Skocz do zawartości

[opony] Schwalbe Range Cruiser 26 x 1.75

krgsone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do zmiany opon, z racji tego, że jest to rower MTB to na początku jeździłem na "zwykłych" oponach przeznaczonych w teren. Jednak jeżdzę głownie po asfalcie lub utwardzonych powierzchniach (szutry) dlatego chciałbym wypośrodkować oponę i zakupić jakiegoś dobrego semi-slicka do 50 zł. Widziałem na forum, że dużo osób polecało kendy jednak podobno ciężko się tłoczą po asfalcie i są ciężkie. na razie mój wybór padł na oponę Schwalbe Range Cruiser 26 x 1.75 jednak chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych użytkowników na tym forum ;)

Napisano

Kupiłem niedawno Schwalbe Range Cruiser tylko 28x1.75, jeszcze ich nie testowałem. Szukałem opony dość szerokiej do roweru trekingowego, głównie do jazdy po utwardzonych drogach i asfalcie, ale że czasami lubię skręcić w nieznane mi miejsca (wąskie leśne dróżki, pełne korzeni i nierówności) to moje wąskie opony nie dawały rady. Poza tym w moim starym rowerze miałem opony w tym rozmiarze i dawałem rade. Co do komfortu i oporów podczas jazdy nie wypowiem się, według strony producenta opony nadają się bardziej na asfalt niż do jazdy po szutrach. Na samym forum też jest mało opinii na temat tej opony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...