vpablov Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Uszczelniałem Schwalbe RR w wersji performance , ścianki mają cieńsze od dedykowanych i pojawiały się kropelki mleka na bokach. Po kilku dopompowaniach uszczelniły się. Jeśli nie masz na gumie przecieków , problem może leżeć w źle naklejonej taśmie.
mant3z Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Napisano 18 Kwietnia 2016 Tak czytam i nasuwa mi się pytanie bądź stwierdzenie. Typowe błędy popełniane przy NoTubes: -Jedna warstwa taśmy -Niedbale przyklejona -Niedoszczelniony wentyl -Kiepsko rozprowadzone mleko Coś jeszcze?
jgrabowski Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Na Gorilla Tape wystarcza jedna warstwa z 10cm zakładką. Taśma jest świetna do tubeless. Polecam.
kabe30 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam, też podłaczę się z pytaniem. Walczę z kołami Mavic CrossRide FTS-X (20 mm w środku) oraz oponami Continental Mountain King II RaceSport 2.4. Spędziłem pół błogosławionej niedzieli na próbach zrobienia bezdętki. Coś nie bardzo opona chce wskoczyć w ranty. Smarowałem mydlinami, zatanawiałem się już nad silikonem w płynie. Gdzie może tkwić błąd? Może jest to kiepawy zestaw do uszczelnienia? Ps. Jaką szerokość taśmy polecacie do tego koła? Wstawiłem 20 mm, czy to nie jest za wąska? Pzdr
dran2 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Taśma jest za wąska, potrzebujesz kilku mm więcej niż szerokość obręczy. Obręcz też może być za wąska na 2.4 ale to będzie problem już po uszczelnieniu a nie przed
kabe30 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Czyli dać 25 mm? Takie koła dali mi z dobrodziejstwem inwentarza też mi wyglądało dosyć kiepsko, kapeć ma 54 mm średnicy. Nie będzie problemu, że tasma zasłoni ranty felgi?
dran2 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 25 powinna być akurat, powierzchnia obręczy jest wklęsła. Potem możesz ew. poprawić nożykiem tapicerskim. Co do dobrodziejstwa inwentarza, skoro producent dał takie obręcze i opony i pozwolił używać ich tubeless to nie mnie się z nim kłócić. Nie powinno mieć to wpływu na samo uszczelnienie, ale podczas jazdy na niskim ciśnienie taka "żarówa" może chcieć uciec. Na wszelki wypadek najpierw pojeździłbym na samym tyle, a przód zrobił jak nabierzesz zaufania. Ew. strata opony z tyłu mniej boli w twarz
vpablov Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Coś nie bardzo opona chce wskoczyć w ranty. Smarowałem mydlinami, zatanawiałem się już nad silikonem w płynie. Gdzie może tkwić błąd? Może jest to kiepawy zestaw do uszczelnienia? ja w przypadku problemów z uszczelnieniem robię tak: zakładam na noc dętkę (opona ładnie układa się i siada na ranty) następnie ściągam dętkę zdejmując oponę tylko z jednej strony ( druga strona zostaje osadzona) wlewam mleko i bez problemów uszczelniam zwykłą pompką podłogową.
mant3z Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Napisano 18 Kwietnia 2016 O super! To jest bardzo dobra porada. Zaoszczędzę trochę kasy i zamiast pompki kupie adapter wentyla do pompki samochodowej (zapalniczkowej).
bobiik Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Lepiej dwa razy. Oczywiście naciagajac ją przy montażu na obręcz.
kabe30 Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 zamiast pompki kupie adapter wentyla do pompki samochodowej (zapalniczkowej) Chyba będzie kiepsko. Pompka z zapalniczki ma bardo mały wyrzut powietrza. Raczej kompresor na stacji... Ale trzymam kciuki
mant3z Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Napisano 19 Kwietnia 2016 Zrobię tak jak @vpablov, ja w przypadku problemów z uszczelnieniem robię tak: zakładam na noc dętkę (opona ładnie układa się i siada na ranty) następnie ściągam dętkę zdejmując oponę tylko z jednej strony ( druga strona zostaje osadzona) wlewam mleko i bez problemów uszczelniam zwykłą pompką podłogową. A takie coś da radę? http://allegro.pl/stanley-kompresor-bezolejowy-sprezarka-zestaw-i5213537640.html
jgrabowski Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 A takie coś da radę? STANLEY KOMPRESOR BEZOLEJOWY SPRĘŻARKA + ZESTAW (5213537640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Lepsze będzie to: http://singletrackworld.com/forum/topic/ghetto-tubeless-inflator-total-cost-9p - Serio. Tanie kompresory mają mały tłok - znacznie mniejszy niż w pompce stacjonarnej. Do tubeless potrzeba: a. Opony, który staje bez problemu na stacjonarnej - ja tak miałem np. z Hutchinson Python i Toro TLR albo b. "Dużego pierdnięcia", żeby opona wskoczyła w rant felgi. U mnie Racing Ralph TLE nie chciał wstać na Mavic Crossride bez strzała z butelki (2 litrowa Cola, 85psi). PS. Żeby nie było - dopiszę, jak w amerykańskich programach "don't try this at home", ale i tak zrobisz jak zechcesz ;-)
Arni220 Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Aby nie śmiecić, obręcz WTB KOM i25, opony Schwalbe Lite Skin, opaska przyklejona, wentyl ze starej dętki. I teraz pytanie, czy faktycznie potrzebuję mleka? Koło leży w domu już godzinę i powietrze nie schodzi, wszystko wygląda cacy. Mleko zwiększy wagę a tego nie chcę, ma być ultra lekko na zawodach. Jak wielkie jest prawdopodobieństwo podziurawienia opony, często wam się to zdarza? W górach zestaw nie będzie używany, drogi leśne i szutrowe, nie wiem czy jest sens to zalewać.
