Sol Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Kolega jest zmęczony albo bardzo zmęczony. Kolega niech już idzie spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Kolego wymień mi choć jeden stosowany rowerowy wynalazek z Polski znany na rynku światowym , jesteśmy zaściankiem w tej dziedzinie , a produkty SOUL-KOZAK mają miejsce pomiędzy baśniami z tysiąca i jednej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Nie wydaje mi się by warto było z tobą gościu dyskredytujący własny naród prowadzić dyskusje. Liczę na to, że wyskrobiesz jeszcze coś ciekawego i jak wstanie dzień zaliczysz długie wakacje za to co napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) A jaki to promil w skali światowej produkcji zajmują Polskie produkty w branży rowerowej , jest w kraju kilka firm składających rowery z komponentów zagranicznej produkcji i kilkanaście zakładów ( manufaktur ) w tej branży o których przeciętny rodak nawet nie słyszał to właśnie wszelakie media ogłupiają społeczeństwo w tej kwestii na czele z internetowymi portalami , że krajowe to gorsze ( wychwalając zagraniczne ) tylko , że nie wprost , ale socjotechniką zamieszano w temacie na co dowodem są wpisy na FR obecne i te z poprzednich lat Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez fotofx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 http://www.krzyzowki.info/sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 10 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Szukajcie zachodnich rowerów one są doskonałe nie tak jak krajowe badziewie składane przez rodaków biedaków i nieudaczników co nie radzą sobie z trzymaniem narzędzi w ręku Obrażasz moich kolegów co projektowali Moona, obrażasz też kumpla z którym obecnie pracuję w serwisie bo też miał udział w projektowaniu rowerów dwóch znanych polskich firm. Obrażasz forumowiczów i na końcu też mnie. Bo ani nie jestem rodakiem biedakiem ani nieudacznikiem. a w kraju nic dobrego się nie produkuje gdyby było inaczej media wszem i wobec wychwalały by te produkty nawet nie wiesz jak duży udział w europejskim rynku ma pewna krajowa marka; Kolega jest zmęczony albo bardzo zmęczony. Kolega niech już idzie spać. tak i to bardzo zmęczony. Myślę, że skoro ma problemy z odpoczywaniem to ja mocą mi nadaną przez Ojca Dyrektora Mieczysława wysyłam Cię na wakacje człowieku nieznający umiaru ani kultury osobistej p.s. na wypadek gdybyś nie zgadzał się z tą decyzją to... odwołania od tej decyzji nie ma. Można wyżalić się mamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remo.afro Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam, co sądzicie o poniższych: Merida Crossway 500: http://www.rowerymerida.pl/produkt1065/crossway-500-rower-merida.html Giant Roam 0 Disc: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.0.disc/24505/89298/ który lepszy?? dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 10 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Wydaje mi się, że za bardzo bierzecie to do siebie, bo @ fotofx do tej pory polecał zazwyczaj crossy Rometa ( nie wnikając z czyjego katalogu zrzyna podobno Romet ), więc nagle zmienił zdanie Jak by nie było, to Romet kojarzy się jednoznacznie z Polską. Odbieram słowa @ fotofx nieco inaczej, a mianowicie jako prowokacyjne być może stwierdzenie, jednak nie do końca wyśmiewające Polaków, a zwracające uwagę właśnie na zachłyśnięcie się markami zachodnimi ( bez wnikania w to, że produkują tam gdzie taniej, czyli na wschodzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Na pewno fotofx nie zmienił zdania, jego coś podkurzyło, ale nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) To ja Ci powiem co. Wypił za dużo, zebrało mu się na prymitywny sarkazm i narobił syfu na forum w paru wątkach. Co do polecania tej czy innej marki to jest pewna różnica pomiędzy polecaniem, a nachalnym trollingiem i obrażaniem innych ludzi np. kretyńskim stwierdzeniem, że trzeba być volksdeutschem, żeby kupić niemiecki rower. Najgorzej jak na forum przylezie taki nawiedzony frustrat i zaczyna rozstawiać wszystkich po kątach. Cieszcie, że macie dzisiaj te wszystkie ,,przebrzydłe'' zachodnie marki dostępne w sklepach na wyciągnięcie ręki, bo nie zawsze w tym kraju tak było. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez Pitof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szy3ki Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 To co Panowie , brać tego Romet'a ORKAN 5.0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Ty się jeszcze zastanawiasz? Bierz, póki jest ! bo na allegro już cena poszła o 100-150zł w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szy3ki Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Zamówiony , będzie na poniedziałek bo na sklepie była tylko rama 19 , gość mówi że dla mnie na mój wzrost 182 cm lepsza będzie 21 ;p Cena 2450 ale za to bidon i koszyk gratis więc myślę że cena jak najbardziej ok Oczywiście jak odbiorę rowerek , wrzucę kilka fotek Przy okazji mam pytanko , brat szuka jakiegoś Crossa też dla siebie cena podobna 3000/3500 jednak Romet mu się nie podoba , głównie kolorystycznie ale i sama "marka" chyba też nie specjalnie Choć niby mówi że ten mój romet nie jest z wyglądu taki zły , no nic mniejsza o to ... Dla niego wchodzi również w grę rower używany Co sądzicie np. O http://allegro.pl/focus-crator-lake-cross-shimano-xt-disc-2015-16-i6109727343.html#thumb/2 Dobry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Bardzo fajny osprzęt. Manetki Deore, napęd XT. Pytanie: Czy brat, albo Ty znacie się na tyle by ocenić w jakim stanie jest osprzęt itd? Czy jesteście w stanie pojechać tam do tego sprzedającego by go dokładnie obejrzeć i ocenić stan faktyczny? Jeżeli tak, to może warto pojechać. Ja mimo wszystko jestem zwolennikiem, że nowy, to nowy. Gwarancję się ma i tyle. Może Evado 6.0 ? http://rower.com.pl/kross-evado-6-0-493852?cPath=6_699_850_4475& Szkoda, że Evado nie ma amorka powietrznego, ale specyfikacja i tak ogólnie dobra. Unibike http://www.unibike.pl/vipergtsdisc.html Unibike ma lepszy napęd, bo 30 a Evado 27. Wydaje mi się, że Unibike ma gorszy amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankandsa Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam, myślę nad wymianą swojego crossa na coś lepszego. Nie neguje tego, że Orkan jest najlepszym crossem do 3 czy 3,5 tyś, ale do mnie osobiście ta marka nie przemawia. Macie jakieś propozycje bardziej "renomowanych" producentów? Ciekawie wygląda opcja z Giantem Roam 0: http://www.arkus.sklep.pl/rower-giant-roam-0-disc-2015-p-8481.html Warto dopłacać do wersji 2016? https://sklep.bikersport.pl/pl_PL/p/GIANT-Roam-0-DISC-2016/23093660 Znajdę coś równie ciekawe w tej cenie wykluczając Rometa, Unibike i inne tego typu sprzęty? Nie ukrywam, że najbardziej podoba mi się to cudo: https://www.specialized.com/pl/pl/bikes/fitness/crosstrail-elite-disc/106440 Tylko nie podoba mi się ten widelec.. NEX od Suntoura to chyba bardzo słabej klasy amor? Jak to jest z tym NEXem bo ciężko coś znaleźć na temat tego Speca na polskich forach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Lepiej któregoś GIANTa. Spec jak dla mnie porażka by w takiej cenie wsadzić NEXa którego mam w crossie za 1000pln... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankandsa Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Lepiej któregoś GIANTa. Spec jak dla mnie porażka by w takiej cenie wsadzić NEXa którego mam w crossie za 1000pln... Właśnie nie wierzyłem, że ten NEX to to samo co amory w rowerach za 1000PLN. Wychodzi na to, że tak.. NCX od Gianta wypada tutaj nieco lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Jasne, że NCX w Giantach wypada lepiej, Zerknij jeszcze na Evado 6.0 z 2015r http://www.kross.pl/pl/cross/evado-6-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Poniżej 3500 zł można obecnie dostać Kellysa Phanatica 90 z rocznika 2015 i jest to ciekawa propozycja: http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2015/cross/phanatic-90#.VxEzPHprZks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 faktycznie i do tego jest amorek powietrzny .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankandsa Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Poniżej 3500 zł można obecnie dostać Kellysa Phanatica 90 z rocznika 2015 i jest to ciekawa propozycja: http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2015/cross/phanatic-90#.VxEzPHprZks Dzięki za propozycję. Osprzęt prezentuje się naprawdę nieźle jak na tą cenę. Teraz zostaje poszukać miejsca gdzie uda się go zobaczyć na żywo o ile to jest jeszcze możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szy3ki Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Pytanie: Czy brat, albo Ty znacie się na tyle by ocenić w jakim stanie jest osprzęt itd? Czy jesteście w stanie pojechać tam do tego sprzedającego by go dokładnie obejrzeć i ocenić stan faktyczny? Jeżeli tak, to może warto pojechać. No właśnie średnio , jak mam być szczery to Orkan 5.0 będzie moim pierwszym rowerem od czasu komunii którą miałem w 99 roku :laugh: Brat to samo , jeśli chodzi o rowery jesteśmy zieloni ... Podjechać nie możemy ponieważ rower jest jakieś 300 km od nas więc nie będe jechał 600 km w dwie strony żeby rzucić okiem na rower ;p Ja mimo wszystko jestem zwolennikiem, że nowy, to nowy. Gwarancję się ma i tyle. Ja tak samo , dlatego kupiłem nowy Ale powiem Ci że na żywo się prezentuje bardzo ładnie , ja wybrałem szary mat i jak dla mnie wygląda świetnie dużo lepiej niż na zdjęciach ... To mówisz że ten rower co podałem w linku , osprzętowo jest dobry ? Podobnie jak Orkan czy nawet lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Wypada chyba lepiej niż Orkan, nie wiem czy ma powietrzny amortyzator. Jednak nie pchałbym się w używkę jeśli się średnio znam i odległość spora. Ogarnij coś z propozycji, co podaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szy3ki Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Problem polega na tym że to nie dla mnie rower a brat strasznie się chyba na niego napalił Ja jestem zwolennikiem chyba takim jak Ty , wole mieć coś gorsze ale nowe niż lepszego kota w worku P.S Powiedz mi , może być coś serio poważnie zepsutego w rowerze ? Żeby aż tak było strach kupować używkę ? Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Szy3ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Wszystko jest możliwe, to tak jak z samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi