Boxx Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Problem polega na tym, że gdy koło rozpędzę na stojaku serwisowym i puszczę korbę to ona się kręci, w momencie jej złapania koło bardzo szybko traci swą prędkość. Rozebrałem go i wszystko wygląda ok. Łożyska nie mają żadnych luzów, zarówno w piaście jak i bębenku.Wszystkie zapadki są w stanie idealnym - każda prawidłowo odbija. Frez w piaście w który wchodzą zapadki też jest w stanie idealnym. Zapadek nie smarowałem stałym smarem i się nie sklejają - jednym słowem teoretycznie jest wszystko ok ale praktycznie już nie. Wszystko zostało złożone poprawnie. Spotkał się już ktoś z Was z takim problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Tulejkę między bębenkiem a łożyskiem piasty masz założoną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Tak jest założona - dwie sztuki są. Jedna jest w głębi bębenka a druga idzie po niej. Pierwszy raz te koła ja rozkładałem, składane było w kolejności odwrotnej do demontażu. // Edit: Koło rozebrałem raz jeszcze i nałożyłem niewielką ilość smaru do piast Shimano. Koło ożyło i kręci się zdecydowanie lepiej. Można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.