Skocz do zawartości

[Koło] Problem Z Kołem Fulcrum Racing 5 - Problem Z Bębenkiem?

Boxx

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, że gdy koło rozpędzę na stojaku serwisowym i puszczę korbę to ona się kręci, w momencie jej złapania koło bardzo szybko traci swą prędkość.

Rozebrałem go i wszystko wygląda ok. Łożyska nie mają żadnych luzów, zarówno w piaście jak i bębenku.Wszystkie zapadki są w stanie idealnym - każda prawidłowo odbija. Frez w piaście w który wchodzą zapadki też jest w stanie idealnym. Zapadek nie smarowałem stałym smarem i się nie sklejają - jednym słowem teoretycznie jest wszystko ok ale praktycznie już nie.

Wszystko zostało złożone poprawnie. Spotkał się już ktoś z Was z takim problemem?

Tak jest założona - dwie sztuki są. Jedna jest w głębi bębenka a druga idzie po niej. Pierwszy raz te koła ja rozkładałem, składane było w kolejności odwrotnej do demontażu.

// Edit:

Koło rozebrałem raz jeszcze i nałożyłem niewielką ilość smaru do piast Shimano. Koło ożyło i kręci się zdecydowanie lepiej. Można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...