PrzYm Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ja sie ucze od początku wakacji i nadal nie umiem ;/ może się za bardzo denerwujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ale macie problemy heh ja wheelie nauczyłem się w tydzien i jechalem 40+ mterów whelie jest proste kurna ciszkasz sie do kierwonicy i podnosisz kierownce pomagajac sobie pedałowaniem mnie juz wheelie znudzilo lepszy jest manual wieksza radoche czujasz utrzymujac przdnie koło w górze nie pedałujać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 ale macie problemy heh ja wheelie nauczyłem się w tydzien i jechalem 40+ mterów whelie jest proste kurna ciszkasz sie do kierwonicy i podnosisz kierownce pomagajac sobie pedałowaniem mnie juz wheelie znudzilo lepszy jest manual wieksza radoche czujasz utrzymujac przdnie koło w górze nie pedałujać niech się najpierw wheelie nauczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 2 Września 2007 Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Wakacje minely... Wheelie mi sie zaczelo juz nudzic.. yh W przyszlym sezonie pomysle nad endo ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 A mi jakby wakacje sie dopiero zaczynały to bym sie teraz tego nauczył xD Problem polegał na tym że miałem wrzucone za duże biegi i nie_miałem wyprostowanych rąk Teraz zaczyna mi wychodzic i już jeżdże z jakieś 30m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 a ty się całe wakacje męczyłeś no... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 No niestety Ale w przyszłym roku mysle że bd śmigał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 14 Września 2007 Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Devilo, jak lecisz na boki to czesto jest wina startu. Jak podnosisz kolo to staraj sie miec kolana sztywno przy ramie a wystartujesz prosto, potem to juz tylko balans kolanami ale to juz kolejny etap Ja sie wheeliego nauczylem w podstawowce a potem to juz tylko zmiana roweru, teraz zmienilem rame i sie adoptuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michałek Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Wakacje minely... Wheelie mi sie zaczelo juz nudzic.. yh W przyszlym sezonie pomysle nad endo ;D endo jest mega łatwe a tu lans fota : http://img338.imageshack.us/img338/7619/dsc2570ct3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Mega latwe ? Nie chodzi mi tutaj o 5m , tylko troooszke wiecej... http://img141.imageshack.us/my.php?image=nakoleqv0.jpg Na KolE ;] Ostatnio nauczylem sie czegos w stylu... Rozpedzam sie do ok 25km/h na kole a potem przestaje pedalowac NOGI do gory , przechylam sie do tylu , balansuje cialem i spowalniam hamulcem Ekstra efekt ;D postaram sie zamiescic fotke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michałek Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ja jak na razie stopal coś kolo 12 metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 20 Września 2007 Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Jest jeszcze jedna fajna opcja która wychodzi przy wheelym Wyszło mi raz przez przypadek jak jechalem na jednym kole i za mocno nacisnąłem na pedały i zacząłem sie przechylać na bok i lewą nogę miałem na pedale i zrobilem taki obrót w miejscu 360st na tylnym kole. Nie wiem jak sie to nazywa ale sie tego naucze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnooom Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Mam taki rowerek,cwicze na nim wheelie ale jakos nedznie wychodzi;d Dodam ze mam 190 cm wzrostu.Nadaje sie on do tego tricku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 No a i nie. Fajny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Obiecalem to dodaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnooom Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Fajny bo mój Dzis znowu poćwiczyłem...chyba sie wiele wody w Wiśle przeleje zanim sie naucze tego wheelie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ja już manuala się miesiąc uczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 15 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 No na takim Dartmoorze to tylko przyjemność łykać kolejne metry wheelie'm na takiej geo łatwiej i przyjemniej sie jezdzi.. Ja myśle że jazda na stojąco jest przyjemniejsza.. Bo mozna z szybszej jazdy na większym przełożeniu zacząć wheelie i jechac szybko.. ja teraz mam angine i dawno nie jezdzilem ale ostatnio wheeie mogłem zacząć prawie z prędkości 0 na przełożeniu 2przód-6tył.. Dodam że Jeżdże jeszcze na zwykłym MTBku o geo beznadziejnej do tych celów .. i sztywnym widelcu z siodełkiem opuszczonym maxymalnie.. (wygodniej przy hopkach i wheelie) Więc jeśli nie idzie Ci za bardzo na siedząco to opuść siodło i na stojąco.. Na siedząco da się tylko na małych przełożeniach i nie da się jechać szybciej.. A na stojąco Jedziesz Podrywasz mocno koło i kręcisz jeśli czujesz, że ciągnie Cię do tyłu za mocno to albo lekko hamulcem albo robisz cos w stylu Manuala.. czyli przestajesz kręcic i pochylasz się do siodła i odwrotnie jesli lecisz w do przodu.. Ogólnie jeśli zaczynasz mozna kilka razy znaleźć sie za rowerem i przytrzymac go za kiere stojąc na ziemi ale im więcej bedziesz próbował tym dalej bedziesz jezdzil na jednym kole Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 15 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 @koco stary, to nie trick, tylko 'o mało co nie gleba'. wiem dokładnie, o co Ci chodzi i uwierz, że taka sytuacja potrafi być mocno nieprzewidywalna. na pewno nie ma to nic wspólnego z trickiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 16 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 @proxx niektórzy robią to przy wheelie'm jak ktoś płynnie to zrobi i przy większej predokości to naprawde fajnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksuper Napisano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 kurde weźcie mi wyjaśnijcie fenomen jazdy na tylnym kole bo nie czaje do końca. jak to tyle osób może się tym aż tak zachwycać mając to za jakiś superextraturbo wypasiony trik, a jeszcze jak nogę z pedała zdejmie to ohoho. Dla mnie jazda na tylnym kole to jedynie sposób na jazdę do domu po sesji w lesie, albo dłuższej wycieczce, na pustej drodze bo czuje się szczerze mówiąc nieswojo w takiej pozycji, a na tylnym kole jadę ile chce (żeby nie było, że sam nie potrafię i nie doceniam zdolności innych). Gdzie jest ten pierwiastek którego ja nie dostrzegam a wiele osób uznaje to za prawie szczyt umiejętności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 zal.. nie skomentuje wypowiedzi wyżej ... nie ma to sensu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksuper Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 mimo wszystko prosiłbym. btw. po co pisać post jak nie masz w nim nic do powiedzenia? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 mimo wszystko prosiłbym. btw. po co pisać post jak nie masz w nim nic do powiedzenia? :> No właśnie po co?? Jedni lubią rybki, drudzy znaczki a jeszcze inni jazdę na tylnym kole. Po co komentować coś co nam sie nie podoba a innym sprawia frajdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksuper Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 nie przeczytałeś. pytałem się co tam takiego jest, że się to podoba. nie była to krytyka jazdy na tylnym kole tylko zapytanie o jego fenomen i opis mojego punktu widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.