stasiu1971 Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Napisano 18 Kwietnia 2016 jako że nie można już edytować posta , muszę napisać jeden pod drugim , ponowie powiedzcie jaka jest skuteczność zwykłych hamulców V przy wadze około 90 kg , bo w marketowych góralach różnie z tym bywało
dovectra Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 w miarę ludzkie v-ki ( nie z blachy od konserw) sobie poradzą, ale trzeba pamiętąć o klockach dobrych np. author 3cc
stasiu1971 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Napisano 20 Kwietnia 2016 Panowie powiedzcie jak jest z Lazaro , byłem dzisiaj w sklepie rowerowym (a właściwie to w serwisie przy tym sklepie) ---> http://www.duzyrower.com wymienić przerzutkę tylną i wycentrować koło , i zapytałem właśnie o rowery Lazaro mechanika tam pracującego i powiedział że to jedna z gorszych marek na naszym rynku , i psują się na potęgę ,że to najczęściej naprawiana marką w serwisie , polecał mi rowery Rometa (jako budżetowe 1 - 1,5 tyś zł) że są "pancerne" , oczywiście większość rowerów w tym sklepie to Romet i po kilka sztuk Superior i Galaxy
Pablo59 Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Jeden wielki wątek o integralu, drugi wielki watek o kands maestro - i jakoś żalów i zgrzytania zębów niewiele - ktoś ludzi zakneblował, sądzisz ??
stasiu1971 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Napisano 20 Kwietnia 2016 Jak to mówią kto pyta ten nie błądzi , wolę zapytać jak wpaść na minę , było mi to podejrzane że tu na forum tylu użytkowników poleca tą markę , a mechanik sklepu rowerowego gdzie handlują w większości Rometem , mówi że to chłam itp a chwali rowery którymi handlują , jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedz . Myślę że to moje ostatnie pytanie zile trzeba mieś kasy żeby złożyć coś samemu można na lazaro koło .osprzęt . amor porządny manetki itp , miał by ktoś dostęp i wypisał taki tani rower na hydraulice z kołami 27,5 lub 29 , czy w ogóle ta rama posuje pod 29 koła
Fenthin Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Rower to nie samochód. Awaryjność konkretnej marki może dotyczyć co najwyżej ramy. Ok, zdarza się też, że widelec bądź damper jest konstrukcją produkowaną na wyłączność dla określonej firmy, ale to nie te pieniądze i jednak nieczęsta sytuacja. Osprzęt to w większości produkty firm zewnętrznych. Słowa pracownika sklepu zachwalające swoją ofertę i odradzające inną należy traktować z przymrużeniem oka. Inna sprawa, że rowery Lazaro czy Kands przez jakiś czas były bardzo polecane i popularne. Dużo się ich sprzedało, głównie przez Internet. Taki rower dostajesz w pudełku, trzeba dokręcić pewne elementy i wyregulować napęd. To jest tani rower, użytkownicy tej półki często nie mają wiedzy jak pewne rzeczy ustawić. Jestem więc w stanie uwierzyć, że mogły się częściej pojawiać w serwisach. Tyle, że nie łączyłbym tego z awaryjnością. Ale to tylko moje przemyślenia. Czy jest tak w rzeczywistości, trzeba popytać serwisantów. Składanie roweru zaczyna mieć sens przy kilku tysiącach, raczej bliżej pięciu niż dwóch. Chyba, że masz dużo wolnego czasu na przeglądanie Allegro w poszukiwaniu używanych części w dobrym stanie, wtedy można złożyć coś za te 1500-2000zł. Ale to będą z pewnością koła 26", na jakimś nieco starszym osprzęcie, raczej na hamulcach V-brake. Tu można pomyśleć też o jakimś dobrym, stalowym widelcu. Wbrew pozorom, jest to lepsze rozwiązanie niż tani amortyzator. Do ram Lazaro czy Sundeal pasują koła 26".
