RaVeK Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam! Wczoraj zakupiłem "makrokeszowy napoj"! W Auchan była promocja tego napoju więc się oczywiście skusiłem! Litr trunku kosztował mnie 2,49 PLN. Wziąłem 2litry i niedługo ruszam go spr. Jeśli ktoś pija podobny, prosze o opinie na jego temat [/u]Opis napoju wdg producenta: Wartośc Energetyczna w 100 ml: 190 KJ/45 kcal Wartośc Odżywcza w 100 ml: weglowodany 11,3 g białko < 0,1 g tłuszcze < 0,1 g WITAMINY : niacyna --------------- 8 mg kwas pantotenowy -- 2 mg witamina B6 ---------- 2 mg witamina B12 -------- 2 nano g POZDROWIENIA! sorki za grafikę:/ Pewnie mnie zbanują/ Czyste amatorstwo:/ DAMY RADE:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ekhem jak to jest energy drink to za dlugo na nim nie pojezdzisz :/.... da ci powera na chwile[kofeina, tauryna itp] .... na dlugi wysilek trzeba szukac izotoników a nie energy drinkow, bylo wałkowane nie raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A czy moge stosować coś do tego jeszcze?! Np własnej roboty izotonik? Z zawartością soli, które wraz z potem uciekają z organizmu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Myslę, że mozesz zamiast tego stosować izotonik domowej roboty. Takie Energy Drinki jak już pisano są dobre na krótko, czyli w DH czy 4X się sprawdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamixc Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Nie rozumiem dlaczego skreslacie napoje energetyzujace, przeciez z samego ich składu wynika ze moga i powinny byc stosowane, z podkresleniem w odpowienich ilosciach, bo logiczne przeciez ze nie uzupelnia strat elektrolitowych i sa moczopedne, jednak stosowałem je czesto, szczegolnie na długich dystansach. Pierwszy raz spróbowałem tego na Pucharze Polski w Maratonach Szosowych w Łobzie, na półmetku czyli po przejechaniu 110 km, stwierdziłem ze naprawde warto, bo pozwolilo mi to odżyć. Sama kofeina działa na organizm mniej wiecej nastepująco: "Kofeina jest substancją o wielokierunkowym działaniu. Działa pobudzająco na ośrodkowy układ nerwowy, jest analeptykiem ośrodka oddechowego, co jest wykorzystywane w leczeniu niektórych zatruć. Jest także psychoanaleptykiem, polepsza procesy kojarzeniowe, zmniejsza zmęczenie i senność. Rozszerza naczynia mózgowe i wieńcowe, słabo wzmaga diurezę. Zwiększa wydzielanie soku żołądkowego, powinny więc jej unikać osoby z chorobą wrzodową. " Ponadto, wspomaga synteze białek. źródło cytatu: http://farmakognozja.farmacja.pl/alkaloid/8kofein.html Ponadto napoje energetyzujace zawieraja witaminy, co tez jest zapewne zdrowe Jak jestescie do tego ustosunkowani ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigurd Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Zgadzam sie z Kamixc odrobil lekcje czesto stosuje mieszanke czegos z kofeina(red bull) +powiedzmy isostar.Ale najlepiej to robi PIFFO (oczywiscie po trasce ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 jeżeli mam dosyć wysokie cięsnienie, to zazywając kofeine w napojach wiadomych, jeszcze je podwyzsze + dalsze podwyzszenie wynikające ze zmeczenia na zawodach/wypadu. Czy to aby dobry pomysł? Jak myslicie? Pewno wtedy moje cisnienie jest koszmarnie wysokie ps. norma to jest około 75/120 a ja miewam ot tak 100/150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.