arbuz92 Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 witam zrób tak jak ja tryzmaj jeden palec na hamulcu ( wskazujacy) PZdR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 nie dam rady wyrwac trzymajac palec na klamce sprawa z hamulcem najmniej mnie teraz boli, bardziej ciekawi mnie czemu na lewo zawsze spadam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 moim zdaniem kwestia równowagi ... mnie tez przechyla ale nie zawsze PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A może tylne koło nie jest symetrycznie ustawione względem ramy?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 A którą nogą zawsze pedałujesz jak chcesz podnieść koło? Bo jak lewą to może za bardzo naciskasz i sie przechylasz w bok i rower skręca w lewo...Ja tak czasami mam tyle że ja lece zawsze na prawo jak za mocno nacisne nogą na pedał a zaczynam pedałować prawą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Czarny93 spojrz.. prawa reke bierzesz mniej wiecej na koniec gripu(chwytu) i palcem wskazujacym caly czas trzymasz klamke tzn nie hamujesz ale go na niej trzymasz gdy przechyla cie bardziej do tylu zaciskasz lekko z wyczuciem tak aby nie opasc gwaltowanie do przodu... wszystko trzeba robic z wyczuciem a na pewno wyjdzie P.S Na jakich robisz przelozeniach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 A co do klamki to ustaw ją sobie tak żeby koniec klamki zaczynał się na wysokości palca wskazującego lub środkowego. Wtedy łatwiej jest jednocześnie trzymać kierownik i klamkę pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Jest jeszcze jeden problem... zrobiłem tak jak mówicie ale ja mam klocki do d... i musze klamke nacisnąć do końca a ja jednym paluszkiem nie daje rady i poprostu nic nie hamuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 To nawet lepiej ze slabiej hamuja latwiej bedzie wyczuc,ja mialem wlasnie z tym problemy poniewaz moj hamulec od razu chwytal i ciezko bylo dobrze z wyczuciem ustawic rower... Tez na poczatku mialem trudnosci z dopasowaniem tego palca wskazujacego ale probuj do skutku w_koncu musi sie udac Trenuj... Ja znikam polatac na kole pozdro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 No dobra bede trenował Teraz poznałem kumpla c od trzech lat jeździ na streecie i dircie to mi pomoże sie tego nauczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A może tylne koło nie jest symetrycznie ustawione względem ramy?! dalem 2 razy zdjecie to mozesz zobaczyc ? A którą nogą zawsze pedałujesz jak chcesz podnieść koło? Bo jak lewą to może za bardzo naciskasz i sie przechylasz w bok i rower skręca w lewo...Ja tak czasami mam tyle że ja lece zawsze na prawo jak za mocno nacisne nogą na pedał a zaczynam pedałować prawą... prawa pedaluje, na lewo zarzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 a może masz scentrowane tylnie koło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Na tych zdjęciach nie widać jak jest ustawione koło. Spójrz na rower od tyłu i sprawdź czy koło jest idealnie "po środku ramy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 idealnie po srodku nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Wg.mnie nie ma roznicy z ktorej nogi zaczynasz pedalowac... Tak samo kolo czy cos.. ja umie juz jezdzic na prawie kazdym rowerze na ktory siade.. wystarczy ze chwilke przejade sie i wyczuje hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Mam pytanie-czy to prawda że długi mostek utrudnia podniesienie przedniego koła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Ja tam nie odnioslem jakiejs znaczacej roznicy jezdzac na kole na Gian'cie kumpla... Ale to dosc mozliwe ze w jakiejs tam mierze moze przeszkadzac ale wg.mnie to nie robi zadnej roznicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 a co z moim kolem ktore nie jest odealnie po srodku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 a co z moim kolem ktore nie jest odealnie po srodku ? Mój kolega który ma niezłe centro robi wheelie bez problemu. I to na rowerze kross mountain city(czy jakoś tak). Ja myślę że to po prostu trzeba tylko ćwiczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 No ja tez tak zaczynam uważać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwers45 Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 daj wyzej siodlo i nachyl je troche do przodu Siwy tobie sie dobrze mówi... O ile sie nie myle to ty masz filmik gdzie jeździsz z kumplami na jednym kole (czasamio na przednim a czasami tez i manual ) nazywa sie PROMO ZAjedwabiście wam to idzie! Jeśli ktoś mnie pyta... jak to i to zrobić? Opowiadam zawsze - trenuj, tego sie nie da wyjaśnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 No ja tez tak zaczynam uważać... problem w tym ze im wiecej cwicze to tym bardziej mi nie wychodzi. Dzisiaj nawet 2 metrow nie przejechalem, a kiedys spokojnie po 10m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 witam moim zdaniem im czesciej zaczeło ci wychodzic krotsze tym bardziej zacełes sie denerwowac ... ja bym zaprzestał z trenowaniem na pare dni PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 dobrze gadasz arbuz wprawdzie nie w trikach rowerowych a w grze online (et) robie sobie przerwę kilka dni i jestem świeży.. ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Też tak miałem...Przejeżdżałem już po 6 metrów i w pewnym dniu wogóle nic mi nie wychodziło i było coraz to gorzej...Ale trenowałem dalej i znów zaczęło wychodzić i teraz jeźdże jeszcze lepiej niż wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.