Skocz do zawartości

[rower] Rockrider 500s

RXN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jeżdżę głównie po łatwych technicznie górach ( nie ma tam kamieni,korzeni itp) i drogach szutrowych.

Czy rower Rockrider 500s to dobry wybór ? Mój obecny rower to 6 letnia sieciówka full której nie oszczędzałem i po tylu latach nic jej nie jest .

Pozdrawiam.

Napisano

Czy rower Rockrider 500s to dobry wybór ?
 Nie warto. 

Do takich zastosowań lepiej sztywniak xc ewentualnie coś na sztywnej ramie ale z trochę większym skokiem(120-140mm)

Budżet?

Wzrost?

Długość nogi?

Napisano

Skoro obecnemu rowerowi nic nie jest mimo, że go "nie oszczędzałeś", to i temu pewnie nic nie będzie, skoro lubisz takie rowery, to nie ma przeciwwskazań.

Napisano

Budżet : +-2000 zł

Wzrost : 181

Dł. nogi : 93 cm 

Nie warto. 

Do takich zastosowań lepiej sztywniak xc ewentualnie coś na sztywnej ramie ale z trochę większym skokiem(120-140mm)

Budżet?

Wzrost?

Długość nogi?

Budżet : +-2000 zł

Wzrost : 181

Dł. nogi : 93 cm 

Masz może jakiś konkretny model tego sztywniaka ? 

Napisano

Mój błąd, chodziło mi o 83 cm ;) 

RR 540 https://www.decathlon.pl/rockrider-540-275-id_8350454.html lub Romet Rambler 3.0 http://allegro.pl/rower-27-5-19-romet-rambler-3-0-mtb-2015r-w-wa-i6034674310.html , oba z napędem 3x9 i amortyzatorem XCR i hydraulicznymi tarczówkami.

EDIT

Dobrze zmierzyłeś nogę (od krocza do podłogi) ? Przy tym wzroście wymiar jest ponadprzecietny

Mój błąd, chodziło mi o 83 cm ;) Na RR 500s jezdziłem dzisiaj na ramie XL i była dla mnie idealna.

Napisano

Dziwne, bo według geometrii rama XL jest gigantyczna jak dla 180m cm, nawet L była by spora ... górna rura 620 mm, baza kół 1125 mm.

Napisano
Przeglądałem internet i natknąłem się na kilka rowerów które powinny być ok na takie trasy.

Co o nich sadzicie ? 

Większość z nich przekracza mój budżet, ale da się je znaleźć taniej (np. jakieś używki w dobrym stanie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...