Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam Dziś serwisowałem conondale mavaro, to e-bike z napędem boscha. Pomijając ze miał zdechnięte klocki, sprawdziłem mu napęd. Łańcuch miał wg przymiaru miedzy 0.5 a 0.6% zużycia. Licznik wskazywał 1100km. Jest to przebieg na tym że łańcuchu, bo to fabryczny łańcuch, a jak by był zmieniany to na bank na inny. Stąd wniosek, że ten łańcuch musi być całkiem dobry. Czemu ? Po Pierwsze to E-bike, który bardziej zużywa napęd, poprzez dużo większy moment i ogólnie większą siłe działającą na łańcuch. Rower był w dość sporym rozmiarze, ledwo tam zasiadłem Czyli osoba go używająca jest wysoka i ciężka. Użytkowany jest tu, w Bergen, gdzie praktycznie wszędzie jest pod górkę, a i warunki pogodowe często nie sprzyjające. Napęd był dość brudny ale widać ze dbany, po tutejszemu - smarowany. Skoro wyciągnął ponad 1100km, a jest niewiele ponad 0.5% to uważam ten łańcuch za dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 X10 e10 różni się od serii X10.73-93? Jeśli nie, to faktycznie X10.93 jest mocnym konkurentem dla HG95, bo w cenie ma się jeszcze spinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Czy się różni, tego nie wiem, seria E jest dedykowana do e-bików. Na zwykłych łańcuchach, zanim powstały te ebikowe, mavaro ciągnęły 300-500 km i napęd osiągał zgon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.