Skocz do zawartości

[Korby] Węższe od Suntour XCM 314 - jakie?

Karbon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupiłem Kelly'sa Magnus'a. Jest on wyposażony w korby Suntour XCM 314. Dziwnie mi się na nich jeździ bo pedały są mocno oddalone od siebie - znacznie szerzej niż panewki kości udowych. Czuję się na nich pokracznie chociażlepiej balansuje się rowerem w terenie. Jakie korby są węższe od nich? Jestem zainteresowany Deore LX ze zintegrowananą osiąsuportu. Czy one będę węższe?

Kurde stary też mam Magnusa i jakoś tego nie zauważyłem. Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że nie ma korb szerszych i węższych, bo ograniczenie leży w dolnym tylnim widelcu. U mnie odstęp od korby do widelca wynosi ok. 2.5 cm więc nie wiem czy uda ci się wepchnąć tam coś węższego o ile takie coś istnieje. Pozdro

wsadz krotszy suport i po sprawie :| czy my nie umiecie samodzielnie uzyc szukajki albo pomyslec chwilke?

a co do korb to owszem istnieja szersze i wezsze... moja np jest tak zbudowana ze mam odstepy 2cm od widelek przy 110mm suporcie a kumpla Hussefelt potrzebuje dluzszego suportu zbey tyle samo odstawac ( ramy maja ta sama szerokosc) no i...? szukaj korby ktora potrzebuje dlugiego suportu ( producenci nieraz podaja jaki powinno sie zastosowac) i wsadz na tyle krotka os na ile sie da ale czy to ma sens?? nie lepiej kupic sam suport:|??

Pozdro...:)

PoleK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...