Skocz do zawartości

[spodenki] czym się różnią

FraniaBania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Próbuję ustalić czy różnią się te modele krótkich spodenek :

http://www.metrobikes.pl/pl/p/Spodenki-Specialized-SL-Expert-Team-whtred-/31807

http://www.metrobikes.pl/pl/p/Spodenki-Specialized-SL-Pro-Team-redwhtblk/23093

nie mam na myśli nazwy czy  koloru, a cena jest taka sama jeden problem mam z głowy .

Idzie wiosna powinno się zrobić ciepło w czymś będzie trzeba jeździć.  Będę wdzięczna jak ktoś mi to sensownie wytłumaczy, czy warto płacić tyle kasy,  daje to jakieś efekty ?     poza pustym portfelem

Mam długie SL racing, wkładka czasami sprawia wrażenie jak by była zbyt mała, może to tylko moje odczucie. 

Duża jest w różnica w tych wkładkach ? która jest wygodniejsza waszym zdaniem ( samo przymierzenie nic nie podpowie )

(póki nie ma się sponsora)

Sama sobie jestem Sponsorką, w moim wieku to można jeździć tylko dla zachowania formy i dobrej kondycji 

• Mod Team
Duża jest w różnica w tych wkładkach ? która jest wygodniejsza waszym zdaniem ( samo przymierzenie nic nie podpowie )

Wygoda najbardziej zależy od odpowiednio dobranego siodełka, później dobrze amortyzującej, dobranej do swoich potrzeb sztycy, a dopiero na końcu od jakości wkładki. Najlepiej, pod względem komfortu wypadają wkładki grubsze, żelowe, ale spodenki, które je posiadają wcale nie muszą aż tyle kosztować.

Aaa i należy pamiętać, że w spodenkach kolarskich jeździmy na goły tyłek! :)

spodenkach kolarskich jeździmy na goły tyłek

Podpuszczasz mnie,  nie wieżę  :icon_question: :icon_question: :icon_question:  czekam na potwierdzenie przez innych forumowiczów 

co do siodełka to mi bardzo odpowiada, co do tej sztycy to nie mam pojęcia taka była jak dostałam rower i taka została

Aby pampers spełniał swoją funkcję to trzeba spodenki zakładać na goły tyłek. Proste i logiczne chociaż na krótkie wypady dodatkowa bielizna nie zaszkodzi. Są też szorty damskie czy męskie z pampersem i nie wiem czy to nie jest najlepszy pomysł. 

• Mod Team

Podpuszczasz mnie,  nie wieżę   

Wieżeje nie maja tu nic do tego, ale wiara by sie przydała :P

Jeden z najczestszych błedów poczatkujacych pedałopociskaczy. Bieliza pod pampersem... A potem płacz i zgrzytanie zebów że sie porobiły odparzenia, czyraki i bógwiecojeszcze...

Szacunek...

I.

Jeden z najczestszych błedów poczatkujacych pedałopociskaczy. Bieliza pod pampersem... A potem płacz i zgrzytanie zebów że sie porobiły odparzenia, czyraki i bógwiecojeszcze...

Szacunek...

I.

To akurat indywidualna sprawa. Ja jeżdżę w bieliźnie pod pampersem po 100 km i jakoś nic mnie nigdy nie otarło, nie wyskoczyły czyraki itp. Oczywiście nie może to być bielizna z chińskiego marketu po 5 zł za paczkę 10 szt.

To akurat indywidualna sprawa. Ja jeżdżę w bieliźnie pod pampersem po 100 km i jakoś nic mnie nigdy nie otarło, nie wyskoczyły czyraki itp. Oczywiście nie może to być bielizna z chińskiego marketu po 5 zł za paczkę 10 szt.

Pewnie tak . Ja na początku jeździłem  z pampersem i gatkami i zdarzały się problemy z zadkiem . Jak zacząłem jeździć bez bielizny problem minął.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...