FraniaBania Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam, Próbuję ustalić czy różnią się te modele krótkich spodenek : http://www.metrobikes.pl/pl/p/Spodenki-Specialized-SL-Expert-Team-whtred-/31807 http://www.metrobikes.pl/pl/p/Spodenki-Specialized-SL-Pro-Team-redwhtblk/23093 nie mam na myśli nazwy czy koloru, a cena jest taka sama jeden problem mam z głowy . Idzie wiosna powinno się zrobić ciepło w czymś będzie trzeba jeździć. Będę wdzięczna jak ktoś mi to sensownie wytłumaczy, czy warto płacić tyle kasy, daje to jakieś efekty ? poza pustym portfelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Najważniejsza różnica to wkładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Wkładki są inne, w sumie jedna z ważniejszych cech dobrych spodenek. Na rynku jest spory wybór, odzieży dobrej gatunkowo. Nikt nie mówi Ci, że masz jeździć w ciuchach, takich jak marka roweru (póki nie ma się sponsora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FraniaBania Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Mam długie SL racing, wkładka czasami sprawia wrażenie jak by była zbyt mała, może to tylko moje odczucie. Duża jest w różnica w tych wkładkach ? która jest wygodniejsza waszym zdaniem ( samo przymierzenie nic nie podpowie ) (póki nie ma się sponsora) Sama sobie jestem Sponsorką, w moim wieku to można jeździć tylko dla zachowania formy i dobrej kondycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Przecież jest podane w opisie spodenek czym jaka jest różnica między wkładkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Duża jest w różnica w tych wkładkach ? która jest wygodniejsza waszym zdaniem ( samo przymierzenie nic nie podpowie ) Wygoda najbardziej zależy od odpowiednio dobranego siodełka, później dobrze amortyzującej, dobranej do swoich potrzeb sztycy, a dopiero na końcu od jakości wkładki. Najlepiej, pod względem komfortu wypadają wkładki grubsze, żelowe, ale spodenki, które je posiadają wcale nie muszą aż tyle kosztować. Aaa i należy pamiętać, że w spodenkach kolarskich jeździmy na goły tyłek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FraniaBania Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 spodenkach kolarskich jeździmy na goły tyłek Podpuszczasz mnie, nie wieżę czekam na potwierdzenie przez innych forumowiczów co do siodełka to mi bardzo odpowiada, co do tej sztycy to nie mam pojęcia taka była jak dostałam rower i taka została Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Aby pampers spełniał swoją funkcję to trzeba spodenki zakładać na goły tyłek. Proste i logiczne chociaż na krótkie wypady dodatkowa bielizna nie zaszkodzi. Są też szorty damskie czy męskie z pampersem i nie wiem czy to nie jest najlepszy pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Podpuszczasz mnie, nie wieżę Może to zdjęcie bardziej do Ciebie przemówi. Spodenki z wkładką tylko bez gaci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Podpuszczasz mnie, nie wieżę Wieżeje nie maja tu nic do tego, ale wiara by sie przydała Jeden z najczestszych błedów poczatkujacych pedałopociskaczy. Bieliza pod pampersem... A potem płacz i zgrzytanie zebów że sie porobiły odparzenia, czyraki i bógwiecojeszcze... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FraniaBania Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Dzisiaj odbędzie się próba w długich spodniach, jakie wrażanie się nie dowiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bicker Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Jeden z najczestszych błedów poczatkujacych pedałopociskaczy. Bieliza pod pampersem... A potem płacz i zgrzytanie zebów że sie porobiły odparzenia, czyraki i bógwiecojeszcze... Szacunek... I. To akurat indywidualna sprawa. Ja jeżdżę w bieliźnie pod pampersem po 100 km i jakoś nic mnie nigdy nie otarło, nie wyskoczyły czyraki itp. Oczywiście nie może to być bielizna z chińskiego marketu po 5 zł za paczkę 10 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 To akurat indywidualna sprawa. Ja jeżdżę w bieliźnie pod pampersem po 100 km i jakoś nic mnie nigdy nie otarło, nie wyskoczyły czyraki itp. Oczywiście nie może to być bielizna z chińskiego marketu po 5 zł za paczkę 10 szt. Pewnie tak . Ja na początku jeździłem z pampersem i gatkami i zdarzały się problemy z zadkiem . Jak zacząłem jeździć bez bielizny problem minął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Kobiety mają zwykle jakieś zahamowania przed tym pożegnaniem z majtami pod pampersem. Koleżanka kiedyś myślała, że ją wkręcam jak jej tłumaczylem że pampers jest specjalnie robiony żeby był przyjazny dla Bożeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Nie po to producenci wkładek glowią się, żeby były jak najbardziej "oddychające" i szybkoschnące, żeby psuć efekt i zakładać dodatkowe gacie. Zresztą obojętnie jakie to gacie by nie były, zawsze będzie z nimi bardziej mokro i gorąco niż bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 To akurat indywidualna sprawa Obawiam się, że niestey jesteś w tej znakomitej mniejszości, która tylko potwierdza regułę. No ale oczywiście co kraj to obyczaj, co chałupa to zwyczaj a co zadek to przypadek Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Zakładanie gaci pod pampersa to jak by kąpać się w ciuchach. Sensu nie ma, ale są tacy co tak robią . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.