Skocz do zawartości

[Rower DH] do 4000zł

Kodi9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak ktoś ma wątpliwości co wybrać do jazdy jak na filmikach to niech zaliczy lądowanie z ramą sztywną a potem z damperem. Popieram tutaj to co pisze @Mike

Co do potencjalnego wyboru unikał bym ryzyka. Kupowanie niektórych modeli fulli Krossa jest takim ryzykiem i Gianta Reigna x. 

Napisano

^w takim razie co w końcu? Bo w temacie pojawiło się tyle osób z odmienną opinią, że sam się pogubiłem, jeden twierdzi ze to bedzie lepsze, drugi ze to a ja bez żadnej wiedzy nie jestem w stanie wybrać.

Btw. damper to ta "spręzyna" pod siodełkiem? XD 

Napisano

Nikt Cię nie weźmie za rączkę i nie pomoże z zakupem. Padło kilka propozycji musisz wybrać, chyba że liczysz że wszyscy w temacie przystaną na jedną opcję ;)

No i jakiekolwiek pojęcie w temacie wypadało by zdobyć, bo tak, damper

to ta "spręzyna" pod siodełkiem  

Napisano

Dam Ci taka mała radę jeszcze: poczytaj o rowerach do dh, fr, enduro, jakieś poradniki o wyborze pierwszego roweru oraz testy różnych bike`ów (tych starszych i nowszych), a temat stanie się o wiele przejrzysty. Pogadaj z kumplami na trasie, coś doradzą, może dadzą się "karnąć", wtedy nie będziesz już taki całkiem "zielony" i na pewno będzie Ci łatwiej określić wymagania co roweru. Widzisz sam, założyłeś temat typu "jaki rower nada się dla mnie do dh" i ilu ludzi, tyle opini, a każdy ma swoje indywidulane predyspozycje :) dokształć się trochę, samemu poszukaj jakichś rowerów i podlinkuj je tutaj, wtedy na pewno dostaniesz sporo wskazówek odnośnie np. sprzętu (co jest spoko, co trzeba wymienić itp. )

Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...