Nivez Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Cześć. Jak wyczyścić rower Cube Ltd Pro? Czym najlepiej? I jak go potem wysuszyć? Mam pytanie jeszcze odnośnie tego jak zamienić siodełko na inne? Jeśli potrzebne będą Wam jeszcze jakieś inne dane chętnie podam po prostu za bardzo nie wiem czego oczekujecie.
Ychu Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Przykładowo tutaj masz dobre patenty na czyszczenie kasety i elementów napędu. Koła to szmatką , ramę też. Rama może być myta mokrą gąbką i spłukać z butelki z dziurką w korku żeby nie było za duże ciśnienie. Jeśli chcesz przełożyć samo siodełko to pod nim masz śrubkę , odkręcasz i ściągasz ze sztycy.
Nivez Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Dziękuję! A czy w takim razie nie trzeba specjalnego płynu do czyszczenia roweru?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2016 Oczywiście można użyć specjalnego płynu lub nawet Ludwika Ja używam tylko samej wody, a i to bez kąpieli.
Nivez Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Rozumiem, to spróbuję go najpierw wodą przeczyścić. A gdzie to najlepiej robić? Wiadomo w domu mogę robić w ogrodzie a załóżmy, że tam gdzie jestem obecnie to blok i nie mam ogrodu gdzie go wyczyścić w jakim miejscu?
Marcin9 Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 myjni samoobsługowej. Wiesz że umycie roweru na takiej myjni to zabójstwo dla łożysk? Do czyszczenia roweru nie wolno używać myjki ciśnieniowej.
Nivez Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Dobrze wiedzieć @Marcin9 Ale może @Sertom 'owi chodziło o samo miejsce. A nie żeby od razu go czyścić jak samochód. Po prostu wodą.
HarveyDent Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Wiesz że umycie roweru na takiej myjni to zabójstwo dla łożysk? Do czyszczenia roweru nie wolno używać myjki ciśnieniowej. Wystarczy nie naciskać przycisku na lancy i myć z ~1m. Ciśnienie nie jest większe niż węża ogrodowego. Jak ktoś wali kilkoma atmosferami po łożyskach to wiadomo że zabójstwo
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2016 Ja czyszczę na korytarzu klatki schodowej, czyli u siebie na piętrze w bloku Zaznaczam, że nie używam do tego wiadra, tylko usuwam syf na sucho, a potem mokrą ścierką. Czasem jest pełna szufelka piachu, ale oczywiście sprzątam po sobie. Na pewno jest to bardziej czasochłonne, ale i bezpieczniejsze dla ukochanego sprzętu.
Nivez Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy trzeba się jakoś delikatniej obchodzić z przerzutkami, łańcuchem, czy amortyzatorami?
HarveyDent Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Wiesz że umycie roweru na takiej myjni to zabójstwo dla łożysk? Do czyszczenia roweru nie wolno używać myjki ciśnieniowej. Wystarczy nie naciskać przycisku na lancy i myć z ~1m. Ciśnienie nie jest większe niż węża ogrodowego. Jak ktoś wali kilkoma atmosferami po łożyskach to wiadomo że zabójstwo
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2016 Akurat do łańcucha i kasety używam od niedawna specjalnego środka czyszczącego Muc - off. Do amortyzatora niektórzy polecają Brunox'a , jednak bezpieczniej ze względu na uszczelki przeciwkurzowe przecierać golenie szmatką spryskaną nim niż psikać bezpośrednio na golenie.
Nivez Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Okej tylko jest mały problemik. Mianowicie brakuje mi chyba części do siodełka. Żeby je poprawnie zamontować? Wrzucam fotki: http://imgur.com/a/2AbiX Brakuje mi chyba rurki mocującej tak? Czy czegoś jeszcze? Mam tylko to co na zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.