Seon Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Witam, mam problem z licznikiem rowerowym. Po zmianie roweru odległość widelca do szprychy w najmniejszym miejscu wynosi 3,5 cm, a na górze widelca 5 cm. Dla dotychczasowego licznika jest to za duża odległość. Co polecacie?
Jock3r Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Polecam coś podłożyć pod czujkę którą masz zamontowaną na widelcu wg uznania jakiś papierek, kawałek dętki itp. Sam miałem problemu bo niby licznik łapał ale chwilami wariował, więc podłożyłem kawałek złożonej kartki.. jeżdżę tak już miesiąc.
Seon Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 Tak, tylko że musiałbym położyć ok.3 cm, bo wyłapuje z odległości pomiędzy 0,5 do 1 cm. Taka podkładka to sporo.
seraph Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 A z drugiej strony lub przy samej piaście się nie da? Od haka do kołnierza piasty jest ponad 3 cm?
Seon Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 A z drugiej strony lub przy samej piaście się nie da? Od haka do kołnierza piasty jest ponad 3 cm? Co dwie głowy to nie jedna ;-) dzięki za podpowiedź A jakie macie rozwiązanie na zamocowanie drugiego bidonu, jak w ramię są otwory tylko pod jeden? A jakie macie rozwiązanie na zamocowanie drugiego bidonu, jak w ramię są otwory tylko pod jeden?
Jock3r Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Są mocowanie specjalne do sztycy lub kiery. Widziałem też kiedyś jakieś mocowanie na opaski do ramy gdzie miałeś element, do którego przykręcało się koszyk na śruby. Poszukaj na allegro/aliexpress bo są różne rozwiązania. Na allegro takie mocowanie do sztycy widziałem kiedyś za ok 20zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.