Skocz do zawartości

(Rower) Cube Reaction GTC Karbon

Przemeek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam 182cm wzrostu noga od krocza to 88 w bucie. Mam takie pytanie jaka wilkość ramy będzie dla mnie dobra mam do wyboru 18Cali na kołach 26 i 20Cali również na kołach 26?

• Mod Team
Napisano

18 " może być za małe - ważne są także preferencje rozmiarowe, ale w Twoim przypadku kupno w ciemno bez przymiarki 18 " wiąże się jednak z ryzykiem nietrafienia w odpowiedni rozmiar ...

Jeżeli mówimy o rocznikach np. 2012 lub 2013, to masa powinna być w granicach do 11,5 kg ( zakładając, że osprzęt w Twoim egzemplarzu będzie porównywalny ).

http://mountain-bikes.gearsuite.com/compare/3982-4255/2012-Cube-Reaction-GTC-Pro-vs-2013-Cube-Reaction-GTC-Pro-26  ( trzeba kliknąć w szczegóły ).

@ siejak1

Musisz pamiętać, że nie każdy preferuje małe ramy.

Ja przy 180 cm i nodze 84 cm mam dwa rowery na kołach 26 " z ramami 18 " + rower na kołach 27,5 " z ramą 17 " ( 44 ) i mniejsze rozmiary byłyby już za małe - mimo, że preferuję stosunkowo małe ramy.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli nie jesteś zafiksowany na punkcie małych kół, to może średnie koło na ramie 19 " - sądząc po Twoich warunkach, to właśnie taki rozmiar byłby optymalny ( zakładając, że skreślasz duże koła ).

W tym GTC może być problem jeśli chodzi o większe koła, bo prawdopodobnie nawet na cieńszej oponie się nie zmieszczą, a już najmniejsze są szanse z przodu - tu koło może się nie zmieścić w podkowie amorka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...