braythe Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam, mam pytanie co do widelca do tejże ramy. Jeśli dobrze rozumiem, całkowita jego długość powinna wynosić HT + FL + X, gdzie HT i FL to długości oznaczone na rysunku w załączniku, a X to długość rury wystającej z ramy, na której powinny być zamontowane mostek i stery. Długość X zależy od wysokości mostka i sterów jakie posiadam, prawda? Kupiłem tą ramę, wcześniej jeździłem na Krossie lvl B4 i przełożenie widelca bez cięcia rury, może być problematyczne, jak mniemam, ze względu na inne wymiary główki poprzedniej ramy.
llancer Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Jaki rocznik tego b4 i rozmiar ramy ? I jaki rozmiar peaka ? ps. Peak ma ,,m l xl'' a nie ,,s m l''
braythe Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 Jaki rocznik tego b4 i rozmiar ramy ? I jaki rozmiar peaka ? ps. Peak ma ,,m l xl'' a nie ,,s m l'' B4 2015 M, Peak S 2016. Owszem Peak ma S, M, L od 2016 roku, starsze roczniki miały M, L, XL
grzesiowu Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 na razie przełóż i najwyżej użyj więcej dystanserów - część może być nad mostkiem 2,5 cm moim zdaniem spoko może być nad
braythe Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 Nie będzie to poważnie ingerowało w geometrię i pozycję na rowerze, jeśli użyje dystanserów?
modrzew Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Jeśli obie ramy były projektowane pod tę samą długość A2C widelca, mostek dasz tak samo jak był, a dystanse dołożysz nad nim na wystającą część sterówki to co się ma zmienić? Co najwyżej ten "komin" może Cię wizualnie irytować
braythe Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 Tego "komina" się właśnie obawiam, jeśli nie obejdzie się bez dystansy to utnę po prostu. Dzięki wielkie za odpowiedzi, temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.