Bogi_Abi Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam, wiem ze powstalo setki innych postow, ale moj przypadek jest jak dla mnie inny. Przy naduszeniu na lewe ramie jest ten dzwiek/skrzypienie, rozbieralem juz suport tyle razy ze az tym rzygam W ciagu tygodnia kupilem 3suporty i przy kazdym to samo, po rozebraniu dziala na jakies 5/10km i znowu zaczyna. To nie jest wina jakiegos syfu? wody? Umylem rower, i jak sa dziury w supporcie od ramy to tamtedy woda wykapywala, ale to bylo 4dni temu, prawdopodobnie juz wyschlo. Zawsze dokrecam z calej sily suporty.Co wiec moze byc przyczyna? Nie chce kupywac kolejnego suportu, srata pieniedzy. ;d
KrzysztofSz Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 ...pewny jesteś że to suport a nie pedały ?
Bogi_Abi Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Napisano 8 Kwietnia 2016 ..pewny jesteś że to suport a nie pedały ? Chcialbym nie byc pewny ;( montowalem inne pedala, to samo
Kowal1986 Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Sprawdź tylną piastę - ja też byłe pewien, ze to suport/korba, a to był piach pod szybko-zamykaczem.
Bogi_Abi Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Napisano 8 Kwietnia 2016 @@Rocky98, Zapodaj zdjęcie jak możesz Nie wiedzialem czego oczekujesz zdjecia wiec zrobilem calego rozbioru Mi sie zdaje czy lozysko nie powinno byc docistniete do tuleji suportu?Bo jak docisne recznie bardzo ciezko chodzi, tak samo jak jest zalozone
gilban1 Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 A może zamiast rozbieralnego suportu kupił byś sobie pakiet, czyli taką wersję złożoną na stałe (nierozbieralną), może wtedy już ci skrzypieć nic już nie będzie?
100lar3k Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Gilban1 Ale suport przedstawiony na zdjęciach to jest pakiet. Jedno pytanie czy smarowałeś gwinty przed skręceniem w mufie i na suporcie. Druga rzecz u mnie kiedyś bardzo mocno skrzypiało połączenie oś suportu ramiona korby, pomogło porządne czyszczenie i delikatne przesmarowanie przed montażem. I jeszcze warto posmarować gwinty przed montażem pedałów. Tapatalk i wszystko jasne[emoji41]
Bogi_Abi Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 @@100lar3k, pomogło porządne czyszczenie i delikatne przesmarowanie przed montażem. I jeszcze warto posmarować gwinty przed montażem pedałów. Nie to nie dziala u mnie, nawet jesli zdejme oba ramiona, to przy naduszeniu na sam giwnt osi nadal jest skrzypienie ;d A moze przyczyna jest zle spasowanie? Tylko ze poprzedni suport dzialal normalnie, a ten nie dosc ze chodzi jak czolg i nie opada samoistnie tylko sie zatrzymuje to jeszcze skrzypix2 up, nie kupie zadnego innego nowego suportu, kupilem dwa ten sam problem Sprobuje to z nasmarowaniem wszystkie, zobaczymy ;d
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.