Ziom1979 Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze sprzętu rowerowego. Po 20 latach od zakupu roweru przyszedł czas na zmianę .... opon ( ) ....... w moim rowerze a jest nim Scott Peak Adventure ( 4130 MTB Cromo Tubing ) Obręcze jakie się w nim znajdują to Araya 26x1.50 Jeżdżę tylko po asfalcie i tylko w słoneczne / bezdeszczowe dni. Szukałem trochę po sklepach w internecie i wstępnie dokonałem wyboru opon : 1. Schwalbe Marathon Plus SG Reflex CR 26x1.75 - 110 PLN za sztukę 2. Michellin Country Rock 26x1.75 - 60 PLN za sztukę 3. Continental Tour Ride 26x1.75 - 45 PLN za sztukę Oczywiście każda inna opona , którą podpowiecie będzie również wzięta pod uwagę. Numery w/w pozycji są odpowiednikiem mojego zainteresowania konkretną oponą. Najbardziej "podoba" mi się opona Schwalbe z uwagi na zastosowaną wkładkę antyprzebiciową , ale nie wiem czy to tylko chwyt reklamowy czy faktycznie idealny system zabezpieczenia opony. Ceny podałem raczej ze względów informacyjnych i nie wpłyną one na końcowy wybór opon. Oczywiście do nowych opon będę potrzebował tez nowych dętek i tej gumy osłaniającej dętkę od obręczy dlatego proszę również o pomoc w tym wyborze. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam !
cervandes Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 http://allegro.pl/nowe-opony-schwalbe-marathon-supreme-26x1-6-komple-i6129038716.html
Alsew Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Jak tylko po asfalcie to bierz Maxxis Detonator 26 x 1,5
Ziom1979 Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam po krótkiej przerwie Wybór padł na Schwalbe Marathon Supreme. Czy wybór dętki do tych opon też wymaga pochylenia się na sprawą czy kupić pierwsze lepsze ? I jeszcze sprawa osłony dętki przed obręczą. Mam szerokość 1.5 i taką muszę kupić czy np. 2.0 i wywinąć na boki ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.