Mod Team sznib Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Dziś dotarła przesyłka z ustnikiem Camelbak Big Bite Valve. Na początku nie wyglądało to zachęcająco jak porównałem go ze średnicą rurki: ale w sumie bez problemu go zamontowałem Działa elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 No i pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 @@sznib, kilka miesięcy temu również szukałem nowego ustnika do Hydra. W moim po kilku sezonach niestety w silikonową gumę ustnika wlazła pleśń. Próbowałem dziada wygotować w wrzątku ale efekt był słaby. Grzybki wnikneły zbyt głęboko w strukturę. Anyway... Faktycznie w kraju też nie znalazłem oryginalnych ustników ale kupując nowe opony (już nie pamiętam czy to był Alltricks czy CRC) oryginalne ustniki były dostępne bez problemów w jakiś małych pieniądzach. Pamiętajcie, że HydraPack robi również bukłaki militarne/ASG, więc czasem warto szukać w sklepach z tego typu asortymentem. Na aju u wroga też są. Np. 14eu z przesyłką. Drogo?! http://www.ebay.de/itm/Hydrapak-Bite-Valve-Hydration-Mundstuck-von-Berghaus-Innendurchmesser-ca-6mm-/261580347570 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pamiętajcie, że HydraPack robi również bukłaki militarne/ASG, więc czasem warto szukać w sklepach z tego typu asortymentem. Wszędzie szukałem, nigdzie nie ma. Np: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=13543 Nnno, był na jednej aukcji na Allegro, ale krzyczeli sobie 99pln Na ######aju u wroga też są. Np. 14eu z przesyłką. Drogo?! Prawie 70pln? Za drogo. I długi czas oczekiwania. Ustnik Camelbaka kupiłem za połowę tego i po kilku dniach przesyłka u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Mam podobny problem i powiem szczerze, że wcale nie czuję przewagi jakośćiowej dakine/hydrapacka nad produktami decathlonu... Co więcej, jak ustnik decathlonu zaczął cieknąć to można go było łatwo zamykać i otwierać (rozsunięcie wzdłuż rurki) a nie przekręcać o 180 stopni. W dodatku zamiennik decathlonu dało się kupić, w przeciwieństwie do tego... Nie wiecie może czy decathlonowe pasują do rurki hydrapacka? Czy lepiej od razu uderzać w ustnik camelbaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 W poście 10 masz podane wymiary ustnika z Deca, pomierz rurkę i będziesz wiedział czy podejdzie. Ja z ustnika Camelbaka jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Może komuś się przyda informacja. Ustnik decathlon świetnie pasuje do rurki dakine/hydrapack, nie mniej jednak mój egzemplarz cieknie od nowości... Kiedyś ustnik z decathlonu był zdecydowanie lepszy, niestety co rok albo dwa zmieniają model na coraz gorszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.