Radoslav Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Mam 8 rzędową kasete na starym rowerze i nie mam w nim przerzutki tylnej. Chce go uruchomić jak najtańszym sposobem. Czy przerzutka 7 biegowa (np. Tourney) bedzie działać na tej kasecie?? Tzn. czy da sie to tak wyregulować aby działało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 bedzie dzialac,ale bedzie obslugiwala 7 biegow a nie 8[wozek sie nie wychyli dalej niz na 7 rzedów]... A dlaczego będzie? Proste 7 i 8 biegow z tego co wiem ma takie same odleglosci miedzy koronkami. System ciągniecia pozostaje ten sam czyli 1:2. Jedyny mankament to wlasnie zakres pracy wozka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Moze jakims cudem uda ci sie nawet pod 8 wyregulowac , przerzutki czasem maja naprawde spory zapas ale nie wiem jak to z Turney bedzie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Tourney zapasu nie ma przynajmniej stary[z 05'] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 bedzie dzialac,ale bedzie obslugiwala 7 biegow a nie 8[wozek sie nie wychyli dalej niz na 7 rzedów]... Dokładnie oto mi chodziło. To bedzie rower mojej dziewczyny i niechce, żeby kase na darmo wydawała jak coś. Choć jak by czasem udało sie z 8 to bedzie poprostu bonus bo i tak tego nie bedzie wykorzystywać. Próbuje jak mogę żeby wkręcić ja w rower dzieki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Zeby bylo smiesie tego tourneya sprawdzalem wlasnie jak dziewczynie rower skladalem :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 ... chyba, że zmienisz manetkę na 8 to i 8 obsłuży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Fryta nie obsluzy ... wozek ma zakres na 7 biegow i dalej go nie przepchniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 nie wiem jak z tourneyem , ja miałem xt z 93(pod 7ke) na kasecie 9cio udało mi sie ustawić go na 8 biegów (w środku jeden przeskakiwał) ale zakres miał aż za duży i spokojnie nawet "wychylał sie" poza kasete .. wiec tak czy siak ,warto sprobować ,działac i tak bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Fryta nie obsluzy ... wozek ma zakres na 7 biegow i dalej go nie przepchniesz. az mi sie w to wierzyc nie chce... nigdy nie mialem takiego sprzetu w rekach, ale po prostu nie wierze. wczesniej pisales o odleglosci miedzy koronkami, ale kolega nie pisale ze manetki tez ma na 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.