Skocz do zawartości

[wheelie]

dwaxon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

ja na allegro wylicytowałem nowy mostek truvativ husfelt czy jakos tak za 45 zł .. poszukaj jakiego tez mostak na allegro .. tylko patrz na srednice mocowania kiery bo ja juz raz sie wpakowałem

PZDR

arbuz92

Napisano

Trochę treningu i na każdym rowerze da się zrobić wheelie. Więcej umiejętności i dużo wykonanych podejść oraz prób,a potem o już będzie jak normalna jazda na rowerze :)

Napisano

Na moim rowerze nie udaje mi sie poderwać przedniego koła tak żeby potecieć na nogi...Zawsze mi opada...Czy to wina roweru czy ja jestem jakąś du** wołową??

Napisano

Na kazdym rowerze da sie "stuntowac" wystarczy chciec to po 1 ! Musisz duuuzo ciwiczyc i jeszcze raz cwiczyc... to tez podstawa.Ja cwiczylem dziennie minimum 4h i teraz po ok miesiacu umie przejechac ok 500-600m. Natomiast moj kumpel cwiczyl ze mna.. coprawda nie tak intensywnie ale sie staral jak mogl i nie moze ujechac nawet 5m...a to nie wina jego roweru bo sam na niego wsiadlem i tak samo moglem bez problemu jechac na kole.Oczywiscie wiadomo ze na swoim wychodzi juz lepiej to kwestia przyzwyczajenia i wyczucia roweru. Wystarcza mocne checi i zapal do cwiczen..potem samo wszystko wyjdzie :P

P.S Czarny93 cwiczyc z tylnim hamulcem czy bez ?

Napisano

No wiem ale ja nie podnosze roweru aż tak wysoko koła żeby spaśc na plery tylko podnosze i staram sie balansowa ciałem i nawet wychodzi ;) Czy da sie nauczy tego triku bez używania hamulca?? I czy scentrowane koło może przeszkadzać ? (tylne)

Napisano
No wiem ale ja nie podnosze roweru aż tak wysoko koła żeby spaśc na plery tylko podnosze i staram sie balansowa ciałem i nawet wychodzi :devil: Czy da sie nauczy tego triku bez używania hamulca?? I czy scentrowane koło może przeszkadzać ? (tylne)

Bez hamulca da rade jechac, ale za daleko nie przejedziesz. ja np przejade caly parking Lidla (a jest bardzo dlugi) bez hemulca, ale nie wyrabiam z pedalowaniem :)

Napisano

witam

moim zdaniem jezeli koło jest mocno scentroawne to owszem moze przeszkadza bo nie potrzebnie bedzie ci wytraca rownowage ( prawo lewo ) .... mi jzu jako taki wheelie zaczeło wychodzic :devil: tylko mam problem, bo czasami przy podrywaniu koła odrazu lece na prawo albo na lewo i odrazu spadam ...

PZDR

arbuz92

Napisano

No to ja wczoraj przejechałem z 10 metrów na tylnim z tym że 4 metry wheelie a 6 na tylnim na siedząco bez pedałowania i bym tak jechał jeszcze chyba długo ale skończył sie parking i ######...koło tylne o kraweżnik i flaczek...:) Dwie dziury ale już załatane i zaraz ide na rowereq :)

Napisano

Ja tam jeżdże bez ograniczeń. W sumie jedyne ograniczenie to droga, a tak mogę i jechać z kilometr. Nigdy nie sprawdzałem jak daleko mogę jechać ;)

Napisano

A ja tam niemoge daleko jechać... Najdalej przejade z 5 metrów ale to tylko czasem sie uda... Niewiem co jest... Ćwicze od początku wakacji i nic...;/

Napisano

no u mnie tak samo jak u czarnego z tym ze teraz prawie wcale nie ujade, a na poczatku wakacji spokojnie parking lidla przejechalem...

Cos w rowerze chyba lezy wina. Wroce do polski to kupie sobie Treka jakiegos i zobaczymy ;)

Napisano

Czarny93 jak pisalem juz wczesniej trening czyni mistrza.Ja juz jezdze bez problemu :D A co do jazdy bez hamulca owszem przejedziesz z 20m ale jazde rozpoczniesz z predkoscia 10km/h a skonczysz z 35km/h ;/ poprostu przy jezdzie bez hamulca rower rozpedza sie coraz bardziej i nie nadarzasz z pedalowaniem przez co max bez hamulca to kilkadziesiat metrow :D

Jak pisales Czarny93 ze udalo Ci sie zrobic manuala tzn jechac bez pedalowania w powietrzu to jest juz coraz lepiej mniej wiecej na takiej wysokosci jak wtedy powinno byc kolo przy jezdzie wtedy tylko odpowiednia korekta hamulcami balans cialem i Droga Wolna :P

Powodzenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...