Mr0wa_1991 Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam wsystkich. Moja pusta czaszke nawiedzil kolejny problem. A mianowicie: jakie manetki (takie w miare tanie) do 21 biegow beda dobre?? Bo mysle nad gripshiftami- Mam je teraz ale 18 biegowe i nie narzekam (na razie) ale na innych manetkach nie jezdzilem dluzej niz 3-4 godziny wiec nie moge sie wypowiadac. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Kolega ma do sprzedania gripshifty 3x7 przebieg 1000km bez wywrotki uzywane w rowerze trekingowym wygladaja jak nowe. Jak cos to pisz na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A może interesowały by Cię SHIMANO ST-EF 50 3 X 7. Mam takie zrobiłem na nich 1400km, ale chyba będe zmieniał na takie same tylko że 3x8 lub 3x9 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Pochodź po sklepach i popytaj o Acerę.Bo wyższe klasowo manetki są już po 8 i 9 biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ew. stare stx/stx rc. do 1997 robili stx rc na 7 biegow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti448 Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Gripshifty raczej odradzam, to zależy w jakich warunkach je będziesz używać. W terenie (las, polne drogi, ścieżki rowerowe itd.) gdzie występuje dużo piasku, są ostre zjazdy i zakręty gripshifty się nie sprawdzają. Lepsze są normalne manetki, hmm... ja mam Shimano ST-EF-35, są one na p-3 t-8 biegów, nie ma z nimi żadnych problemów, zmiana biegów jest płynna, przeważnie zależy od użytkownika, ale ogólnie są ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 W terenie (las, polne drogi, ścieżki rowerowe itd.) gdzie występuje dużo piasku, są ostre zjazdy i zakręty gripshifty się nie sprawdzają. ROTFL! Co to znaczy nie sprawdzają się ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti448 Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Chodziło mi o to, że (to zależy dla kogo) źle jest przeżucać biegi podczas takiej jazdy, kiedy nawet tracisz kontrolę nad własnym bikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 hmm ja mysle że lepiej sobie kupic np klamkomanetki na 8 i 1 bieg będzie zamrożony kumpel tak jeździ i wszystko gra;) A jakie sobie bendziesz chcial mieć to twoja sprawa ja jeździlem na acera i altus jeździlo sie dobrze nie mialem problemów więc to ci polecam ale jeśli będziesz mial coś więcej kasy to kup deore\ deore lx ja sam mam te 1 i wszystko pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnjack Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Gripshifty raczej odradzam, to zależy w jakich warunkach je będziesz używać. W terenie (las, polne drogi, ścieżki rowerowe itd.) gdzie występuje dużo piasku, są ostre zjazdy i zakręty gripshifty się nie sprawdzają. Lepsze są normalne manetki, hmm... ja mam Shimano ST-EF-35, są one na p-3 t-8 biegów, nie ma z nimi żadnych problemów, zmiana biegów jest płynna, przeważnie zależy od użytkownika, ale ogólnie są ok wszystko jest kwestią gustu bikera, ale to co pleciesz to gó.......no prawda ;P dla mnie np. najlepszym rozwiązaniem są gripy na właśnie takich trasach, nie odrywam ręki od kierownicy tylko ruszam częścią ręki góra/dół i jakoś sobie jeszcze nadgarstka nie skręciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Road_King Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Gripshifty raczej odradzam, to zależy w jakich warunkach je będziesz używać. W terenie (las, polne drogi, ścieżki rowerowe itd.) gdzie występuje dużo piasku, są ostre zjazdy i zakręty gripshifty się nie sprawdzają. Lepsze są normalne manetki, hmm... ja mam Shimano ST-EF-35, są one na p-3 t-8 biegów, nie ma z nimi żadnych problemów, zmiana biegów jest płynna, przeważnie zależy od użytkownika, ale ogólnie są ok Jeżdziłeś kiedyś na gripach? chyba nigdy, teraz jeżdze na triggerach Srama , ale na gripach przejeździłem 7 lat i sa za...biste w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti448 Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Tak jak już wspomniał kolega johnjack "wszystko jest kwestią gustu bikera" a to jest tylko moje zdanie, sam własnych nie miałem, ale jeździłem na takich przez parę godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Thx za rady. Juz kupilem gripy. Ja ok. Wczesniej tez je mialem tylko ze na 18- biegowke. Teraz nastapil upgrade sprzetu i musialem wymienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.