Skocz do zawartości

[kask] jakiś tani, a fajny i porządny

Lyth

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś kasku dla siebie, do zwyczajnej jazdy, czasami jakieś nierówności to można zaliczyć glebę.

Kask jakiś w miare tani, nie jakiś full wypas do skakania za 400 zł :) Więc jaki polecacie ?:)

Polecam coś z asortymentu Meta. Kaski dobre i w miare przyzwoitej cenie ( sa i za 170zl ) . Sklepów w Karku sporo więc na pewno coś znajdziesz :)

Z asortymentu Meta? To jakaś firma rowerowa czy sieć sklepów. A zastanawiam się nad kaskiem firmy Aventicum >> Taki << za 59 zł z Krakowa to odbiorę osobiście, więc nie będę płacił za przesyłkę, co o nim myślicie?

Jeszcze pojeżdzę troche po sklepach rowerowych :)

"Proces ten pozwala na doskonałe połączenie zewnętrznej powłoki i skorupy styropianowej. Wzmacnia zasadnicze miejsca wokół otworów wentylacyjnych, a rezultatem jest lekka, przewiewna i mocna konstrukcja."

Znalazłem to w 4 sekundy. Zanim zapytasz sprawdzaj w google, nie zbłaźnisz sie.

P.S. nie in-mould tylko in-mold

No to zanim się zapytałem to wpisałem w google, ale nic nie znalazło ;] Więc chyba johnjack zbłaźnił się podając złą nazwę, a skoro mówicie, że to in-mold takie potrzebne to się jeszcze zastanowie. Ile najmniej zapłacę za kask z tym systemem? Ja chce jakiś kask do 100 zł, a nie kask Animas za 1/2 cenę mojego roweru :) Zaraz pojadę do jakis sklepów rowerowych, objadę sobie mogilską, bo tam dużo sklepów, pooglądam te kaski i będę wiedział jakie są ceny :angry2:

Nie polecam... Modele Basic i Reflex maja jakas dziwna geometrie... Sa strasznie waskie po bokach i na malo ktora glowe pasuja... Poprostu trzeba miec waska glowe... Tak jakby wyciagnieta tyl-przod, a splaszczona po bokach...

Kask Met Crackerjack jest jak tam ładnie napisano kaskiem młodzieżowym czyli są to faktycznie małe rozmiary. Co do mierzenia kasku przed zakupem to jest to oczywiście obowiązkowe. Ludzie mają różne nie nie tylko rozmiary głów ale i kształy. Mi np zupełnie "nie leżą" na głowie kaski Giro.

Tak więc przymiarka obowiązkowa :)

• 3 tygodnie później...

Nie polece czegos konkretnego ale proponuje kupno kasu bez daszku.

Ten badziew to dla mnie zupelna bzdura, meczy kark dlatego ze ciagle trzeba unosic glowe wyzej...

na razie nie mam pieniedzy ale kolejny kask to bedzie cos pokroju 5 element lub cos z natury szosowe bez daszku :)

Ja tez musze sobie kask kupic bo za tydzien jade na zawody i jeszcze kasku nie mam :) Mysle w tym momencie o authorze reflex... Wydaje sie fajny... Dzis jade go przymierzyc :P

We wtorek go kupiłem, sprawdałem tez kaski Treka, w sumie niczym poza cena nie rozniły sie od Authora Reflex. Sprawdzałem Specialized, były jakies MET ale wszystkie >200zł. Jak przymierzyłem Reflexa to byłem pewien ze go kupie. Jest lekki, przewiewny i moim zdaniem ładny. Do tego idealnie lezy mi na głowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...