vive_fan Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam, jestem posiadaczem kasku giro savant który kupiłem na jesieni ubiegłego roku. Przejeździłem z pełnym zadowoleniem całą zimę i z początkiem wiosny zauważyłem jeden problem. Przez otwory wentylacyjne (brak siatki) wpadają owady.... Jeżdżę głównie po szosie. Macie może jakieś propozycje żeby dorobić siatkę jakoś? ktoś próbował sobie z tym poradzić? temat chyba jednak do ubrań proszę o przeniesienie do właściwego działu, pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Mam Giro bez siateczki i nie borykam się z problemem wpadających owadów. Był niedawno podobny wątek na forum i paru innych posiadaczy giro również nie zauważyła problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Bandamka rozwiąże problem. Flekowanie jakiejś zastępczej siatki - tak sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 No ale autor ma problem, więc to że inni go nie mają nic nie zmienia. Rozwiązanie to wklejenie siatki (powinno coś być w Leroy) albo buff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vive_fan Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Mam Giro bez siateczki i nie borykam się z problemem wpadających owadów. Był niedawno podobny wątek na forum i paru innych posiadaczy giro również nie zauważyła problemu. Wczoraj już miałem sytuacje że wpadła dokuczliwa mucha do kasku. A sezon dopiero przed nami... Bandamka rozwiąże problem. bandamka ma znów ten minus że będzie w niej gorąco Rozwiązanie to wklejenie siatki (powinno coś być w Leroy) albo buff. może spróbuję to jakoś zamocować. Próbował ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoHa Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Jak będziesz próbował wkleić siatkę to uważaj jakiego kleju użyjesz. Cyjano-akryl może nadtopić kask (podejrzewam, że ta masa w środku zachowa się podobnie jak styropian). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vive_fan Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 jakiś konkretny klej podpowiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Chyba najlepiej klej na gorąco. W końcu robi się styropianowe bombki to z kaskiem nie powinno być żadnego problemu. Edit: Żona mówi, że to słabo się trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.