Skocz do zawartości

[spodenki] czym się różnią

FraniaBania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Próbuję ustalić czy różnią się te modele krótkich spodenek :

http://www.metrobikes.pl/pl/p/Spodenki-Specialized-SL-Expert-Team-whtred-/31807

http://www.metrobikes.pl/pl/p/Spodenki-Specialized-SL-Pro-Team-redwhtblk/23093

nie mam na myśli nazwy czy  koloru, a cena jest taka sama jeden problem mam z głowy .

Idzie wiosna powinno się zrobić ciepło w czymś będzie trzeba jeździć.  Będę wdzięczna jak ktoś mi to sensownie wytłumaczy, czy warto płacić tyle kasy,  daje to jakieś efekty ?     poza pustym portfelem

Napisano

Wkładki są inne, w sumie jedna z ważniejszych cech dobrych spodenek.

Na rynku jest spory wybór, odzieży dobrej gatunkowo.

Nikt nie mówi Ci, że masz jeździć w ciuchach, takich jak marka roweru (póki nie ma się sponsora)

Napisano

Mam długie SL racing, wkładka czasami sprawia wrażenie jak by była zbyt mała, może to tylko moje odczucie. 

Duża jest w różnica w tych wkładkach ? która jest wygodniejsza waszym zdaniem ( samo przymierzenie nic nie podpowie )

(póki nie ma się sponsora)

Sama sobie jestem Sponsorką, w moim wieku to można jeździć tylko dla zachowania formy i dobrej kondycji 

• Mod Team
Napisano
Duża jest w różnica w tych wkładkach ? która jest wygodniejsza waszym zdaniem ( samo przymierzenie nic nie podpowie )

Wygoda najbardziej zależy od odpowiednio dobranego siodełka, później dobrze amortyzującej, dobranej do swoich potrzeb sztycy, a dopiero na końcu od jakości wkładki. Najlepiej, pod względem komfortu wypadają wkładki grubsze, żelowe, ale spodenki, które je posiadają wcale nie muszą aż tyle kosztować.

Aaa i należy pamiętać, że w spodenkach kolarskich jeździmy na goły tyłek! :)

Napisano

spodenkach kolarskich jeździmy na goły tyłek

Podpuszczasz mnie,  nie wieżę  :icon_question: :icon_question: :icon_question:  czekam na potwierdzenie przez innych forumowiczów 

co do siodełka to mi bardzo odpowiada, co do tej sztycy to nie mam pojęcia taka była jak dostałam rower i taka została

Napisano

Aby pampers spełniał swoją funkcję to trzeba spodenki zakładać na goły tyłek. Proste i logiczne chociaż na krótkie wypady dodatkowa bielizna nie zaszkodzi. Są też szorty damskie czy męskie z pampersem i nie wiem czy to nie jest najlepszy pomysł. 

• Mod Team
Napisano

Podpuszczasz mnie,  nie wieżę   

Wieżeje nie maja tu nic do tego, ale wiara by sie przydała :P

Jeden z najczestszych błedów poczatkujacych pedałopociskaczy. Bieliza pod pampersem... A potem płacz i zgrzytanie zebów że sie porobiły odparzenia, czyraki i bógwiecojeszcze...

Szacunek...

I.

Napisano

Jeden z najczestszych błedów poczatkujacych pedałopociskaczy. Bieliza pod pampersem... A potem płacz i zgrzytanie zebów że sie porobiły odparzenia, czyraki i bógwiecojeszcze...

Szacunek...

I.

To akurat indywidualna sprawa. Ja jeżdżę w bieliźnie pod pampersem po 100 km i jakoś nic mnie nigdy nie otarło, nie wyskoczyły czyraki itp. Oczywiście nie może to być bielizna z chińskiego marketu po 5 zł za paczkę 10 szt.

Napisano

To akurat indywidualna sprawa. Ja jeżdżę w bieliźnie pod pampersem po 100 km i jakoś nic mnie nigdy nie otarło, nie wyskoczyły czyraki itp. Oczywiście nie może to być bielizna z chińskiego marketu po 5 zł za paczkę 10 szt.

Pewnie tak . Ja na początku jeździłem  z pampersem i gatkami i zdarzały się problemy z zadkiem . Jak zacząłem jeździć bez bielizny problem minął.  

Napisano

Kobiety mają zwykle jakieś zahamowania przed tym pożegnaniem z majtami pod pampersem. Koleżanka kiedyś myślała, że ją wkręcam jak jej tłumaczylem że pampers jest specjalnie robiony żeby był przyjazny dla Bożeny.

Napisano

Nie po to producenci wkładek glowią się, żeby były jak najbardziej "oddychające" i szybkoschnące, żeby psuć efekt i zakładać dodatkowe gacie. Zresztą

obojętnie jakie to gacie by nie były, zawsze będzie z nimi bardziej mokro i gorąco niż bez.

• Mod Team
Napisano

To akurat indywidualna sprawa

Obawiam się, że niestey jesteś w tej znakomitej mniejszości, która tylko potwierdza regułę.

No ale oczywiście co kraj to obyczaj, co chałupa to zwyczaj a co zadek to przypadek :)

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...