konrad9100 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 WITAJCIE KOLEDZY Mam do was pytanie czy jest sens wymienić dobrze pracujący amortyzator? Jestem obecnie posiadaczem RS Tora 302 amortyzator jest użytkowany do jazdy po każdej nawierzchni i warunkach od jazdy do pracy po zjazdy w Bieszczadach. Obecny spisuje się poprawnie ale że pojawiły się fundusze :-) mam na wydanie około 800zł. Zastanawiam się nad wymianą amortyzatora by poprawić komfort jazdy na korzeniach oraz kamieniach. Już po godzinie zjazdów i podjazdów obecnie czuje nadgarstki. Czy wymiana na amortyzator powietrzny prócz zmniejszenia masy poprawi komfort jazdy? Zastanawiam się nad używaną RS Rebą, fox Talas-em lub nowym Raidonem Będę wdzięczny za informację Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Bierz Manitou. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Pytanie która wersja tej Tory?? Coil czy air. Jak to pierwsze to warto a jak drugie to już nie specjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy wymiana na amortyzator powietrzny Coil czy air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 No tak nie zwróciłem uwagi. Albo zatem jakiś Manitacz w stylu Minuty o co będzie bardzo trudno, albo Reba ale Dual Air i nie lepiej lub co wydaje się najlepsze nówka ale nie Raidon tylko coś z modelu wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Mam wersję coli sprężynowy Czyli najlepsze rozwiązanie to dozbierać do epixon-a? Ten fox nie wchodzi w grę? Myślałem że reba soloair lepsza ? Znalazłem na allegro taki: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6109408278 Tylko przy nim muszę wymienić rurę sterową na 1 1/8 Możesz mi napisać w jakiej kolejności byś je ustawił od twoim zadaniem najlepiej pracującego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Wymiana rury sterowej nie wchodzi w grę. Jak by to było takie proste to kolego Reba solo na pewno nie jest lepsza od dual air. Co najwyżej to samo a ja twierdzę, że gorsza dlatego nie warto przepłacać tylko kupić coś od Suntoura. Jeszcze gdzieś coś wypływa http://allegro.pl/rock-shox-reba-rl-dual-air-26-1-1-8-i6094796146.html#imglayer http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6090691447&reco_id=6d1feed7-fef5-11e5-9467-02dbbc1ee91f&ars_rule_id=201 a jedna jest w Krk tylko niestety trzeba by osobiście z właścicielem się dogadać. Osobiście przeszedł bym bo to w tym przypadku konieczność na oś sztywną z Epiconem RL-R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Akurat Activia wymienia rury sterowe i to bez reklamacji z tego co czytałem. już do niego pisałem. Czy ten minute jest wporzadku? Niestety obydwa przez ciebie podane powyżej budżetu. Jeśli jest sens wymienić to poszukam sobie. W połowie sezonu ceny na pewno spadną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 W połowie sezonu czyli w SEZONIE to ceny dopiero podrosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Możesz jeszcze rozważyć tego mańka + stery a'la FSA Orbit ITA (jeśli masz w rowerze obecnie półzintegrowane i główka sterów spełnia pewne kryteria... to da się zamontować taper do klasycznej ramy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Ostatnio widzialem ładną rebe za 650 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Akurat Activia wymienia rury sterowe i to bez reklamacji z tego co czytałem. Nie siedzę aż tak w temacie aczkolwiek sądziłem, że wymienia o tej samej średnicy. Jeśli "bezpiecznie" z 1,5" zrobi 1 1/8" to masz dużo łatwiejszy wybór. Brał bym tą Minutę w takim razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Gdyby tylko wymiana sterówki to był koszt 50zł to pewnie problemu by nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Nie siedzę aż tak w temacie aczkolwiek sądziłem, że wymienia o tej samej średnicy. Jeśli "bezpiecznie" z 1,5" zrobi 1 1/8" to masz dużo łatwiejszy wybór. Brał bym tą Minutę w takim razie.Coraz bardziej patrzę się rozbudowac. Teraz to już ci wszystko wymienię i dorobie tj. Rury sterowe, Korony, Rury goleniowe Ostatnio to nawet te nierozbieralne kartridże co są w Raidonach, XCR-ACH itp. Zacząłem przerabiać na rozbieralne Gdyby tylko wymiana sterówki to był koszt 50zł to pewnie problemu by nie było...No niestety nie są tanie bo materiał jest dość drogi, a jak już mam to robić to wolę profesjonalnie podejść do tego, a nie zrobić żeby zarobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Ok. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.