Mr0wa_1991 Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Hejka! Znalazlem kolejny problem: prosze o polecenie mi jakis przerzutek (przod, tyl) ktore w sumie wyszlyby ok 75 zl. Tylna musiala by obslugiwac 7 rzedowe kasety. Znajomy polecal mi Shimano ACERA jednak ona jest na 8 przelozen. Mam watpliwosci czy to wszystko bedzie dobrze dzialac... Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Acera max obsluzy 8 co nie znazy ze moze mniej , kazda przerzutka w zasadzie obsluzy 7 biegow nawet XTR ( chociaz czasem lancuch szeroki , szerzy od 9 czyli np taki pod 7,8 moze byc nieco za szeroki to jednak calosc bedzie dzialac ). Wracaja do tematu Acera obluzy 7 biego. Moze do Alivio uda ci sie dozbierac ? Wtedy tyl Alivio przod tez Alivio np. 75 zl to troche malo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jak nie dozbierasz to shimano altus,acera, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 alivio 58pln altus 25pln razem 83pln + przesylka. jesli za drogo to na tyl masz jeszcze do wyboru: acera za 38pln altus za 50pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Sierpnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jeżeli masz tak uszczuplony budżet to kup Altusa przod/tył i już. Ja mam Altusa przejechałem nim 10k km i źle nie chodzi. Także nie masz co się martwić ze wybierzesz prawię najniższą grupę Shimano. Jeżeli o nią zadbasz nie zawadzisz nigdzie to posłuży ci trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Z obsluga nie bedzie problemu. Czy wybierzesz altusa czy acere na tyl to prawie bez roznicy,chociaz ja bym wzial Acere ,bo wg. mnie jest troche lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Z obsluga nie bedzie problemu. Czy wybierzesz altusa czy acere na tyl to prawie bez roznicy,chociaz ja bym wzial Acere ,bo wg. mnie jest troche lepsza A co myslisz o alivio ?? :> Bo nie rozni sie od acery cena az tak duzo a wydaje mi sie lepsza... Jesli sie myle- prosze o sprostowanie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 hm, wg mnie jesli alivio to rocznik 2005, bo 2006 jakos mi za specjalnie nie przypadla do gustu z tymi wiekszymi kolkami.. alivio jest w 100% lepsza. przyklad ? moja alivka po 5 tys km, ma na wózku 7mm luzu, a kolegi acera po 500 ma 2,5cm luzu. i to nie jest podkolorywanie faktow, tylko szczera prawda. uwierz nam, nie pozalujesz tego ze kupisz alivio na przod i tyl. to sa naprawde bardzo dobre przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Wielkie dzieki juz zamowilem alivio na tyl. Dozbieram troszke i na przod tez kupie Temat mozna uwazac za zamkniety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 I dobrze zrobiles. A rozni sie i to bardzo duzo. Male koleczka lepsza sprezyna i klasa wyzej ,wytrzymalsza. kos co do ciebie to sie nie moge zgodzic przynajmniej w mouim wypadku. Ja mialem acere ktora przerzyla 2 wyscigi i 4,5tys km i wygladala jak nowa jeszcze sprzedalem ja za 40zl wiec ja nie moge nic zlego o niej powiedziec ,a luz miala minimalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis2006 Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 mody: nie wiem jak Ty to zrobiles ale na mojej acerze zrobiłem 2600km i ma juz takie luzy ze musze ja wymienic;/ a w wiekszosci jezdziłem po asfalcie, zastanawiajace... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Moze i zastanawiajace. Ale z palca tego nie wyssalem.Kumpel dalej na niej jezdzi i nic jej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 @lis2006 - zrobił tyle ile mówi, widzialem na liczniku dystans, licznik to CatEye, nie mzoe dodawać km do dystansu, to jedyne co mogl zrobic, to jezdzić na 2 magnesach w kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 jak bedziesz kupowal przerzutke na przod, wybierze downswinga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.