Karbon Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam. Kupiłem Kelly'sa Magnus'a. Jest on wyposażony w korby Suntour XCM 314. Dziwnie mi się na nich jeździ bo pedały są mocno oddalone od siebie - znacznie szerzej niż panewki kości udowych. Czuję się na nich pokracznie chociażlepiej balansuje się rowerem w terenie. Jakie korby są węższe od nich? Jestem zainteresowany Deore LX ze zintegrowananą osiąsuportu. Czy one będę węższe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bal Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Kurde stary też mam Magnusa i jakoś tego nie zauważyłem. Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że nie ma korb szerszych i węższych, bo ograniczenie leży w dolnym tylnim widelcu. U mnie odstęp od korby do widelca wynosi ok. 2.5 cm więc nie wiem czy uda ci się wepchnąć tam coś węższego o ile takie coś istnieje. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 wsadz krotszy suport i po sprawie :| czy my nie umiecie samodzielnie uzyc szukajki albo pomyslec chwilke? a co do korb to owszem istnieja szersze i wezsze... moja np jest tak zbudowana ze mam odstepy 2cm od widelek przy 110mm suporcie a kumpla Hussefelt potrzebuje dluzszego suportu zbey tyle samo odstawac ( ramy maja ta sama szerokosc) no i...? szukaj korby ktora potrzebuje dlugiego suportu ( producenci nieraz podaja jaki powinno sie zastosowac) i wsadz na tyle krotka os na ile sie da ale czy to ma sens?? nie lepiej kupic sam suport:|?? Pozdro... PoleK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.