopienice chyba, potem Sosnowiec centrum-> zagórze -> i chyba odrazu juz Dąbrowa Gornicza, a potem na Pogoria 1 i na miejscu jestem ;D

jade podobnie, tyle że ja wjeżdżam do Sosnowca od strony Mysłowic :)

do nina: tu jest fajna traska: http://www.dolinka.kom.pl/index.php?strona=43&trips=2 ja nią bardzo często jeżdże, powiedzmy że nie jest zbyt wymagająca no i prawie cały czas gnasz przez las :D:D jeśli cie zainteresuje podeśle mapke, ...może razem pojeździmy :P

więcej tras rowerowych : http://www.dolinka.kom.pl/index.php?strona=42 też są fajne :)

Napisano

Shogun to ja z chęcią się piszę na taki wypad. Pasuje Ci w tą sobotę? Co prawda nie wiem gdzie jest pomnik hendrixa w DG ale jakoś się znajdziemy :)

Hosejw: Mi możesz podesłać tą mapkę, o trasa nawet fajna, moja dziewczyna nie lubi podjazdów i najlepiej jeździła by na czymś gdzie jest zawsze lekki spadek :)

Napisano

Ja mam cały weekend wolny, ale w sobotę może pojadę w beskidy pośmigać, jakby nie wyszło to się zgadamy. A pomnik Hendrixa (dawniej Czerwonych Sztandarów) jest w centrum DG pod Pałacem Kultury Zagłębia.

250px-Dg_pom.jpg

Napisano

A jakieś bliższe info na temat tego wypadu? Bo kurcze jak na złość wszystkie wypady mi się na sobotę ustawiły i trzeba wybrać :) i mam do wyboru: Dolomity w Bytomiu, Paprocany no i Shogun jak się zgodzi i napisze jakieś info to będą i beskidy :P

HOSEJW PODEŚLIJ MAPKĘ DO TRASY KTóRą PODAłEś W LINKU!!

Napisano

czy ktos dwie kropki przygarnie?

Mam kolezanke,ale ona boi sie miejskich drog,a czasem by do celu dotrzec treba przejechac przez miasto.

Druga to z Cz-wy do mnie przyjezdza z rowerem,ale wiadomo niebawem nasz raj sie skonczy i zostane osamotniona B)

Kondycja moja jest srednia w sumie choc potrafie zasuwac i pokonac wiele kilometrow w ciagu calego dnia :P

Wiec gdyby pogoda w pazdzierniku dopisala...

Nie preferuje skal i gor (to wole osobiscie deptac na miejscu niz zjezdzac na rowerze ktory czasem sie sypie :) )

pozdROWER!

Ekhm...kogo ja tu zauwazylam? pana D. vel Majkel :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...