Skocz do zawartości

[rękawiczki] długie rekawiczki na wiosne/jesien

Rekomendowane odpowiedzi

witam ;)

wiem ze takie tematy pojawiaja sie bardzo czesto... ale obecnie nie ma swiezego tematu pod ktory mozna sie podpiac

zgubilem jedna rekawiczke i musze kupic nowa pare

chcialem kupic na szybkiego to samo co mialem, czyli ravX thermo x http://ravx.com/products/thermo-x/

ale niestety jedyny sklep (e-bmx.pl) juz ich nie posiada :( (po zakupie wycofali je dopiero ze strony)

tak wiec pytanie brzmi - jakie rekawiczki kupic zamiast ravX thermo x?

zakres temperatur w jakich je uzywalem to 7-8 do 15 stopni na plusie

mile widziany dlugi sciagacz jak w thermo x - mam slabe rzepy w softshellu 

mile widziane odblaski ;)

preferowany kolor to raczej czarny

cena - najlepiej ok 50zl

rozmiar XL (na w/w podanej stronie jest fajny pdf z rozmiarami )

ewentualnie prosze podac adresy sklepow stacjonarnych gdzie w warszawie w weekend moglbym sobie poprzymierzac takie rekawice ;)

• 2 tygodnie później...

O tej porze roku jeszcze takie ciepłe rękawiczki?
Softshell od pearlizumi jest bardzo ciepły i dłonie bardzo się pocą.
na taki okres przejściowy to wystarczają mi najtańsze softszele z decathlonu lub letnie rękawiczki bo tez używam z długimi palcami a pod nimi takie cieniutkie bawełniane też z decathlonu
ostatnio trafiłem w tkmaxie rękawiczki z do biegania nike z jakąś tam ichniejsza membraną i bardzo dobrze mi się w nich jeździ na szosie :)

Polecam rękawiczki GORE. Strasznie drogie 200 PLN ale warto. Ręka wogole sie w nich nie poci

Gore najprawdopodobniej produkuje i sprzedaje 50 rożnych modeli rękawiczek. Samych na sezon jesień/zima jest 16. Może dokładniej?

Mogę polecić Shimano Windbrake, które można kupić w okolicy 80-90 zł. Na 5-15 stopni są ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...