xsqr Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Witajcie Jestem tu nowy i szukam pomocy. Kilka dni temu zamówiłem dość drogie opony jak na swoje możliwości i dziś je odebrałem. Okazało się, że są trochę "zwichrowane" po wyjęciu z opakowania i nie wiem co robić. Czy to normalne i opona ułoży się na kole prawidłowo czy odsyłać je z powrotem?
alagor96 Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Opona jak opona, to nie samochodowa, że się będzie sama trzymała.
xsqr Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Napisano 14 Kwietnia 2016 Opona jak opona, to nie samochodowa, że się będzie sama trzymała. Nie ukrywam, że nie rozumiem tej odpowiedzi
rambolbambol Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Jasne, że się opona ułoży. Zakładaj, napompuj i sam zobaczysz.
Kozek Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Zakładaj śmiało, po napompowaniu się ułożą.
xsqr Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Napisano 14 Kwietnia 2016 To mam jeszcze jedno pytanie do Was: jest szansa, że dam radę przełożyć te opony sam czy lepiej do serwisu żeby zrobił to fachowiec?
turysta Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Ciesz się, że w ósemkę Ci ich nie zwinęli
cervandes Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Albo skrzywią obręcz, w skrajnym przypadku ramę może szlag trafić. A tak poważnie - dobrze żeś zwijanych nie kupił, to dopiero byłby szok
xsqr Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Napisano 14 Kwietnia 2016 A tak poważnie - dobrze żeś zwijanych nie kupił, to dopiero byłby szok Możesz się śmiać - Nie mam doświadczenia jak Wy dlatego tutaj zapytałem
alagor96 Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 @, Jeżeli masz dwie lewe ręce i w życiu nie miałeś klucza w reku, to oddaj do serwisu. W przeciwnym razie, sam sobie poradzisz.
turysta Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 To mam jeszcze jedno pytanie do Was: jest szansa, że dam radę przełożyć te opony sam czy lepiej do serwisu żeby zrobił to fachowiec? Spokojnie sam to zrobisz, tylko uważaj aby dętki nie przyszczypnąć
xsqr Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Napisano 14 Kwietnia 2016 @xsqr, Jeżeli masz dwie lewe ręce i w życiu nie miałeś klucza w reku, Ogólnie uważam się za dość ogarniętego bo sam naprawiałem pierwszy samochód więc temat prac "warsztatowych" nie jest mi obcy.
Gość Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 A zdajesz sobie sprawe, ze stawia Cie to w dosc dwuznacznej pozycji, skoro przyznajesz, iz sam naprawiales swoj pierwszy samochod a zadajesz pytanie w sprawie przekladki opon? Oczywiscie, ze naprawiac i NAPRAWIAC samochod to moga byc rozne sprawy, ale jednak samochod to troche inna liga, niz przelozenie opon w rowerze.
Mod Team adamos Napisano 14 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2016 Dobra, temat uważam za wyczerpany. Zamykam.@xsqrOpony z pewnością dasz radę zmienić sam. Stosuj się tylko do opisów na oponach dotyczących kierunku bieżnika i dopuszczalnych ciśnień. Jak będziesz miał kłopot zajrzyj na yt - tam jest mnóstwo poradników dla początkujących.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.