popik Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 WitamPotrzebuję zrobić zestaw kół 28" i dobrać do tego tarcze i hamulce.Wybrałem taki zestaw:Koło: http://rowertour.com/shimano-wh-rx05-kola-700c-28-cali-disc-cl.htmlzaciski i klamkihttp://rowertour.com/shimano-deore-br-m615-hamulce-tarczowe-kpl-przod-tyl-okladziny-zywiczne-2014-czarne.htmlI teraz pytanie, jakie do tego dobrać tarcze??Przy kole napisano, że powinny być 140, będzie pasowało do tych hantli?? I czy można użyć inych tarcz niż shimano?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisane jest że są kompatybilne bo teraz już takie małych się nie używa. Nie wiem czy ktoś robi tarczę cl oprócz Shimano. Nie musi być 140 mm tarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja bym rozważył slx zamiast tych deore. Tarcze chyba tylko shimano, są przejściówki na 6 śrub, ale o co? Pytanie tylko po co Ci tarcze do hantli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popik Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 W zasadzie chcę zrobić zestaw hamulców do trekkingu na kołach 28. Nie chce żeby zabiła mnie cena ale żeby był to sprzęt który jest w miarę dobry. Użytkowanie miejsko spacerowe. Do pracy i czasami w las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Opis technologi hamulca pod spodem jesz z XT (Deore nie ma tłoczków ceramicznych itp). Inne firmy też produkują tarcze center lok. Do wielkości tarcz musisz kupić odpowiednie adaptery. W zaleceniech od producenta amorka i ramy jest napisane jakie duże tarcze możesz założyć. (przód tarcza 160 może nie być potrzebny adapter) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alkir Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Cena kompletu slx na allegro jest taka sama jak tych 615 z linku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popik Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Przemyślę ten SLX, pytanko jeszcze lepsze tarcze na Center Lock czy na 6 śrub??Mogę jeszcze zmienić koła Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez popik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Napiszę tak,takie 615 zakupiłem w sport proficie dwa tygodnie temu za 450 zł.Na allegro nie widzę slx za 450,ale może źle patrzę.Tarczę wolę na cl bo bardziej mi się podoba,niby sa mniej podatne na skrzywienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 ja bym poszukał kół na piastach novatec`a maszynowych bo są praktycznie bezobsługowe przy takim użytkowaniu a hamulce to zależy jeśli w zimie nie jeździsz może wziąć te deore, jeśli natomiast jeździsz w zimie to minimum slx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja tam przy rt 76 na krzywienie nie narzekam , ale jednak ona ma pająk a jak to jest w przypadku zwykłych to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 np: http://allegro.pl/shimano-hamulce-slx-br-m675-okl-zywiczne-komplet-i6101492080.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi