Foxi Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Mam dużą pompkę SKS przed chwilą napompowałem tylne koło presta a teraz już nie chce pompować powietrze idzie tylko przez otwór na samochodowy. O co w tym chodzi?
lewocz Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Może przestawiłeś głowicę pompki na samochodowy.
vpablov Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Próbuj podczas pompowania bez dociskania dźwigni, przytkać zawór auto, (powietrze leci tam gdzie ma łatwiej) .
CentrumRowerowe Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Tak, jak pisze vpablov, spróbuj pompować zatykając otwór którym ucieka powietrze, Głowice nakładane na wentyl z czasem się wyrabiają, jeśli akcja ratunkowa nie pomoże wystarczy dokupić nową końcówkę zamiast całęj pompki.
krgsone Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 witam, przepraszam za offtop ale mam problem z moją pompką rowerową a nie chciałem zakładać nowego tematu. Mianowicie jest to pompka nie jakościowa z lidla, która ma zamontowany nanometr oraz głowicę dwuzaworową. Mój problem dotyczy głowicy ponieważ działa tylko jeden górny zawór (schradera) a nie wiem jak mam przełączyć oraz zablokować drugi zawór dolny na preste i dunlopa? Bardzo proszę o pomoc. link do pompki:
piciu256 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 ooo w końcu skrypty tapatalk zaktualizowane a co do pompki- ona powinna się automatycznie przełączać pod ciśnieniem. Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
krgsone Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 właśnie niestety się nie przełącza, przykładam końcówkę do wentylka, zaciskam i dalej pompuje górny czyli nie prawidłowy kanał. Pompka jest nowa więc nie powinna być uszkodzona. Myślałem, że jest tam jakaś fizyczny wybór kanałów. Co proponujecie, konieczna będzie wymiana końcówki?
porcelanowy Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Powitoł Paragon i do sklepu. U mnie ten sam model pompuje co chcę Dokupisz końcówkę i robi się kwotowo cena za którą możesz mieć podstawową pompkę z marketu typu go sport czy innego martes sporta.
CentrumRowerowe Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 Też używałem tej lidlowskiej pompki, przy czym ja kupiłem ją parę lat temu, a z każdym rokiem jakość wydaje się trochę spadać. Przy okazjonalnym pompowaniu 2 rowerów pompka wytrzymała jakieś 1.5 roku. Potem sparciał gumowy przewód i wyrobiły się uszczelki w końcówce pompującej. Konieczne było dokupienie nowego wężyka z końcówką. Po kolejnym pół roku manometr oszalał. Nauczony doświadczeniem kupiłem SKS ze średniej półki i jest świetny. Pompka z lidla to tani chińczyk, niektórym działa długo, ale większości krótko
tobike Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 Przełączanie głowicy między zaworami jest realizowane za pomocą ciśnienia. Jeśli element gumowy w głowicy jest słabo wykonany lub dostanie się tam olej to się zakleszcza i nie przełącza. Silikon z motoryzacyjnego może pomóc, z resztą większość głowic jest rozbieralna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.