PrzYm Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 problem w tym ze im wiecej cwicze to tym bardziej mi nie wychodzi.Dzisiaj nawet 2 metrow nie przejechalem, a kiedys spokojnie po 10m. Jeżeli próbujesz jechać każdym sposobem to tak Ci wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Powodem tego ze nie wychodzi moze byc tez wiatr A tak w ogole polecam od czasu do czasu pocwiczyc na lesnej drodze jazde na kole bo doskonale wyczuwa sie wtedy rownowage moze to dla was smieszne ale naprawde pomaga sam sie o tym przekonalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Co do tego jak jest wiatr to nigdy nie próbyjcie nawet wheelie...Bo i tak wam nic nie wyjdzie...Jedynie co to można sie tylko wkurzyć i zniechęcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Nie wiem czy mozna ale podam link do tego jak przejechalem ok 1,5km na kole http://www.wrzuta.pl/film/mCYbnO9jYP/mov00071 Sorka za jakosc ale k800i nie kreci zbyt dobrych filmow... Na filmie moj 2 bike Kelly'S Quartz Jesli by ktos chcial umieszcze kilka fotek Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Maxiu skubaniec z ciebie BRAWO! PzDr. A i mam pytanko. Jak się nałatwiej nauczyć żeby jechać wheelie i przestać pedałować i dalej jechać? Tylko żeby bez pedałowania jechać jeszcze długo.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Odchylic sie troche do tylu na siodelku... lub najlepiej to wychodzi jak jedziesz z gorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Aha dzięki A na ile % jest pewne że jak bede zasuwał szybko z górki to sie nie wywale na plery?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 a od czego masz hamulec PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 No tak hehe A da rade żeby raz zapedałować i od razu jechać bez edałowania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Hmm.. raczej ciezko bo to juz trzeba extra smigac na kole ;P Zeby raz "zapedalowac" i zjechac to musisz miec bardzo dobra rownowage ciala i umiec balansowac rowerem. Skup sie na normalnym Wheelie a potem zacznij cwiczyc manuala itd ;] Aha jesli chcesz dobrze umiec poslugiwac sie hamulcem to probuj robic tak.. : Stoisz w miejscu wyrywasz na kolo (dosyc mocno) i jesli cie odrazu przechyla do tylu naciskasz klamke od hamulca i starasz sie aby nie spasc z roweru do tylu... Ja tak sie uczylem dobrego wyczucia tylnego hamulca Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Odchylic sie troche do tylu na siodelku... lub najlepiej to wychodzi jak jedziesz z gorki Lepiej to wychodzi jak się jedzie pod górkę bo się prędkości nie nabiera. Jak ktoś nie umie operować hamulcem podczas wheelie to lepiej się uczyć pod górke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Mi raz sie wczoraj prawie udało z tym że poleciałem do tyłu na nogi i dopiero nacisnąłem hamulec i se jaja potłukłem bo poleciałem prosto na siodełko... Dziasiaj mi nic nie wychodzi...Ręce mam porozwalane bo rękawiczki już stare i do d..y Umiałem podskoczyć przedwczoraj całym rowerem od wczoraj nic nie umiem....Wogóle konkretny LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michałek Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Mi raz sie wczoraj prawie udało z tym że poleciałem do tyłu na nogi i dopiero nacisnąłem hamulec i se jaja potłukłem bo poleciałem prosto na siodełko... Dziasiaj mi nic nie wychodzi...Ręce mam porozwalane bo rękawiczki już stare i do d..y Umiałem podskoczyć przedwczoraj całym rowerem od wczoraj nic nie umiem....Wogóle konkretny LOL przestań sie mazać i ćwicz - moja rada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Spoko...Chciałbym ale nie mam haka pod przerzutke więc nic z tego.... A można najpierw poderwać koło a dopiero potem wziąć palce na klamke czy trzeba przed podniesieniem koła mieć palce na klamce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ja robie tak ze caly czas palec wskazujacy mam na klamce tzn ja jej koncu i nawet jak podrywam kolo to caly czas go na niej trzymam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Aha dziękówa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Wlasnie niedawno temu zaliczylem 1 glebe Gdy jechalem juz ok 300m palec zeslizgnal mi sie z klamki... i przejechalem sie kawalek kolanami po asfalcie ale nic groznego sie nie stalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bEbE18 Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Moja skromna popisówa ... http://www.wrzuta.pl/film/5o7ReB1G0d/mov00012 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeki Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 hahahhahah dobre ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 bebe... moze zalatwimy ci angaz w cyrku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bEbE18 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 bebe...moze zalatwimy ci angaz w cyrku? ja wykonuje rózne tricki, również na moto :PPPP dzięki za pozytywne komentarze:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A ja nawet bylem swiadkiem jak tak jechal Ciezko przejechac normalne wheelie a co dopiero bez kola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devillo Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Dla mnie najgorsze jest utrzymanie równowagi na boki, w 90% przypadków lece na prawo lub lewo i dalko przez to nie ujade. Próbowałem jechać szybkiej, wolniej ale zawsze lece na boki. Jak wy utrzymujecie równowagę bo ja niemoge sobie z tym poradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bEbE18 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Dla mnie najgorsze jest utrzymanie równowagi na boki, w 90% przypadków lece na prawo lub lewo i dalko przez to nie ujade. Próbowałem jechać szybkiej, wolniej ale zawsze lece na boki. Jak wy utrzymujecie równowagę bo ja niemoge sobie z tym poradzić ? Jak dopiero zaczynasz wheelie, to rób z wiekszej prędkosci, bo łatwiej utrzymac równowage... Nie jest łatwo przejechac odcinek 1km na biegu ponizej 1:4, a jadąc na biegu 3:8 to łatwizna, tylko wystarczy sie rozpędzic i balansowac cialem... Cwicz i tyle, jeden nauczy sie w 2tygodnia, a drugi musi sie uczyc 2 miesiące i tak duzo z tego mu nie wyjdzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ja sie ucze od początku wakacji i nadal nie umiem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.