Lyth Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Szukam jakiegoś kasku dla siebie, do zwyczajnej jazdy, czasami jakieś nierówności to można zaliczyć glebę. Kask jakiś w miare tani, nie jakiś full wypas do skakania za 400 zł Więc jaki polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 giro indicator - 199pln - polecam - na forum jest w dziale testy - poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Z tych tańszych Author Reflex http://www.velo.com.pl/author/authorakcesoria_002.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnjack Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 polecam Mango Sprint - używam od marca i złego słowa na niego nie powiem, bynjaamniej na razie oczywiście ma In - mould http://www.mangosportsystem.it/immagini/sa...RINT/sprint.htm dałem za niego 139 zł :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horb Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Szukam jakiegoś kasku dla siebie, do zwyczajnej jazdy, czasami jakieś nierówności to można zaliczyć glebę. Kask jakiś w miare tani, nie jakiś full wypas do skakania za 400 zł Więc jaki polecacie ? Polecam coś z asortymentu Meta. Kaski dobre i w miare przyzwoitej cenie ( sa i za 170zl ) . Sklepów w Karku sporo więc na pewno coś znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyth Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Z asortymentu Meta? To jakaś firma rowerowa czy sieć sklepów. A zastanawiam się nad kaskiem firmy Aventicum >> Taki << za 59 zł z Krakowa to odbiorę osobiście, więc nie będę płacił za przesyłkę, co o nim myślicie? Jeszcze pojeżdzę troche po sklepach rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnjack Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 nie ma nawet in-mould, hmmm jak możesz odebrać ososbiście to sam zobaczysz jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyth Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Nie bardzo rozumiem, na czym polega ten system "in-mould"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IBNZ Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 "Proces ten pozwala na doskonałe połączenie zewnętrznej powłoki i skorupy styropianowej. Wzmacnia zasadnicze miejsca wokół otworów wentylacyjnych, a rezultatem jest lekka, przewiewna i mocna konstrukcja." Znalazłem to w 4 sekundy. Zanim zapytasz sprawdzaj w google, nie zbłaźnisz sie. P.S. nie in-mould tylko in-mold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyth Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 No to zanim się zapytałem to wpisałem w google, ale nic nie znalazło ;] Więc chyba johnjack zbłaźnił się podając złą nazwę, a skoro mówicie, że to in-mold takie potrzebne to się jeszcze zastanowie. Ile najmniej zapłacę za kask z tym systemem? Ja chce jakiś kask do 100 zł, a nie kask Animas za 1/2 cenę mojego roweru Zaraz pojadę do jakis sklepów rowerowych, objadę sobie mogilską, bo tam dużo sklepów, pooglądam te kaski i będę wiedział jakie są ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnjack Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 zaraz się zbłaźnił - pomylił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Z tych tańszych Author Reflex http://www.velo.com.pl/author/authorakcesoria_002.htm Nie polecam... Modele Basic i Reflex maja jakas dziwna geometrie... Sa strasznie waskie po bokach i na malo ktora glowe pasuja... Poprostu trzeba miec waska glowe... Tak jakby wyciagnieta tyl-przod, a splaszczona po bokach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyth Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Teraz to już myślę o kasku 100-150zł, jakiś z systemem in-mold, doradźcie coś, a ja na razie po sklepach jeżdzę i oglądam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Poszukaj MET Crackerjack ,albo Crackerjack II , MET Anaxagore. Tanie i dobre kaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horb Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Z asortymentu Meta? To jakaś firma rowerowa czy sieć sklepów. ) Oczywiście że marka kasków. Chyba Velo sprzedaje ich wyroby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyth Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Znalazłem tanio kask Met Crackerjack, http://www.markus.wroc.pl/sklep/index.php?kid=39&pid=105 za 110 zł + przesyłka 20 zł, a na allegro kosztuje on 190 zł, więc nie bardzo wiem dlaczego tam tak tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Bo mozliwe ,ze na allegro jest wersja Crackerjack II ,czyli nowszy. Sam jezdze w Crackerjacku i jetem zadowolony. Lekki ,tani i dosyc fajny (o gustach sie nie dyskutuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 sa tez przecenione spece w skiteamach. sam smigam w chamonix i jestem bardzo zadowolony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbasek Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Potwierdzam dobry wybór. Też smigam w tym specu. Wendylacja daje rade, nie jest cięzki (katalogowo 244g).. a cena w zeszlym roku w skiteami po przecenie 160zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martix Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Lepiej przymierz przed zakupem. Tem mety z Twojego linku są jakieś małe (do 57cm). Prawdopodobnie dla tego cena jest taka niska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyth Napisano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Jutro pojadę do Outlet Sport w M1, brat mi mówił, że tam jest duży wybór, a powinno być tanio, bo tam jest towar z likwidowanych sklepów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horb Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Kask Met Crackerjack jest jak tam ładnie napisano kaskiem młodzieżowym czyli są to faktycznie małe rozmiary. Co do mierzenia kasku przed zakupem to jest to oczywiście obowiązkowe. Ludzie mają różne nie nie tylko rozmiary głów ale i kształy. Mi np zupełnie "nie leżą" na głowie kaski Giro. Tak więc przymiarka obowiązkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Ja tez musze sobie kask kupic bo za tydzien jade na zawody i jeszcze kasku nie mam Mysle w tym momencie o authorze reflex... Wydaje sie fajny... Dzis jade go przymierzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Nie polece czegos konkretnego ale proponuje kupno kasu bez daszku. Ten badziew to dla mnie zupelna bzdura, meczy kark dlatego ze ciagle trzeba unosic glowe wyzej... na razie nie mam pieniedzy ale kolejny kask to bedzie cos pokroju 5 element lub cos z natury szosowe bez daszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Ja tez musze sobie kask kupic bo za tydzien jade na zawody i jeszcze kasku nie mam Mysle w tym momencie o authorze reflex... Wydaje sie fajny... Dzis jade go przymierzyc We wtorek go kupiłem, sprawdałem tez kaski Treka, w sumie niczym poza cena nie rozniły sie od Authora Reflex. Sprawdzałem Specialized, były jakies MET ale wszystkie >200zł. Jak przymierzyłem Reflexa to byłem pewien ze go kupie. Jest lekki, przewiewny i moim zdaniem ładny. Do tego idealnie lezy mi na głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.