sokól Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Niedawno kupiłem używany rower i mam problem . Chciałem podnieść siodełko a tu nic. Okazało się że sztyca jest zapieczona w ramie i musze jeżdić waląc sie kolanami w brode. Prosze was o pomoc , z góry dzięki.
pavlitto Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 spróbuj posmarować to smarem moze poślizg cos da
krawiec91 Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 A widziałeś opcję szukaj? Prawy górny róg, takie tematy są średnio raz na tydzień
topol Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 psiknij wd 40 odstaw na 12 godz. rowerek do piwnicy,a sztyca sama wyleci
sokól Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Napisano 31 Sierpnia 2006 spróbuj posmarować to smarem moze poślizg cos da Ale co posmarować smarem przecież nie mogę wyciągnąć sztycy wieć co
specjalized Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 weź se taką dmuchawe co dmucha gorącym powietrzem, coś tak jakby suszarka do włosów ale o większej mocy i rozgrzej rure podsiodłową (ale tak z umiarem żeby lakier nie zszedł) później spróbuj wyciągnąć sztyce...jeśli nie rozgrzałęś tego jakoś tak znacznie bardziej to możesz dodatkowo psiknąć WD-40 ja w ten sposób odkręcałem środek suportu (musiałem mufe podgrzać)
GZA20 Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Jeżeli sztyca nie jest maksymalnie obniżona to nie jest to specjalnie duzy problem..bo zamisat się siłować z wyciaganiem trzeba wziąć młot dosyć spory i walnąć od góry zeby wbić sztyce jeszcze nizej..wtedy powinno puścić i będziesz mógł ją wyjąć. Natomiast jesli jest już na maxa wbita to możesz rozwiercić sztyce na wylot..wsadzić dosyć długi twardy pręt i starać sie odkręcić ją. Jak zastosujesz odpowiednio długie ramie to nie powinno być cięzko. I dzieki temu ze sztycą nie ma takich problemów jak z odkręceniem czy wyjęciem innych podzespołów w rowerze.
sokól Napisano 1 Września 2006 Autor Napisano 1 Września 2006 Sposób topola za bardzo nie działa ale spróbuje z dmuchawą (o ile skołuje jakąś ) i z tym prętem . Tylko że zamist wiercić dziure pręt włoże w jarzemko od siodełka. Dzięki za pomoc. Jutro napisze co z efektami
Świstu Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Dokładnie, spróbuj Coli Nie zaszkodzi ją podgrzać przed użyciem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.