marcin_ostrów Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Pierwszy lepszy kolec z akacji zepsuje Ci przyjemność z zawodów, tym bardziej że piszesz że mam być ultra lekko, więc pewnie jakieś szmatki założysz. Ja bym zalał
jgrabowski Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 opony Schwalbe Lite Skin, opaska przyklejona, wentyl ze starej dętki. I teraz pytanie, czy faktycznie potrzebuję mleka? Koło leży w domu już godzinę i powietrze nie schodzi, wszystko wygląda cacyZejdzie ;-) Lite skin ma bardzo cienkie ścianki. Gdybyś zalał mleko pewnie byłoby widać jak wychodzi bokami.Mleko oprócz łatania dziurek w pewnym stopniu "wulkanizuje" połączenie opony i wentyla z felgą i moim zdaniem jest niezbędne.
Arni220 Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 I to jest argument. Czyli poczekamy do jutra i się okarze co to warte
vpablov Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 , opony Schwalbe Lite Skin, opaska przyklejona, wentyl ze starej dętki. I teraz pytanie, czy faktycznie potrzebuję mleka? zobaczysz rano, poza tym ta opona ma cieńsze ścianki niż dedykowana snake skin. Taki zestaw moim zdaniem nie będzie CI trzymał ciśnienia.
Arni220 Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 zobaczysz rano, poza tym ta opona ma cieńsze ścianki niż dedykowana snake skin. Taki zestaw moim zdaniem nie będzie CI trzymał ciśnienia. nie będzie bez mleka czy nawet z mlekiem?
vpablov Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 nie dygaj, mówię o braku mleka daj poleżeć nieco dłużej bokom opony i powinno być ok.
syrobb Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 odkopie temat, Mam obręcze DT 1900 X spline, które są gotowe do bez dętek + opony Conti MK II Racesport 2.2 i Conti XK racesport. Czy korzystaliście z tych opon w systemie bezdętkowym? Nie będzie z nimi problemu ? Raczej zdecyduje się na zestaw od trezado, z racji wielu pozytywnych opinii.
mant3z Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Napisano 26 Czerwca 2016 Poszło gładko za pierwszym razem. Guerilla Tape 12zł Jakieś płyn uszcz. continental - 30zł Opona Racing Ralph Performance nowa za 120zł Wentyl presta w sklepie dla caringtonów bo nigdzie nie było a dziurawej dętki nie miałem - 30zł 192zł razem z oponą. Dzieki za pomoc!
Dziubek Napisano 26 Czerwca 2016 Napisano 26 Czerwca 2016 Guerilla Tape 12zł A nie miała być Gorilla Tape ? Bo tej Twojej to nawet wujek G nie może odszukać, a chciałem się zorientować trochę w temacie.
mant3z Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Napisano 27 Czerwca 2016 Tak oczywiście gorilla. Wybacz mi to 'niedzielne' zmęczenie Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Markus34 Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 Aby nie śmiecić, obręcz WTB KOM i25, opony Schwalbe Lite Skin, opaska przyklejona, wentyl ze starej dętki. I teraz pytanie, czy faktycznie potrzebuję mleka? Koło leży w domu już godzinę i powietrze nie schodzi, wszystko wygląda cacy. Mleko zwiększy wagę a tego nie chcę, ma być ultra lekko na zawodach. Jak wielkie jest prawdopodobieństwo podziurawienia opony, często wam się to zdarza? W górach zestaw nie będzie używany, drogi leśne i szutrowe, nie wiem czy jest sens to zalewać. Ja próbowałem przez tydzień uszczęśliwić właśnie te opony ale ścianka jest w nich strasznie cienka, do tego stopnia, że wali nią mleczko jak głupie, szkoda czasu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.