robak1989 Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Witam wszystkich użytkowników. Niedawno kupiłem swój drugi rower w życiu, który jest pierwszym od kilkunastu lat. Moja wiedza w tym temacie jest znikoma. Czy ktoś mógłby pomóc mi w wyborze opony do roweru Trek 8.4 DS? Producent podaje: Obręcze Bontrager Tubeless Ready TLR, pod hamulce tarczowe Opony Bontrager LT2 Comp, 700x38c Po opisie domyślam się, że posiadam opony bezdętkowe. Czy na pewno? W internecie roi się od przeróżnych opon o rozmiarze 700x38c, ale nie znalazłem takiej, która byłaby opisana jako bezdętkowa. Chcę kupić dowolną, która będzie nowa, pasująca i działająca. Nie znam się na tym wcale. A może da się przystosować rower do założenia zwykłej dętki i opony? Jeśli tak to jakie? Budżet niewygórowany. Pozdrawiam!
talento259 Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Na pewno nie masz zestawu bezdętkowego. W crossach nikt się w to nie bawi.
Alsew Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 To ze obrecze masz dostosowane pod system bezdetkowy nie oznacza jeszcze ze ten system jest. Jeśli wcześniej tego nie ruszales to znajdziesz w środku piękna dętka i w crossie nie ma sensu tego zmieniać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.