- 0
nowy rower a kłopot z piastą wielobiegową
-
Podobna zawartość
-
- 2 odpowiedzi
- 314 wyświetleń
-
[Shimano tektro draco] problem z hamulcami hydraulicznymi
Przez ower1232,
- nie hamują
- piski
- (i 7 więcej)
- 2 odpowiedzi
- 400 wyświetleń
-
- 16 odpowiedzi
- 900 wyświetleń
-
- 13 odpowiedzi
- 648 wyświetleń
-
- 16 odpowiedzi
- 2 816 wyświetleń
-
Pytanie
Gość miejska cyklistka
Witam, mam duży problem i mam nadzieję że jakoś mi pomożecie...
Równo tydzień temu kupiłam dosyć drogi, nowy ( w sklepie) rower miejski, właśnie z 7biegową piastą (konkretnie jakiś Nexus, nie pamiętam dokładnie teraz). Próbowałam go na parkingu przed sklepem i wszystko było ok. Dzisiaj w końcu po tygodniu pełnym deszczu, mogłam go wypróbować w trasie... Gdzieś po ok.10km nagle na 1,2,3 biegu zaczęło coś "przeskakiwać" (słyszalny dźwięk i uczucie przy pedałowaniu). Potem się uspokoiło i 1 i 3 są ok, natomiast na 2 biegu nie da się wcale jechać. CIągle przeskakuje i "strzela" głośno. (Sorry za określenia ale nie wiem jak to nazwać). Wiem, jak i kiedy należy zmieniać biegi w tych piastach, więc nie mogłam jej zepsuć w trakcie jednoczesnego pedałowania i zmieniania biegów, bo takiej sytuacji nie było... Poza tym wszystko zaczęło się w trakcie jazdy (bez zmiany biegu).
Co to może być i co z tym robić? Czy sklep ma obowiązek uwzględnić moją reklamację? Czy nie, bo mi powiedzą że pewnie to sama zepsułam, w końcu nie udowodnią mi jak na nim jechałam i jak zmieniałam biegi Mogą powiedzieć że u nich na parkingu było ok, a że w trakcie pierwszej jazdy się spierniczyło to mój problem? Poradźcie coś bo rower był dla mnie mega drogi i nie stać mnie na nową piastę i w sumie nie wiem czemu miałabym w nią inwestować,a wiem że naprawa ( o ile jakiś serwis się jej podejmie) też jest droga zwrot też odpada, bo towar użytkowany jakby nie było. Odechciało mi się tego roweru już po tygodniu
Proszę o jakieś rady
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.