PeterMike Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Witam, chciałbym zapytać bardziej doswiadczonych uzytkowników czy klamra z przyciskiem do rozpinania kasku powinna znajdować się pod brodą czy z boku? Dostałem w zestawie prostokątką gąbkę zapinaną na rzep, ale po wyregulowaniu "trójkątów" ta gąbka wypada mi na lewym policzku/okolice rzuchwy, natomiast klamra zamykająca pod brodą. Czy tak powinno być? W sklepie gdy miałem dużo luzu pod szyją po zamknięciu klamry (niewyregulowany kask), klamra zapinająca wypadała w okolicach rzuchwy/policzka, a gąbka pod brodą, w domu po wyregulowaniu "trójkątów" wszystko się odwróciło. Teraz klamra zapinająca jest pod brodą w okolicy jabłka Adama, a gąbka na szczęce/rzuchwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tereferek Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Może nie jest to najszybsza odpowiedź patrząc na datę, ale trafiłem na Twój temat i się okazało, że miałem dokładnie taki sam problem. Zrobiłem to tak: - siadłem sobie na spokojnie z kaskiem przed lustrem - wyregulowałem trójkąty i pojawił się taki sam problem jak u Ciebie, więc pozwalniałem zaczepy - dociągnąłęm lepiej przedni lewy pasek (dzięki czemu kask siedzi poprawnie nachodząc na czoło, a nie ucieka do tyłu) - wówczas, przeciągając pasek przez lewe zapięcia, tylną część kasku i zapięcia po drugiej stronie uzyskałem duży luz i mogłem naciągnąć analogicznie po prawej stronie - metodą prób i błędów ustawiłem lewe zapięcie nieco poniżej policzka, a luz powstały po prawej stronie pozwolił na ustawienie miejsca na gąbkę dokładnie pod brodą - jeszcze kilka podejść do optymalnego ustawienia odległości pod brodą (wg tutoriali na necie mają wchodzić tam 2 palce (obok siebie, nie jeden pod drugim)). Gąbka też ma swoją grubość po założeniu, trzeba to wziąć pod uwagę. Gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.