Mr0wa_1991 Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Hejka! Znalazlem kolejny problem: prosze o polecenie mi jakis przerzutek (przod, tyl) ktore w sumie wyszlyby ok 75 zl. Tylna musiala by obslugiwac 7 rzedowe kasety. Znajomy polecal mi Shimano ACERA jednak ona jest na 8 przelozen. Mam watpliwosci czy to wszystko bedzie dobrze dzialac... Prosze o pomoc
wookie Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Acera max obsluzy 8 co nie znazy ze moze mniej , kazda przerzutka w zasadzie obsluzy 7 biegow nawet XTR ( chociaz czasem lancuch szeroki , szerzy od 9 czyli np taki pod 7,8 moze byc nieco za szeroki to jednak calosc bedzie dzialac ). Wracaja do tematu Acera obluzy 7 biego. Moze do Alivio uda ci sie dozbierac ? Wtedy tyl Alivio przod tez Alivio np. 75 zl to troche malo.
uchmanek Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 alivio 58pln altus 25pln razem 83pln + przesylka. jesli za drogo to na tyl masz jeszcze do wyboru: acera za 38pln altus za 50pln.
Mod Team Pixon Napisano 31 Sierpnia 2006 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2006 Jeżeli masz tak uszczuplony budżet to kup Altusa przod/tył i już. Ja mam Altusa przejechałem nim 10k km i źle nie chodzi. Także nie masz co się martwić ze wybierzesz prawię najniższą grupę Shimano. Jeżeli o nią zadbasz nie zawadzisz nigdzie to posłuży ci trochę.
Mody Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Z obsluga nie bedzie problemu. Czy wybierzesz altusa czy acere na tyl to prawie bez roznicy,chociaz ja bym wzial Acere ,bo wg. mnie jest troche lepsza
Mr0wa_1991 Napisano 2 Września 2006 Autor Napisano 2 Września 2006 Z obsluga nie bedzie problemu. Czy wybierzesz altusa czy acere na tyl to prawie bez roznicy,chociaz ja bym wzial Acere ,bo wg. mnie jest troche lepsza A co myslisz o alivio ?? :> Bo nie rozni sie od acery cena az tak duzo a wydaje mi sie lepsza... Jesli sie myle- prosze o sprostowanie:P
kos Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 hm, wg mnie jesli alivio to rocznik 2005, bo 2006 jakos mi za specjalnie nie przypadla do gustu z tymi wiekszymi kolkami.. alivio jest w 100% lepsza. przyklad ? moja alivka po 5 tys km, ma na wózku 7mm luzu, a kolegi acera po 500 ma 2,5cm luzu. i to nie jest podkolorywanie faktow, tylko szczera prawda. uwierz nam, nie pozalujesz tego ze kupisz alivio na przod i tyl. to sa naprawde bardzo dobre przerzutki.
Mr0wa_1991 Napisano 2 Września 2006 Autor Napisano 2 Września 2006 Wielkie dzieki juz zamowilem alivio na tyl. Dozbieram troszke i na przod tez kupie Temat mozna uwazac za zamkniety...
Mody Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 I dobrze zrobiles. A rozni sie i to bardzo duzo. Male koleczka lepsza sprezyna i klasa wyzej ,wytrzymalsza. kos co do ciebie to sie nie moge zgodzic przynajmniej w mouim wypadku. Ja mialem acere ktora przerzyla 2 wyscigi i 4,5tys km i wygladala jak nowa jeszcze sprzedalem ja za 40zl wiec ja nie moge nic zlego o niej powiedziec ,a luz miala minimalny
lis2006 Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 mody: nie wiem jak Ty to zrobiles ale na mojej acerze zrobiłem 2600km i ma juz takie luzy ze musze ja wymienic;/ a w wiekszosci jezdziłem po asfalcie, zastanawiajace...
Mody Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Moze i zastanawiajace. Ale z palca tego nie wyssalem.Kumpel dalej na niej jezdzi i nic jej nie ma.
dayus Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 @lis2006 - zrobił tyle ile mówi, widzialem na liczniku dystans, licznik to CatEye, nie mzoe dodawać km do dystansu, to jedyne co mogl zrobic, to jezdzić na 2 magnesach w kole
uchmanek Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 jak bedziesz kupowal przerzutke na przod, wybierze downswinga.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.