Skocz do zawartości

Skrzypienie w supporcie

Bogi_Abi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wiem ze powstalo setki innych postow, ale moj przypadek jest jak dla mnie inny. 
Przy naduszeniu na lewe ramie jest ten dzwiek/skrzypienie, rozbieralem juz suport tyle razy ze az tym rzygam :D
W ciagu tygodnia kupilem 3suporty i przy kazdym to samo, po rozebraniu dziala na jakies 5/10km i znowu zaczyna. To nie jest wina jakiegos syfu? wody? Umylem rower, i jak sa dziury w supporcie od ramy to tamtedy woda wykapywala, ale to bylo 4dni temu, prawdopodobnie juz wyschlo. Zawsze dokrecam z calej sily suporty.
Co wiec moze byc przyczyna? Nie chce kupywac kolejnego suportu, srata pieniedzy. ;d

Napisano

@@Rocky98,

Zapodaj zdjęcie jak możesz

Nie wiedzialem czego oczekujesz zdjecia wiec zrobilem calego rozbioru

IMG_20160408_191549.th.jpg IMG_20160408_192138.th.jpg IMG_20160408_192430.th.jpg IMG_20160408_192604.th.jpg

M
i sie zdaje czy lozysko nie powinno byc docistniete do tuleji suportu?
Bo jak docisne recznie bardzo ciezko chodzi, tak samo jak jest zalozone

Napisano

A może zamiast rozbieralnego suportu kupił byś sobie pakiet, czyli taką wersję złożoną na stałe (nierozbieralną), może wtedy już ci skrzypieć nic już nie będzie?

Napisano

Gilban1

Ale suport przedstawiony na zdjęciach to jest pakiet.

Jedno pytanie czy smarowałeś gwinty przed skręceniem w mufie i na suporcie.

Druga rzecz u mnie kiedyś bardzo mocno skrzypiało połączenie oś suportu ramiona korby, pomogło porządne czyszczenie i delikatne przesmarowanie przed montażem. I jeszcze warto posmarować gwinty przed montażem pedałów.

Tapatalk i wszystko jasne[emoji41]

Napisano

@@100lar3k,

pomogło porządne czyszczenie i delikatne przesmarowanie przed montażem. I jeszcze warto posmarować gwinty przed montażem pedałów.

Nie to nie dziala u mnie, nawet jesli zdejme oba ramiona, to przy naduszeniu na sam giwnt osi nadal jest skrzypienie ;d 

A moze przyczyna jest zle spasowanie? Tylko ze poprzedni suport dzialal normalnie, a ten nie dosc ze chodzi jak czolg i nie opada samoistnie tylko sie zatrzymuje to jeszcze skrzypi
x2 up, nie kupie zadnego innego nowego suportu, kupilem dwa ten sam problem 

Sprobuje to z nasmarowaniem wszystkie, zobaczymy ;d 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...