Skocz do zawartości

[lampka] convoy s2+ / akcesoria

Cree

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie kupuj aku u żółtych bo będziesz czekał wieki na paczkę. Nie można tego wysłać lotniczą więc wyślą to statkiem.

Kolimator raczej 60x20 do miasta, ale znowu w teren trzeba czymś doświetlić przód. 

Napisano

Latarka dobra, ale zastanowił bym się czy nie wybrać trochę słabszego sterownika, gdyż różnica w jasności będzie nieduża a będzie się mniej grzała. Np. http://www.banggood.com/Convoy-S2-CREE-7135x6-5-Modes-LED-Flashlight-1x18650-Black-p-954828.html

Podany kolimator jest zwykłym 60 stopniowym, który będzie świecił podobnie do reflektora. Jeżeli chcesz osiągnąć szersze światło potrzebujesz kolimatora 60x20. Ale według mnie do takich zastosowań zwykły reflektor powinien sprawdzić się dobrze, gdyż i tak ta latarka świeci dosyć szeroko. Jeżeli bardzo chcesz to chyba na fasttech powinien być.

Co do ładowarki to wybrał bym coś bardziej sprawdzonego i bezpiecznego jak chociażby litokala li-100, tania i bardzo uniwersalna.

Akumulatory to jedynie dobrych firm np. panasonic, lg, samsung czy sanyo, żadne ultrafire czy inne "chińczyki". Jeżeli chodzi o tanie akumulatory to np. http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=223080&sid=b43cbbfc5e268353ae59856363083be2#223080 lub http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=18113&postdays=0&postorder=asc&start=0

Będą bardzo dobry, wyborem a i cena jest dobra. Jeżeli chodzi o droższe to lg MJ1 lub Panasonic NCR18650B.

Napisano

http://allegro.pl/hh77-uniwersalny-uchwyt-rowerowy-do-latarki-i6081284733.html

taki najprostszy uchwyt wystarczy?

Nowe Panasonic 3,4Ah 34zł/szt (prąd ponad 5A)
Nowe wysoko prądowe LG 2,9Ah 20zł/szt
Sanyo 3,5Ah nowe wysoko prądowe z pakietów zasilających 18zł/szt
Samsung 3,5Ah nowe wysoko prądowe z pakietów zasilających 15zł/szt
Panasonic 2,9Ah nowe wysoko prądowe z pakietów zasilających 12zł/szt
LG 2,9Ah nowe wysoko prądowe z pakietów zasilających 12zł/szt - te w zupelności wystarczą?

s-l1000.jpg

taką ładowarka nada się do tych ogniw, czy muszę kupić nową? jeśli tak to jaką budżetową z allegro polecacie?

Napisano

Ja mam te uchwyty za 2pln od 2 lat, dwie latary, czasem walę w takie chaszcze i błota że się dziwię, że jeszcze nie zaginąłem i nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło żeby latarka się z tego mogła wysunąć. Zdecydowanie polecam.

Ładowarka się nie nadaje, tu masz zwykłą do paluszków a potrzebujesz do ogniw 18650 li-ion i w zależności od tego jakie ogniwa kupisz - albo na 4.2 albo 4.3V. Pierwszy wariant jest zdecydowanie bardziej popularny.

Co do sterownika to warto wziąć programowalny, bo zawsze będziesz mógł sobie dopasować jasność trybów i czas pracy do potrzeb. Ja na początku dużo wachlowałem trybami, 18...25....32 i dopiero po jakimś czasie dobrałem sobie najlepszy dla mnie zestaw 10-18-32-100. Gdybym był skazany na prosty sterownik z trzema trybami 5-30-100 to bym był bardzo niezadowolony.

Napisano

1. czyli np ta wersja może być?

wersja z driverem programowalnym by alienth v201 / v211 Zabezpieczenie termiczne , dwa banki programowalnych trybów trybów, dwukierunkowa zmiana trybów,
strobo rowerowe, pomiar napięcia ogniwa i inne.
Cena 135zł + 9zł wysyłka (z XM-L2 na Noctigon).

2. Jaką budżetową ładowarkę polecasz?

3. Ponawiam pytanie: na tył mactronic walle tylko która wersja I czy II?

4.Które ty ogniwa z w/w wybrać?

Napisano

Ogniwa kup u woytazo po 10 lub 15 pln, nie przepłacaj 34 za panasy! Normalnie w sklepie to one 26pln kosztują.

ładowarka jakakolwiek byle nie ta co się do gniazdka ją wciska. Jesli chcesz oszczędnie a masz umiejętności to nawet tp4056 możesz kupić za 5pln i tym ładować. A jeśli ma być ładowarka to weź cokolwiek z allegro co ma w tytule "ładowarka 18650" byle - jak już napisałem - nie tę wciskaną w ścianę bo to padlina jest.

Napisano

S2+ moim zdaniem, bo potem gdybyś chciał kolejnego z kolimatorem, to łatwiej będzie o takowego w tej obudowie.

Walle I jest o wiele mocniejszy, Walle II jest słabszy ale ma za to dłuższy czas pracy na bateriach.

Napisano

Czesc.

Czy dobrze kalkuluje,S2+z bateriami i ladowarka wyjdzie 200zl?

Szukam czegos,ale chciale cos do 130-150zl max,chociaz juz budzet i tak przekroczony.

Pisalem do jednego kolegi ze swiatelek.pl i odpowiedzial ze min 200zl trzeba dac.

Napisano

u mnie wyszło tak.

convoy s2+ z 3way nowy+kolimator 60/20 + 2 akumulatorki 3500mA sanyo = 140+36+9 przesyłka, czyli 186 zł

Ładowarkę kupiłem za 20 zł z przesyłką w/w.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...