lukas221 Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Cześc, mam do was pytanie czy ta obręcz przy takim jaju jest do wycentrowania: https://youtu.be/_BuAz5g6zpE Jajo było mniejsze ale poluzowałem wszystkie szprychy i próbowałem sam to zrobić... niestety za mało mi cierpliwości. Byłem w 2 serwisach i powiedzieli mi żebym kupił nowe koło... Tylko w zasadzie nawet zbytnio na to nie spojrzeli.
kkoko123 Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 jeśli obręcz jest skrzywiona, to serwis ma racje
emremigiusz Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Jak koniecznie chcesz to koło zachować to je rozpleć,zmierz średnicę obręczy w przynajmniej dwóch miejscach.Jak jest niewielka różnica to można naprostować.
Rocky98 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Byłem w 2 serwisach i powiedzieli mi żebym kupił nowe koło... Pewnie prowadzą też sklep, więc nic dziwnego. Obręcz jak najbardziej do wycentrowania. Jeśli posiadasz jakieś stare niepotrzebne koło i kilka godzin czasu to dasz radę nauczyć się centrować. Zaopatrz się w opaski zaciskające(tryktyki) w celu sprawdzania bicia i klucz w odpowiednim rozmiarze nypla i poczytaj o centrowaniu w internecie. . . . Nawet jeśli sama obręcz jest krzywa(w co wątpię) to można ją wyprostować. Mi się udało wyprostować obręcz która miała 1cm bicie, także jest to do zrobienia.
lukas221 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 No tak, obręcz jest prosta, rozkręciłem wszystkie szprychy i zmierzyłem obręcz suwmiarką, bardzo dokładnie. Najwyższa odchyłka to 2mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.