Skocz do zawartości

[zdrowie] złamanie trzpienia kości promieniowej

Krzysiek121

Rekomendowane odpowiedzi

Wyrżnąłem się konkretnie i efekt taki jak w temacie. Dodatkowo zwichnięcie stawu promieniowo-łokciowego dalszego. Wstawili mi jakąś blaszkę, w poniedziałek idę zdjąć szwy. Nie uśmiecha mi się sześć tygodni unieruchomienia. Miał ktoś z Was takie złamanie? Jakie macie doświadczenia?

Ja 4 grudnia złamałem kość ramienną. 12 tygodni unieruchomienia, ze względu na powolny zrost kości ( kość ramienna i udowa wolno się zrasta). Dzisiaj jest 14 kwiecień i mam pełny zrost. Niestety poprzez problemy z nadgarstkiem, póki co nie mogę jeździć rowerem :(

Nadgarstek miałem unieruchomiony w gipsie w związku z złamaniem w/w kości. Coś jest nie tak bo mnie boli jak np. opieram się. Myślę, że zabiegi fizjoterapeutyczne pomogą i w maju pośmigam trochę rowerem.

Edit:

Polecam Ci byś już teraz zaczął przyjmować zabiegi na fizykoterapii. Mi pomogły. Po wyciągnięciu blaszki zapisz się na magnetronic, laser i jonoferezę wapniową. Te zabiegi pozwolił mi przyśpieszyć zrost kości. U mnie był ten problem że jedna połowa była daleko od drugiej, więc była duża powierzchnia i odległość do zrostu. Zabiegi przyśpieszyły to. Nie powiedziałem o tych zabiegach ortopedzie bo nie chciał mi dać skierowania na te zabiegi. Chodziłem prywatnie. Byłem w kontakcie z rehabilitantem sportowym ( do niego chodzą sportowcy i z tego co wiem np policjanci którzy ulegli wypadkom podczas akcji ) i on właśnie mówił mi bym zaczął magnetronic jak miałem jeszcze gips i jonofereze z laserem po ściągnięciu gipsu. naprawdę pomogły zabiegi. Nadmieniam, że mi ręki nie mogli złożyć na śruby lub blachy, bo blisko przebiegał nerw i mogli go uszkodzić. Zabiegi nie kosztują majątku, a pomagają. Ponadto, z doświadczenia wiem, że ubezpieczyciel łaskawiej patrzy jak widzi, że odbywało się takie zabiegi i później rehabilitację. Poczytaj sobie o tych zabiegach w necie i nie mów o nich swojemu ortopedzie, bo się wkurzy. Z tego co wiem, lekarze nie są chętni by dawać zabiegi fizykoterapii, jak nie jest skońcczone leczenie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...