Skocz do zawartości

[koła i piasty] proszę o opinie

patryk19991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie ! :)

Proszę Was o opinie, co sądzicie o tym zestawie ?

http://allegro.pl/tyl-28-mach1-shimano-deore-sapim-czarne-v-brake-i5697322626.html

Jestem laikiem w tym temacie dlatego proszę Was o pomoc. Od siebie dodam iż lubię jeździć dużo po szosach choć w sezonie letnim zdarzają się częste wypady nad jeziora niezależnie od warunków atmosferycznych.

Dziękuje z góry za pomoc.

Napisano

Tak, doczytałem. Cena za oba pewnie mieściła by się w granicach 300zł i taki też jest mój limit finansowy.

Spytam też inaczej.  Moje obecne koła to 

12992194_1060091817362353_525009476_n.jp

Czy jest sens wymiany piast w nich na lepsze ? obecne już ledwo chodzą i pora je wymienić. Jak mają się te koła do tych które proponuje gtb ? 

Napisano

Koła z linku są na przyzwoitych piastach Novatec 751SB/802SB , obręczy Rodi Scorpion 622x19 (taki średniak) , szprychy  Sapim - o twoich kołach wiadomo tylko tyle ze mają obręcz Jalco ATB220 622x17 i domyślam się, że piasty na zwykłych kulkach zatem te z linku byłyby zdecydowanie lepsze.

Różnica pracy piasty na kulkach a łożyskach maszynowych jest ogromna. Skoro i tak musisz wymienić piasty to zmień je na lepsze czyt. łożyska maszynowe (tym bardziej że mieści się to w twoim budżecie). Wymiana piast w twoich obecnych kołach jest raczej nie opłacalne (koszt przeplatania i nowych szprych to ok. 150zł nie licząc piast) , no chyba że sam to byś przeplatał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...