Skocz do zawartości

[manetki] Co wybrać?

Mr0wa_1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wsystkich. Moja pusta czaszke nawiedzil kolejny problem. A mianowicie: jakie manetki (takie w miare tanie) do 21 biegow beda dobre?? Bo mysle nad gripshiftami- Mam je teraz ale 18 biegowe i nie narzekam (na razie) ale na innych manetkach nie jezdzilem dluzej niz 3-4 godziny wiec nie moge sie wypowiadac. Prosze o pomoc.

Gripshifty raczej odradzam, to zależy w jakich warunkach je będziesz używać. W terenie (las, polne drogi, ścieżki rowerowe itd.) gdzie występuje dużo piasku, są ostre zjazdy i zakręty gripshifty się nie sprawdzają. Lepsze są normalne manetki, hmm... ja mam Shimano ST-EF-35, są one na p-3 t-8 biegów, nie ma z nimi żadnych problemów, zmiana biegów jest płynna, przeważnie zależy od użytkownika, ale ogólnie są ok :D

hmm ja mysle że lepiej sobie kupic np klamkomanetki na 8 i 1 bieg będzie zamrożony kumpel tak jeździ i wszystko gra;) A jakie sobie bendziesz chcial mieć to twoja sprawa ja jeździlem na acera i altus jeździlo sie dobrze nie mialem problemów więc to ci polecam ale jeśli będziesz mial coś więcej kasy to kup deore\ deore lx ja sam mam te 1 i wszystko pasuje :D

Gripshifty raczej odradzam, to zależy w jakich warunkach je będziesz używać. W terenie (las, polne drogi, ścieżki rowerowe itd.) gdzie występuje dużo piasku, są ostre zjazdy i zakręty gripshifty się nie sprawdzają. Lepsze są normalne manetki, hmm... ja mam Shimano ST-EF-35, są one na p-3 t-8 biegów, nie ma z nimi żadnych problemów, zmiana biegów jest płynna, przeważnie zależy od użytkownika, ale ogólnie są ok :)

wszystko jest kwestią gustu bikera, ale to co pleciesz to gó.......no prawda ;P dla mnie np. najlepszym rozwiązaniem są gripy na właśnie takich trasach, nie odrywam ręki od kierownicy tylko ruszam częścią ręki góra/dół i jakoś sobie jeszcze nadgarstka nie skręciłem :)

Gripshifty raczej odradzam, to zależy w jakich warunkach je będziesz używać. W terenie (las, polne drogi, ścieżki rowerowe itd.) gdzie występuje dużo piasku, są ostre zjazdy i zakręty gripshifty się nie sprawdzają. Lepsze są normalne manetki, hmm... ja mam Shimano ST-EF-35, są one na p-3 t-8 biegów, nie ma z nimi żadnych problemów, zmiana biegów jest płynna, przeważnie zależy od użytkownika, ale ogólnie są ok :)

Jeżdziłeś kiedyś na gripach? chyba nigdy, teraz jeżdze na triggerach Srama , ale na gripach przejeździłem 7 lat i sa za...biste w terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...