popio Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 siemanko zrobilem zakupy w bike discount a mianowicie zamowilem rame we wtorek na stronie sklepu. chcialbym wykonac dzisiaj przelew internetowy ze swojego banku (pko bp) i ma kilka pytan do tych ktorzy juz robili tam zakupy . Jako moetode platnosci wybralem Payment in AdvancePierwsza kwestia u mnie na stronie banku mam trzy opcje do zaznaczenia inie wiem ktorą wybrać : SHA - zleceniodawca pokrywa koszty banku zleceniodawcy, odbiorca pokrywa koszty banków trzecich BEN - odbiorca pokrywa koszty banku zleceniodawcy i banków trzecich OUR - zleceniodawca pokrywa koszty banku zleceniodawcy i banków trzecich ja mam pokryc koszty , czy moze bike discount z ktorego zamawiam , nie wiem co zaznaczyc czy SHA czy BEN czy OUR ... Druga kwestia to data waluty dla banku co zaznaczyć o co kaman? spot - oznacza postawienie kwoty polecenia wypłaty do dyspozycji banku otrzymującego polecenie wypłaty w drugim dniu roboczym następującym po dniu przyjęcia zlecenia polecenia wypłaty - w przypadku polecenia wypłaty SEPA oraz polecenia wypłaty EOG w walucie EUR, pomimo wybrania daty waluty dla banku spot, polecenie wypłaty zostanie wysłane przez Bank z datą waluty dla banku tomnext (bez pobierania dodatkowej opłaty). tomnext - oznacza postawienie kwoty polecenia wypłaty do dyspozycji banku otrzymującego polecenie wypłaty, w dniu roboczym następującym po dniu przyjęcia zlecenia polecenia wypłaty - w tej dacie waluty realizowane jest domyślnie polecenie wypłaty SEPA oraz polecenie wypłaty EOG w walucie EUR (bez pobierania dodatkowej opłaty). overnight - oznacza postawienie kwoty polecenia wypłaty do dyspozycji banku otrzymującego polecenie wypłaty, w dniu przyjęcia zlecenia polecenia wypłaty. I trzecia kwestia gdzie mam wpisać numer produktu(ramy) ktory zamowilem w sklepie? czy jest to pozycja '' tytul przelewu'' ? i tam wpisać numer produktu? I ostatnia czwata kwestia czy moj bank sam przemieni zlotowki na euro ? bo konta walutowego nie mam moj bank to IPKO. z gory dzieki za rady i sory za te kropki z boku nie moge ich wymazać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkoko123 Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 weź sobie lepiej załóż PayPala i zapłać nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 już złożyłem zamowienie i jako metode platnosci wybralem Payment in Advance wiec nie mam mozliwosci zmiany sposobu zaplaty . wie ktos cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Pozycja 1 - wybierz OUR, ty pokrywasz koszty przelewu a opłaty z banków trzecich i tak nie będzie. 2 - wybierz Spot 3 - W pozycji tytuł przelewu wpisz numer zamówienia ze sklepu 4 - bank sam przewalutuje po swoim kursie sprzedaży Poprawka - pozycja 1 SHA - każdy pokrywa swoje koszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 ale czy to przypadkiem nie wykluczy platnosci SEPA ktora to jest najtanszą przelewem zagranicznym , nie chce miec duzych oplat przelewu , z tego co sie zorientowalem powinno sie zaznaczyc SHA i tomnext , wtedy zostana spelnone warunki przelewu sepa i przelew bedzie na drugi dzien u nic w sklepie , zupelnie odmienna metoda niz twoja . czy robiles w taki sposob przelew jak mowisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Tak , w pierwszym przypadku SHA, pozycja 2 - Spot. Tomnext pociąga za sobą dodatkową opłatę https://bankomania.pkobp.pl/nowe-technologie/bankowosc-internetowa/przelewy-zagraniczne-co-powinienes-wiedziec/ Przelewy z banku robiłem dawno - drogie, teraz karta lub PayPal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t1098 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Potwierdzam - pierwsza poz SHA- kupowałem jakieś dwa tyg temu w tym sklepie i poszło dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Rulez dzieki , tylko jezeli zaznacze spot to przelew nie pojdzie jako SEPA tylko jako inny i bedzie on drogi. Z tago co wiem trzeba zaznaczyc SHA i TOMNEXT i wtedy to pojdzie SEPĄ . Ogolnie rzecz biorąc pierwszy raz to robie i szukam u Was potwierdzenia. a o to co napisali o tej płatnosci w bike-discount. If you have placed your order by telephone, fax or directly via our onlineshop, you will immediately receive a confirmation-e-mail of your order - provided that you have indicated a valid e-mail-address. This order confirmation shows which items you have ordered at which price and states freight charges, order-number and our bank data.The goods will be dispatched as soon as your payment is credited to our bank account. On the date of your goods' dispatch you will receive a notification by e-mail with the corresponding parcel-No.; thus you can easily find out online about the whereabouts of your parcel, if desired. In case you are making an international bank transfer, you may choose a SEPA money transfer. usciśle chodzi mi o to aby zrobić dewizowe polecenie zapłaty SEPA. i czy aby to poszlo jako sepa nie musi być zaznaczony tomnext t1098 jakie oplaty miales za taki przelew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t1098 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Prowizja za przelew 5 płn i kurs wymiany gorszy od średniego NBP o około 3%. Konto w mBanku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 doba sha musi byc zaznaczone i tomnext? dobra zrobilem , skasowalo mnie 8pln ,poszlo jako sepa. jutro sie okaze czy dobrze poszlo bo z konta jeszcze nie sciagnelo bo jest niedziela , zobacze jutro. zaznaczylem sha i tomnext a w tytule przelewu wpisalem numer zamowienia. chyba nic nie spiepszylem. 