Skocz do zawartości

[Widelec] Accent Peak 29

braythe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie co do widelca do tejże ramy. Jeśli dobrze rozumiem, całkowita jego długość powinna wynosić HT + FL + X, gdzie HT i FL to długości oznaczone na rysunku w załączniku, a X to długość rury wystającej z ramy, na której powinny być zamontowane mostek i stery. Długość X zależy od wysokości mostka i sterów jakie posiadam, prawda? Kupiłem tą ramę, wcześniej jeździłem na Krossie lvl B4 i przełożenie widelca bez cięcia rury, może być problematyczne, jak mniemam, ze względu na inne wymiary główki poprzedniej ramy. 

post-181425-0-96400500-1460288599_thumb.png

Napisano

Jaki rocznik tego b4 i rozmiar ramy ? I jaki rozmiar peaka ? 

ps. Peak ma ,,m l xl'' a nie ,,s m l''   :D

B4 2015 M, Peak S 2016. Owszem Peak ma S, M, L od 2016 roku, starsze roczniki miały M, L, XL :D

Napisano

Jeśli obie ramy były projektowane pod tę samą długość A2C widelca, mostek dasz tak samo jak był, a dystanse dołożysz nad nim na wystającą część sterówki to co się ma zmienić? Co najwyżej ten "komin" może Cię wizualnie irytować ;)

Napisano

Tego "komina" się właśnie obawiam, jeśli nie obejdzie się bez dystansy to utnę po prostu. Dzięki wielkie za odpowiedzi, temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...