stasiu1971 Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Napisano 21 Kwietnia 2016 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz Panowie jak sądzicie , czy jest szansa gdzieś na rabat zamawiając 3 rowery jednocześnie , bo napisałem do 2 sprzedawców to jeden oferuje przesyłkę gratis a inny 5% rabatu jak zamówię telefonicznie + 105 zł przesyłka , czy ktoś ma jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę , po za tymi co są na allegro ? , u jednego pytałem o rowery Lazaro a u drugiego o Sundeal Expander
stasiu1971 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Napisano 22 Kwietnia 2016 dzisiaj odwiedziłem kolejny sklep rowerowy Kross ---> http://www.rowery-katowice.pl i zapytałem o Lazaro ewentualnie Romenta czy są dostępne i..... " nie handlujemy Chińskim gównem , a ja że Lazaro i Romet to przecież polskie rowery , a on owszem Polskie ale w Chinach produkowane że to "nomen omen chłam i psują się na potęgę że ciągle stoją u nich na serwisie , zapytałem czy może mi polecić jakiś dobry rower , owszem Kross , że to jedyny Polski rower produkowany w Polsce i z bardzo dobrym osprzętem , jeszcze tam gadał z parę min i go zachwalał , jak widać każdy sprzedający zachwala to co ma na sklepie , i jest ich przedstawicielem. Najtańszy rower powyżej 1 tyś zł .
Niko26 Napisano 22 Kwietnia 2016 Napisano 22 Kwietnia 2016 Tak to już jest, każdy chce sprzedać to co ma na stanie. stasiu1971 sprawdź w sklepie ######.pl pamiętam, że tam jest darmowa dostawa na wartość towarów min.250zł.
Arassuil Napisano 22 Kwietnia 2016 Napisano 22 Kwietnia 2016 NIE kupuj tu: F.H.U. RELAX Salon Rowerów i Skuterów Ja mam Rometa za 2100 (cena katalogowa) i jestem bardziej niż zadowolony. Na allegro zapłaciłem 1400złChociaż jak byłem w serwisie wyregulować/wycentrować to i owo - sprzedawca/serwisant również odradzał tą firmę argumentując, że teraz to 'arkus romet' a nie stary romet - nie wiem, nie znam się.... Powyższego sklepu (allegro) nie polecam, bo gwarancja była cała zamazana pieczątkami, pieczątek nie było tam gdzie być powinny, musiałem odsyłać i domagać się poprawienia. Dodatkowo dałem im 5 dych za "przygotowanie roweru do jazdy" a rower przyszedł w stanie surowym - pomijając że przednie koło i pedały były odkręcone, bo wiadomo, że inaczej nie wejdzie do kartonu - ale to żaden problem... koła były krzywe, wszystko rozregulowane, a 5 dych poszło... kasy nie odzyskałem, bo chcieli żebym im drugi raz odesłał gwarancję żeby wykreślili ten przegląd "0" Komedia... Pieczątki są nieczytelne, niedociśnięte, albo odciśnięte na hologramach - więc tusz się dawno w tych miejscach rozmazał. O ile rower sam w sobie jest super, o tyle ten sklep to tragedia. A jeśli już kupujesz przez net, to nie daj sobie wmówić żadnego przeglądu zerowego za 50zł Zrób w serwisie na miejscu u siebie. I dopilnuj, żeby pieczątki w karcie gwarancyjnej były (z tyłu) na każdym kuponie.
stasiu1971 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Napisano 25 Kwietnia 2016 zaliczony kolejny sklep rowerowy ----> http://www.mbike.pl . Handlują głównie Author-em pan owszem polecił go jako solidny Czeski rower , ale od razu zaznaczył że to produkcja z Tajwanu , zapytałem o Lazaro , Rometa i Sundeal , poweidzał że dwa pierwsze to Polska marka produkowana w Chinach , z w miarę dobrym osprzętem i ponad przeciętną solidnością jak na chińskie wyroby , o Sundeal-u nie słyszał w serwisie też nie miał , powiedziałem że jest produkowany w Tajwanie (tak wynika ze strony producenta) , powiedziałem co ma i w jakiej cenie , powiedział że śmiało mogę brać , bo za tą kasę nic lepszego z Tajwanu nie dostanę , a tam produkowane rowery trzymają swoją markę i nie ma obawy że po paru tyś km się rozleci , nie polecił jedynie kupowania w marketach , bo to najtańsza Chinszczyzna z najsłabszej jakości materiałów . Odwiedzę jeszcze z dwa sklepy i jak nie będzie nic ciekawego zamówię jednak tego z linku http://allegro.pl/rower-sundeal-expander-m7-potwor-pelna-hydraulika-i6056223623.html Jeszcze jedno pytanie 180 cm noga 83 cm rama 19 ? jo stary pryk 174 cm noga 82 cm rama 19 ? 18 lat 152 cm noga 74 cm rama 17 ? 13 lat
stasiu1971 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 w czwartek będę zamawiał rowery , czy dobrze dobrałem ramy do wzrostu ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.