Skocz do zawartości

[zdrowie] kontuzja pasma biodrowo-piszczelowego, popularne kolano biegacza

kaerCM

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

w skrócie dla tych, co nie chce im się czytać: szukam dobrego fizjoterapeuty w Warszawie, do którego nie czeka się 100 lat i który zająłby się taką kontuzją, nie musi być żaden NFZ, po prostu sprawdzony fachowiec

historia dłuższa:

ze względu na łączenie u mnie biegania i jazdy na rowerze, nabyłem dość chyba nietypową dla kolarzy kontuzję

mam zdiagnozowaną kontuzję pasma biodrowo-piszczelowego (czy jak kto woli kolano biegacza lub ITBS)

diagnozę postawił ortopeda, który natychmiast zabronił biegania, natomiast pozwolił na normalne treningi na rowerze (zazwyczaj jeżdżę 40-70 km dziennie 4 razy w tygodniu, wcześnie był to 3x rower, 1x bieganie - ok. 10-12 km, w zimę proporcje odwrócone były)

dostałem też skierowanie na fizykoterapie, bodajże kinezyterapię, luxmed i oczywiście miesiąc czekania, nawet przy dodatkowym płaceniu, podczas tego miesiąca okazało się, że kolano zaczyna się też powoli odzywać na rowerze

w końcu na 1 fizykoterapii gość powiedział mi, żeby ograniczyć także rower do 30 km/tydzien, nie forsować kolana, kolejna wizyta oczywiście powinna być po 3 dniach, ale kolejki i znów trzeba czekać, stąd moje pytanie: czy ktoś zna dobrego fizjoterapeutę w Warszawie, który zająłby się takim kolanem i do którego kolejki nie wynoszą po miesiąc czekania

dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...