1 euro mi policzyli 4.4 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 status operacji mam zlecenie zarejestrowane , ma ktos widze ile taki stan sie utrzymuje? wczoraj tj. dalem polecenie wyplaty moich srodkow. bank to IPKO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 po jakim czasie na maila dostaliscie potwierdzenie na maila ze kasa do nich dotarła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Pewnie z 3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 chyba pozostaje czekac .... ogolnie dziwna sytuacja z tym numerem zamowienia , wpisalem numer w tytule zamowienia i tyle. a macie tam jakis kontakt do tego Polaka ktory tam pracuje , bo bede musial chyba jutro interweniowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 O moim przelewie kiedyś zapomnieli ... dopiero zapytanie przez email ich obudziło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t1098 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mój przelew dotarł po dwóch dniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 albo maila jutro posle z potwierdzeniem zrobienia przelewu to chyba dobra idea. tylko z drugiej strony to duzy sklep i pewnie olewaja maile, dostales potwierdzenie na maila ze pieniadze sa u nich ? jaka metode platnosci wybrales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t1098 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Dostałem potwierdzenie mailem ze zaksięgowali wplate. Metoda płatności to przedplata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 to tak jak u mnie przedplata - paymant in advance . czy order number wpisales w ''tytul przelewu''? robiles przelew SEPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t1098 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Tak wpisałem nr zam w tytule płatności. Przelew chyba SHA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 no to powinno byc ok zrobilem tak samo . poczekam do jutra na potwierdzenie na maila ,jak nie przyjdzie bede pisal/dzwonil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 przyslali na maila cos takiego , jak ktos jest ingisz niech zobaczy ale po mojemu chyba juz kase dostli i jest ok? chyba. a jakis numer do sledzenia paczki ? czy musze cos jeszcze zrobic zeby to poszło? Dear Mr. XxxxxxxxxxXxxxxxxxxxWe herewith confirm the receipt of payment in the amount of 198,27 EUR for order 1416443394 / customer number.: 19911241.The payment was received on the 19.04.16.Please check whether the transferred amount matches the total order amount (order confirmation).If it does match you will receive the shipping information with the tracking link, soon.If it does not match, please, transfer the outstanding amount as soon as possible to our bank account<http://www.bike-discount.de/en/info/zahlungsarten-13>.As reason for payment, please enter your order number. Once we have received the payment yourorder will be processed. You will receive a seperate email with the parcel tracking number as soon as your order is forwarded to the responsible postal operator.Best Regards, troche nie rozumiem ,mam im wyslac jeszcze kase? za co gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1234 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Szanowny Panie X Potwierdzamy płatność na kwotę 198,27 EUR za zamówienie 1416443393 / numer klienta 19911241 Płatność została zaksięgowana 19.04.16 Prosimy sprawdzić czy przelana kwota równa się kwocie zamówienia (z potwierdzenia zamówienia) Jeśli kwoty sa takie same otrzyma Pan wkrótce informacje o wysylce z linkiem do sledzenia przesyłki.Jeśli kwoty nie sa takie same, prosimy o przesłanie różnicy najszybciej jak to możliwe na nasze konto bankowe <Payment... > Jako tytuł przelewu prosimy podac numer zamówienia. Kiedy otrzymamy płatność, zamówienie zostanie zrealizowane. Otrzyma Pan oddzielny email z numerem nadania kiedy zamówienie zostanie przekazane do dostarczyciela.Z poważaniem.... To tak z grubsza. Jeśli ktowy się zgadzają i zamawiałeś coś za 198,27 to wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 tak kwoty sie zgadzaja tyle samo przelalem ile mam w zamowieniu . teraz mam czekac na linka do sledzenia mojej juz nadanej paczki jak rozumiem . dzieki za wyjasnienia . ale o pelnym sukcesie bede mogl mowic jak paczka przyjdzie mi do domu . pozdr. Your order is now packed Your order is now packed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1234 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Your order is now packed Yup, pozostaje czekać cierpliwie na przesyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.