llancer Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Witajcie, kupiłem amortyzator pod tapered i tu jest problem. Używałem redukcji na widelcu 1,1/8 i teraz mam problem. Moje stery to maszynowe neco za okolo 80zl. Rame kupiłem używaną,poprosiłem sprzedawce o redukcje jak ma. Dał,ale nie pamietam czy dostalem zwykla bieznie czy nie. Szukalem dzis i nie znalazłem. Na allegro nie ma,są same redukcje. Jak jest bieżnia to jakaś po 50zł od jakiś fsa etc. A jak bym ewentualnie musial kupic stery to czy pasuje taka bieżnia na tepered od sterów tańszych kulkowych ? Chyba ,że ktoś ma taką bieżnie na zbyciu lub wie kto ma. Średni biznes kupować nowe stery dla jednej części. Proszę o pomoc. Potrzebne mi to na wtorek.
Grzeslaw Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Coś takiego? http://allegro.pl/bieznia-sterow-aerozine-do-rur-stozkowych-1-1-2-i6078170381.html
llancer Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Wow. Ciekawa oferta. Tylko czy na pewno bedzie pasować. Czy te neco też mają 45* ? I czy te nacięcie nie przeszkadza. Kolega mówi ,ze on by nie kupił.
Grzeslaw Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Miałem ten sam problem co Ty, ale dałem tokarzowi bieżnię i mi wytoczył odpowiedni rozmiar. wydaję mi się że powinno pasować ale pewien nie jestem, cena jest bardzo ok. Spróbuj napisać do sprzedawcy,
ACTIVIA Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Niech się autor przypomni mi jutro bo z tego co pamiętam to jeden chyba mam na serwisie
llancer Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 @ACTIVIA. Dziś dostałem info ,ze jednak niestety nie macie nic. Także chyba kupie ten z allegro. PS. w opisie tej bieżni jest fajny podpunkt wada: 5g No tak. Niewątpliwe waga to jest jej wada
ACTIVIA Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Sorki lecz pisałeś uparcie wcześniej na GG kiedy robiłem przy tokarce a odpisywalem tobie z telefonu. Szybko jak szukałem to nie znalazłem. Pamiętam że gdzieś miałem jeden lecz muszę poszukac a czasu na to brak. Spoko, To kup sobie tam na Allegro
piciu256 Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 stery Neco na pewno mają łożyska 45° tak tylko informuję żeby nie było niepewności. Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
llancer Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 Tyle to czytałem Nic nie piszą o średnicy wewnętrznej/zewnętrznej. No ale trudno. I tak nie mam pieniedzy na nowe stery.
vdcmike Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 No na aledrogo poniewiera się tego sporo. Kiedyś udało mi się nawet kupić kompletne stery neco taper za 12zł nowe
llancer Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 Sporo ? No chyba nie. Jedne uzywane stery. Jedna bieżnia za 50zł i ta za 20... Nie wiem czy to tak sporo. Po prostu w redukcji powieksze otwór
ACTIVIA Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Mam coś takiego co na fotce, Tylko że to są adaptery z rury sterowej prostej 1/1/8" z przejściem na tapered. Jeśli tobie by to pasowało to środek bym mógł ci przetoczyć na tokarce żeby otwór był pod tapered
llancer Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 Właśnie taki mam plan. Jutro jade do znajomego i ma mi to zrobić. Niby profesjonalnie, robi takie rzeczy dla firm które exportują np żywność na cały świat. Więc raczej bubla nie odwali. Ale dzięki za chęci @ACTIVIA Radzę zrobić tak i wystawić na allegro. Moim zdaniem znajdzie się chetny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.