arbuz92 Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 witam ja na allegro wylicytowałem nowy mostek truvativ husfelt czy jakos tak za 45 zł .. poszukaj jakiego tez mostak na allegro .. tylko patrz na srednice mocowania kiery bo ja juz raz sie wpakowałem PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ja też mam hussefelt'a. Taki: http://www.allegro.pl/item216197866_mostek...ncja_f_vat.html Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 witam tez własnie taki mam i sobie chwale !! PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 mozecie mi wytlumaczc co ma taki malutki mostek do wyrywania przedniego kola ? przeciez to takie male ;O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortimer Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Trochę treningu i na każdym rowerze da się zrobić wheelie. Więcej umiejętności i dużo wykonanych podejść oraz prób,a potem o już będzie jak normalna jazda na rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 17 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Na moim rowerze nie udaje mi sie poderwać przedniego koła tak żeby potecieć na nogi...Zawsze mi opada...Czy to wina roweru czy ja jestem jakąś du** wołową?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 17 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Na kazdym rowerze da sie "stuntowac" wystarczy chciec to po 1 ! Musisz duuuzo ciwiczyc i jeszcze raz cwiczyc... to tez podstawa.Ja cwiczylem dziennie minimum 4h i teraz po ok miesiacu umie przejechac ok 500-600m. Natomiast moj kumpel cwiczyl ze mna.. coprawda nie tak intensywnie ale sie staral jak mogl i nie moze ujechac nawet 5m...a to nie wina jego roweru bo sam na niego wsiadlem i tak samo moglem bez problemu jechac na kole.Oczywiscie wiadomo ze na swoim wychodzi juz lepiej to kwestia przyzwyczajenia i wyczucia roweru. Wystarcza mocne checi i zapal do cwiczen..potem samo wszystko wyjdzie P.S Czarny93 cwiczyc z tylnim hamulcem czy bez ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 17 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 17 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 witam to robisz bład bo musisz cały czas pedałowac i przegiecie w tył kontrolowac hamulcem ! PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 No wiem ale ja nie podnosze roweru aż tak wysoko koła żeby spaśc na plery tylko podnosze i staram sie balansowa ciałem i nawet wychodzi Czy da sie nauczy tego triku bez używania hamulca?? I czy scentrowane koło może przeszkadzać ? (tylne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 No wiem ale ja nie podnosze roweru aż tak wysoko koła żeby spaśc na plery tylko podnosze i staram sie balansowa ciałem i nawet wychodzi Czy da sie nauczy tego triku bez używania hamulca?? I czy scentrowane koło może przeszkadzać ? (tylne) Bez hamulca da rade jechac, ale za daleko nie przejedziesz. ja np przejade caly parking Lidla (a jest bardzo dlugi) bez hemulca, ale nie wyrabiam z pedalowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam moim zdaniem jezeli koło jest mocno scentroawne to owszem moze przeszkadza bo nie potrzebnie bedzie ci wytraca rownowage ( prawo lewo ) .... mi jzu jako taki wheelie zaczeło wychodzic tylko mam problem, bo czasami przy podrywaniu koła odrazu lece na prawo albo na lewo i odrazu spadam ... PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 No to ja wczoraj przejechałem z 10 metrów na tylnim z tym że 4 metry wheelie a 6 na tylnim na siedząco bez pedałowania i bym tak jechał jeszcze chyba długo ale skończył sie parking i ######...koło tylne o kraweżnik i flaczek... Dwie dziury ale już załatane i zaraz ide na rowereq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 to gratuluje manuala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MystiQ Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Ja tam jeżdże bez ograniczeń. W sumie jedyne ograniczenie to droga, a tak mogę i jechać z kilometr. Nigdy nie sprawdzałem jak daleko mogę jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A ja tam niemoge daleko jechać... Najdalej przejade z 5 metrów ale to tylko czasem sie uda... Niewiem co jest... Ćwicze od początku wakacji i nic...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 no u mnie tak samo jak u czarnego z tym ze teraz prawie wcale nie ujade, a na poczatku wakacji spokojnie parking lidla przejechalem... Cos w rowerze chyba lezy wina. Wroce do polski to kupie sobie Treka jakiegos i zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 No właśnie jak coś z rowerem to co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A daj jego zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 No na razie nie mam jego teraźniejszego zdjęcia ale postaram sie zrobić... To jest dual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Geo duala raczej powinna tylko ułatwiać jazdę na tylnym kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 No wiem a czy dłygi mostek (14cm) może przeszkadzać czy raczej nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Czarny93 jak pisalem juz wczesniej trening czyni mistrza.Ja juz jezdze bez problemu A co do jazdy bez hamulca owszem przejedziesz z 20m ale jazde rozpoczniesz z predkoscia 10km/h a skonczysz z 35km/h ;/ poprostu przy jezdzie bez hamulca rower rozpedza sie coraz bardziej i nie nadarzasz z pedalowaniem przez co max bez hamulca to kilkadziesiat metrow Jak pisales Czarny93 ze udalo Ci sie zrobic manuala tzn jechac bez pedalowania w powietrzu to jest juz coraz lepiej mniej wiecej na takiej wysokosci jak wtedy powinno byc kolo przy jezdzie wtedy tylko odpowiednia korekta hamulcami balans cialem i Droga Wolna Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 http://i10.photobucket.com/albums/a137/hax...Nowyobraz-2.jpg zdjecie mojego roweru dalem pare postow do tylu. Hamulca ja za bardzo nie mam jak uzywac bo nie siegam go palcami (tzn siegne ale w tym czasie gleba bedzie), jak go przycisne to caly rower sie zaraz zatrzymuje i opada. Ja jak podnosze kolo to zaraz lece na lewa strone, nizaleznie jak wysoko i tak na lewo. Czasami na prawo, ale zawsze na lewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzArNy93 Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 No właśnie ja też nie sięgam hamula palcami a jak już sieggne to spadam z roweru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.